YLLÄPIDON TIEDOTE: Rauhallisuutta kielenkäyttöön jälleen kerran

Arvoisa blogiyhteisö:

Olemme joutuneet poikkeukselliseen tilanteeseen. Ylläpito on joutunut muutaman viime päivän aikana antamaan useita porttikieltoja blogiyhteisöön. Se ei ole koskaan kivaa, mutta nyt teemme näin, koska muuten tilanne ei tunnu rauhoittuvan.

Porttikieltoja olemme antaneet kolmesta syystä.

Jotkut ovat syyllistyneet kokonaista kansanosaa loukkaavaan kielenkäyttöön. Tuskin on vaikea arvata, että tässä on kyse viime päivinä kuohuttaneesta homokeskustelusta.

Olivat ihmisten mielipiteet toisten seksuaalisesta suuntautumisesta mitä tahansa, niin Aamulehden Blogit ei ole se paikka, missä nämä mielipiteet ilmaistaan pidäkkeettömästi, ilman kanssaihmistä arvostavaa kielenkäyttöä.

Toinen porttikiellon syy on olut toisten blogistien sättiminen. Jotkut eivät ole pyynnöistä huolimatta lopettaneet voimakasta muiden blogistien moittimista, jonka vuoksi heidät on pantu jäähylle.

Kolmas porttikiellon syy on ollut yleinen tunteiden kuumentuminen. Parissa keskustelussa kielenkäyttö on lähentynyt uhkailua, minkä vuoksi jälleen on väkeä on pantu jäähylle.

Blogipalstalla vallitsee sananvapauden ohella julkaisuvapaus. Julkaisuvapaus tarkoittaa sitä, että blogipalstan ylläpidolla on oikeus päättää siitä, mitä materiaalia sillä julkaistaan, aivan kuten Aamulehti valikoi, mitä materiaalia Aamulehti julkaisee painetussa lehdessään.

Haluamme tuoda julki, että emme salli ihan mitä tahansa edes blogeissa. Jos jokua haluaa sanoa ns. mitä tahansa, hän joutuu etsimään sille muita foorumeja.

Tämän blogipalstan säännöt voi jokainen tarkistaa täältä. Sääntömme ovat olleet varsin ylimalkaiset ja väljät. Näyttää siltä, että käynnistömme työn näiden sääntöjen päivittämiseksi.

Perusperiaatteena kuitenkin on, että tällä palstalla toimitaan mainittujen sääntöjen mukaan. Tehdään tästä kaikille parempi paikka keskustella!

Pyydämme myös esittämään kommentit moderointilinjasta tms. kommentteina tähän blogimerkintään. Ei ole tarkoituksenmukaista, että asiasta tehdään erillisiä blogimerkintöjä, minkä seurauksena kohta koko palsta on täynnä blogipalstaa itseään koskevia pohdintoja.

terveisin

Seppo Roth, Aamulehti

Katselukerrat: 233

Pentti Tuominen kommentoi_ 21. lokakuu 2010 23:27
Hyvä, melkoisen epämiellyttävältä tämä jo alkoi tuntumaankin. (en väitä etteikö omiakin lipsahduksia olisi ollut). Moderointilinjaus on ihan hyvä, kunhan sen saisi hiukan tasaisemmaksi ja oikeudenmukaisemmaksi. Se sitten onkin eri asia, miten sen pystyy tekemään, varmasti vaikeata.
PJ.
Hannu Tiainen kommentoi_ 21. lokakuu 2010 23:36
Mikä perhana siinä oikein on, että pitää lähteä rääpiin ja heittään asiatonta lokaa tai mennä henkilökohtaisuuksiin. Kait sitä nyt luulisi aikuisten ihmisten pystyvän vaihtamaan mielipiteitä hyvien tapojen ja asiallisen käyttäytymisen mukaan. Puolueettomuutta toivon ylläpidolta, tosin itselläni ei ole moitteen sijaa ylläpidosta, ei ole poistettu, varoitettu, saati saanut porttikieltoa.
Teho Paketti kommentoi_ 22. lokakuu 2010 00:05
Hyvä näin.
Reijo Helttula kommentoi_ 22. lokakuu 2010 04:08
Hyvä olisi olla jokin lista näistä ns. "pahoista pojista" sekä hyllytyksen syistä. Jonkinlainen julkinen jalkapuu. Puoluettomuutta toivon myös, vaikka henk. koht. en ole vääryyttä kokenut.
Timo ok kommentoi_ 22. lokakuu 2010 08:02
Hyvä on. Loan heiton on loputtava. Samoin toisten blogeihin liitetyt omat linkkitiedot.
Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 22. lokakuu 2010 08:33
Kiitos minunkin puolestani.
Kaija Olin-Arvola kommentoi_ 22. lokakuu 2010 08:35
Olisin vielä kysynyt, miksei saa linkata omiin juttuihinsa, jos samat ihmiset jatkuvasti kysyvät samoista asioista. Eikö se riitä, että kerran sanoo ja sen jälkeen linkin avulla toistaa?
Hapan Kaali kommentoi_ 22. lokakuu 2010 08:42
Kiitokset. Selviä merkkejä että ilman kaitsentaa tämä blogi muuttaa luonteensa ja osallistujansa.
Seppo Roth kommentoi_ 22. lokakuu 2010 08:56
Linkityksestä Timo ok:lle: En ole ihan varma, ymmärränkö, millaista linkitystä tarkoitat? Kerrotko tarkemmin.

Kaijalle: Jos aiemmin on kirjoittanut jostain teemasta, niin toki omiin blogeihinsa saa linkittää - se on jopa suositeltavaa, ettei moneen kertaan tarvitse samaa asiaa selittää.
Timo ok kommentoi_ 22. lokakuu 2010 09:24
Eräs blogisti kommentoi blogiani antamalla sinne ainoastaan linkin omille sivuilleen.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot