Yrittääkö Israel jälleen lopullista ratkaisua?

Gaza oli vielä ennen 1967 Israelin faktisesti provosoituna aloittamaa hyökkäyssotaa Egyptin aluetta, kuten oli Länsiranta Jordanian ja Golanin kukkulat Syyrian. Nyt Syyria käy sisällissotaa 0] jossa suurena vaarana juutalaisvaltiolle on ISIS ääri-islamistien mahdollinen voitto ja uuden kalifaatin perustaminen Syyria-Irak akselille.

Israel ei vetäydy YK yleiskokouksien päätöslauselmien kehoituksista huolimatta rajoille ennen sotaa 1967 – syy on yksinkertainen, USA tukee kaikin keinoin juutalaisvaltiota – asein, rahalla, teknologioilla ja ennenkaikkea YK turvaneuvostossa 1] loputtomin estotoimin, joilla estettiin muun muassa Palestiinalaisvaltion itsenäistyminen.

Israelissa on paljon omia ääriaineksia,

joiden de facto johtaja on nykyinen ulkoministeri Avigdor Lieberman 2], joka jo vuosia sitten piti hyvä ratkaisuna pommittaa Assuanin pato ja hukuuttaa egyptiläiset. Avigdor edustaa luvattua maata ja valittua kansaa – olisiko jumala niin epäoikeudenmukainen, jotta asettaisi jonkin yksittäisen kansan kaikkien muiden edelle. Ei ole.

Lähi-itä on hyvin suosittu puheenaihe Suomessa

Yli seitsemän vuotta aktiivisena ollut ”Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta muurinsa takaa3] on kerännyt jo yli 16.000 kommenttia ja yli 1,1 miljoonaa lukukertaa. Miksi meitä kiinnostaa juutalaiset, palestiinalaiset – islam ja Israel? Näemmekö me tämän uskontojen kohtaamisena ja sovinnaisuuden taisteluna epäsovinnaisuutta kohtaan? 4]

Me olemme myös vuosien saatossa paljon kirjoittaneet aiheesta – juutalaiset ja palestiinalaiset, unohtamatta Gazaa, gazalaisia – siviilisurmia, lapsien tappamista – kuin palestiinalaisten rakettejakaan, mutta miksi tapposuhde on niin julma?

Miksi Israel ja juutalaiset yrittävät lopullista ratkaisua?

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/35942-yrittavatko-juutal... - ]

Onko juutalaisilla jokin eri oikeus Lähi-idän maa-alueisiin, Jordan virran veteen, Golanin kukkuloihin ja miksi USA tukee niin vahvasti Israelia, sallien sille aikanaa jopa atomiaseen?

Olisiko Estelle laiva voinut olla jonkin uuden alku? 5]

VIITTEET

0] Kuka tai mikä sitä Syyrian sotaa oikein lietsoo? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=952149 - [18445]

1] Suurvaltojen käsikassara – turvaneuvosto ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ykn-turvaneuvosto-suurvaltoje... -

2] Juutalaisten sotahaukka Lieberman ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=985246 - [12672]

3] TIEDE Keskustelut, eikö Israel näe rauhaa? ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmah... – [16841/1160915]

4] Voittaako ehdottomuus suvaitsevaisuuden? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140956-voittaako-ehdotto... -

5] Estelle laivan tulikoe epäonnistui ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=831029 – [12317]

[11012009]

SENT

paavo.arhinmaki@eduskunta.fi;jutta.urpilainen@eduskunta.fi;paavo.vayrynen@formin.fi;alexander.stubb@formin.fi;paivi.rasanen@eduskunta.fi;riikka.marjamaki@cmi.fi;rauhanliitto@rauhanliitto.fi;srk@jchelsinki.fi;ben.zyskowicz@eduskunta.fi;sadankomitea@sadankomitea.fi;pulut@rauhanpuolustajat.fi;jyri.hakamies@defmin.fi

Sent:Sunday, January 11, 2009 10:16 PM

Subject:MIELIPIDE - Tapahtuuko Palestiinassa nyt kansanmurha?

(Israelin armeija ylivoimaisena tappokoneena ruhjoo lähinnä palestiinalaisia siviilejä jo 16. päivää)

[LINK] … juutalaiset kehoittavat palestiinalaisia siviilejä suojautumaan alueelle, jonka Israelin armeija rauhoittaa sotatoimilta - myöhemmin taloon suunnataan amerikkalaisvalmisteinen ohjus - 30 palestiinlaista kuolee. Israelin armeija pommittaa suomalaisten rakentaman sairaalan, tuhoaa ambulansseja, tappaa kiihtyvästi lapsia, vanhuksia ja naisia ... ]

Kuinka pitkälle jumalan valitsema kansa saa tappaa, murhata ja olla välittämättä niin YK:n päätöslauselmista, tappamisen etiikasta ja kyvystä olla näkemättä rauhaa muuriensa takaa? Kuinka kauan juutalaiset saavat koko maailman vastalauseista huolimatta kuristaa vuosikausia palestiinalaisia - tuolta lähtevät ne syytkin miksi Hamas kotitekoisia raketttejaan ampuu tehottomin seurauksin.

Mikä antaa oikeuden tähän rujosti historiasta kalskahtavaan lopullisen ratkaisun tavoittelulle? Tapettujen ihmisten saldosuhde on tyrmäävä - vajaa 10 juutalaista vastassa on jo yli 800 palestiinalaista, joista lapsia on yli 100 - mikä jumala siunaa tälläisen tappamisen?

http://www.adressit.com/gaza

...

Alla liian sattuva kirjoitus lähihistoriasta, jolloin jo ehdotettiin Martti Ahtisaarta rauhanneuvottelujen vetäjäksi. Kirjoituksessa kaikuu kumeana historia synkkänä kuin palestiinlaisten elämä tänään sellaisten taholta, jotka armoa anelivat... kirjoitus mitään poistamatta, lisäämättä tai muuttamatta...

...

[C]

[orig. lauantai, heinäkuu 22, 2006]

Yrittävätkö juutalaiset lopullista ratkaisua?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/yrittvtk-juutalaiset-lopullis... - ]

YLE 1 esitti tiistai-iltana sattuvasti dokumentaarisen elokuvan Lopullinen ratkaisu. Elokuva käsitteli vain yhden jäljelle jääneen dokumentin pohjalta Kolmannen Valtakunnan (Saksa 1933-1945) salaista kokousta Wanseessa. Saksalaiset tuolloin dokumentin mukaisesti pohtivat lopullista ratkaisua saksalaisuutta riipivään ja omatuntoja vieläkin häiritsevään juutalaisten tuhoamiseksi.

Israel teloitti lopullisen ratkaisun käytännön vastuuhenkilön Jerusalemissa vuonna 1962. Saksa on pyytänyt jo kansleri Willy Brandtin aikana virallisesti anteeksi isiensä tekoja mm. Israelissa holocaustin muistomerkillä.


Aihe on äärimmäisen tulenarka, vieläkin

Keskitysleirien muisto elää jälkeläisissä ja vielä niissä muutamissa, jotka sen oikeasti näkivät. Omatuntonsa menettänyt saksalainen sukupolvi on poistunut ja Saksa on vihdoin löytämässä identiteettinsä itsehäpeän jälkeen uudelleen Euroopan ja EU:n talousveturina. Hävinneen ei ole lupa puolustautua, eikä Saksa ole sitä koskaan vaatinutkaan, vaan on osannut pyytää anteeksi kärsineiltä.


Miksi YLE 1 esitti juuri nyt kyseisen elokuvan,

kun juutalaiset pommittavat systemaattisesti sanojensa mukaan olemassaoloaan uhkaavia Hizbollahin sissejä, kuin myös Hamasin taistelijoita, jotka kotitekoisin raketein ja ihmispommein varoittamatta iskevät Israelin alueelle. Israel tappaa sissien lisäksi lapsia, naisia ja vanhuksia selitellen, että Hizbollah ja Hamas ovat kätkeytyneet siviilien sekaan. Israelin armeija ei koe itsehillintää, vaan tuhoavat päivästä toiseen itselleen lopullista ratkaisua. Juutalaiset miehittäjinä haluavat selityksensä mukaan sodalla rauhan rajoilleen.


Israelin olisi syytä muistaa,

että meneillään oleva totaalinen ylivoimasota yhdistää sen vihollisia aikaansaaden rauhanneuvottelut umpikujaan, siksi suureksi on tapettujen siviilien määrä Palestiinan - ja Libanonin alueilla kasvanut. Väkivalta lietsoo väkivaltaa, eikä mikään ole luvatun maan jumala tuhoamaan naapuriensa viattomien ihmisten henkiä, elämisen mahdollisuuksia ja omaisuutta.

Suomella on nyt EU:n puheenjohtajamaana oiva tilaisuus tuomita silmitön tappaminen ja tuhoaminen, niin juutalaisina, hamaseina,
jihadeina kuin hizbollaheina. EU voi yksinkertaisesti laittaa molempien osapuolten kauppatuotteet boikottiin niin kauaksi aikaa kuin "lopullisen ratkaisun" sota päätetään ja istutaan samaan pöytään neuvotteluihin.

Ennakkoluulottomuus voi alkaa presidentti
Martti Ahtisaaren tarjoamisesta välittäjäksi. Parempi neuvotella ja löytää yhteinen rauhanomainen rinnakkainelo kuin "lopullinen ratkaisu", jossa kaikuu kolkosti historian hyytävä ja tyly kaiku. Liiaksi ärsytetty ja epätoivoon työnnetty ihminen taistelee itsensä hengiltä vieden vihollisen mukanaan. Väkivalta ei tee lopullista ratkaisua, sen historiakin näytti. Kykeneekö Israel kumppaneineen pyytämään anteeksi Shatilan ja Sabran pakolaisleirien muistomerkillä syyttömästi tapetuilta?

EXTRA

Rauha voidaan saavuttaa yllättävillä toimenpiteillä, mutta halutaanko Lähi-idässä rauhaa?! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/rauha-voidaan-saavuttaa-ylltt... -

Hamas nousee ja Sharon siirtyy syrjään ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/hamash-nousee-ja-ariel-sharon... -

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US IL Vf BL BLOG 38265

---09072014---

doc.: lahi-ita_jalleen_09072014.doc – OpenOffice Writer

853 | 8256

Katselukerrat: 1087

Rexa von Ritter kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 15:53

Rauhan-neuvotteluja on nyt pidetty siellä jo sukupolven ajan, eikä se miksikään muutu. Jos todella haluaa rauhaa niin saahan sen varmasti, mutta laajennetaan reviiriä, niin kyllä riitaa riittää.Kait mekin riideltäs, jos meidän maille venakko rakentais pesutupaansa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 16:48

[2006] Lähi-itä; palestiinalaiset ja israelilaiset peruskansalaiset haluavat rauhaa ja turvallista rinnaneloa. Johtajat on varustettu periaatteilla, joista ei aina tuota rinnaneloa synny. Historialliset vaikuttajahahmot ovat poistumassa; Jasser Arafat poistui viimeiselle portille jo aikaisemmin ja Ariel Sharon vetäytynee sairaseläkkeelle, saaden ansaitsemansa elämän loppuehtoon toivottavasti ymmärtävänä siviili-ihmisenä.

Hamash on kurinalainen ja järjestäytynyt yhteisö, jolla näyttäisi olevan kysyntää ja kannatusta omien joukossa. Hamash on islamilainen yhteisö, joka kykenee pitämään yllä järjestystä. Mikäli tämä organisoitu yhteisö saa laajasti tunnusteellisen statuksen, voisi se purkaa vuosikymmenien kasvaneen korruption ja byrokratian palestiinalaisia pitkään "johtaneesta" Fatah-puolueesta. Hamash on suunnitellut valmiiksi hovikelpoistamisensa ja lopettanee välittömästi iskunsa valmistautuen olemaan vahva, mutta luotettava neuvottelukumppani Israelille.

Hamashin on helppo päivittää periaatteitansa ja ilmaista rauhanomaisen rinnakkainelon juutalaisten kanssa poistaen haitallisen Juutalaisvaltion tuhoamisdoktriinin. Hamash on riittävän voimakas osaltansa viemään Tiekartan läpi niin, että siitä on todellista hyötyä ja saatavuutta myös palestiinalaisille. Israel on odottanut pitkään todellista neuvottelukumppania ja nyt se on näköpiirissä. Israelin tulee sitä ennen järjestellä omat ääriainekset järjestykseen pois neuvottelujen häirinnästä.

Palestiinalaiset ovat ja pysyvät kuten Israel ja juutalaiset. Lähi-itä on ollut riittävän kauan ruutitynnyri ja nyt on patoutuneiden paineiden purkuun mahdollisuus. Palestiinalaiset ovat lähes kaikki islamilaisia ja Hamash on heidän edustajansa. Mikäli palestiinalaiset äänestävät demokraattisesti Hamashin valtaan, on asetelma aivan uusi. Uudet tilanteet ovat kautta-aikojen luoneet myös muutoksen tuulia. Neuvottelupöytä odottaa nyt oikeasti ja siihen mahdollisuuteen tulisi tarttua.

Lähi-idän rauhoittuminen aloittaa uuden aikakauden, joka vääjäämättä rauhoittaa myös muita palopesäkkeitä, joissa Islam on yhtenä osallisena. Al-Qaida purkautuu luontaisesti, kun ei ole "kyteviä nuotioita". Sitä ei enää tarvita, se muuttuu hyödyttömäksi kannattajilleen. Viime kädessä normaali ja tavallinen kansa eri tulehduspesäkkeissä haluaa rauhaa tavalliseen elämäänsä. Hamash ja Israel voisivat nyt löytää toisensa. Kukaan ei olisi voinut uskoa, kuinka kaksi todellista ja katkeraa vihollista maailman historian suurimmassa yhteenotossa Neuvostoliiton ja Saksan 1941-1945 Itärintaman sodassa voisivat nyt olla niin hyvissä väleissä kuin ovat tänä päivänä Saksana ja Venäjänä. Sitä paitsi on aikaisemminkin tapahtunut ääritoimijoiden "hovikelpoistumista" ja neuvottelukyvyn jalostumista.

Rexa von Ritter kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 16:56

Ei voi mitenkään ymmärtää, kuka siellä rauhaa haluaa, kun sopimuksia ei pidetä arvossa. Asuntoalueiden leviäminen jatkuu vastoin sopimuksia, eikä siihen puutu edes YK ? Vuodesta toiseen pitkitetään rauhantekoa turhin kokouksin. Yksinvaltius saattaa olla molempien osapuolten unelmissa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 18:39

Pahin ongelma on juuri nuo uudisasutukset, jotka ovat liki kaikki laittomia.

Teho Paketti kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 20:00

Kun etsit "todisteita" katso tämä

http://www.youtube.com/watch?v=t_B1H-1opys

Teho Paketti kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 20:12
Rexa von Ritter kommentoi_ 9. heinäkuu 2014 22:00

Siellä Israelissa on toinen ääni kellossa. Jopa paikkakuntalaiset eivät hyväksy Palestiinaan hyökkäystä.Pommien uhreja on yli 40, joista paljon viattomia lapsia, se tökkii jopa USAn hallitustakin.

Teho Paketti kommentoi_ 10. heinäkuu 2014 19:15

"joista paljon viattomia lapsia"

Ihan oikea faktatieto olisi tietenkin hyvä olla olemassa.

"Pallywoodin" tietotoimisto värittää uutisia turhan paljon.

Ilkka Luoma kommentoi_ 10. heinäkuu 2014 19:41

Teho, kaikki väitetyt asiat voidaan kyseenalaistaa, ja ellei, niin aina voidaan sanoa, etten usko.

Teho Paketti kommentoi_ 10. heinäkuu 2014 22:01

Palestiinalaiset selittelee mitä sattuu ihan vaan saadakseen mustamaalattua toista osapuolta.

Normaalilla tajunnalla varustettu suhtautuu aina varauksella väitteisiin lapsiuhreista.

Propagandasota on yksi taistelun osa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot