Ylläpidon tiedote: Kehitysehdotuksia etusivulle, kiitos!

Tervehdys ylläpidosta!

Kaikille Aamulehden blogialustan uudistuksille on ollut yhteistä yksi asia: Ne ovat bloggaajien mielestä olleet askelia huonompaan suuntaan (muistaakseni Kyuu kerran keksi tämän vitsin...).

Kyse on siitä, millä tavalla rakennamme Blogien etusivun? Nykyinen etusivu on saanut kovaa kritiikkiä. Etusivun muokkaukseen on rajoitettu määrä erilaisia mahdollisuuksia.

Lähteekö sivu liikkeelle bloggaajien ohjeilla ja tuoreimmilla tapahtumilla (mikä listaus on nyt vasemmassa reunassa)?

Vai lähteekö se liikkeelle blogimerkinnöillä kuten nyt? Ja lähteekö se silloin suosituimpien listauksella vai tuoreimpien listauksella? Näytetäänkö listauksissa pelkät otsikot vai myös tekstin alku, jolloin sivu tietysti venyy varsin pitkäksi?

Vai pitäisikö etusivun olla lähes kokonaan ilman blogilistauksia Vuodatuksen tapaan - etusivu olisi silloin "läpikulkusivu", jossa on vain niukka lista ja varsinaiset blogilistaukset löytyisivät navigaatiosta ja/tai painikkeiden takaa. Siinäkin on etunsa: Muotibloggarit, politiikkabloggarit ja ihmissuhdebloggarit eivät silloin häiriinny toisistaan vaan kaikki voivat löytää yhteisöstä oman viiteryhmänsä.

Aamulehden Blogit on yhteisön projekti ja mielelläni kehitämme sitä yhteisön toivomaan suuntaan. Siksi pyydänkin nyt nasevia ehdotuksia etusivun muutoksiksi - ja suhteellisen lyhyesti.

Sisäsivujen muutoksiin kynnys on isompi, tekninen alusta sallii sinne vain vähän muutoksia. Peruskäyttöliittymään ei myös pysty tekemään juuri muutoksia.

Kiitän samalla kommenteista toisaalla käynnistämääni keskusteluun blogipalstan kielenkäytöstä. Jatkakaamme asiallisella ja kohteliaalla linjalla!


Katselukerrat: 45

Eagles fly singly kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 16:44
Palauta ensin aiempi ja palataan sitten, paremmalla ajalla muihin kehitysajatuksiin.
Seppo Roth kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 16:46
Niin, täällä on ollut useampia ns. aiempia versioita. Mikä niistä, siihen haen vastausta?
Pentti Tuominen kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 16:53
Minun mielestäni saisi olla blogilistaus, missä näkyisi osa tekstiä, sekä tekijä.
Velvoitettaisiin blogistit kirjoittamaan aiheotsikon pääotsikon alle, josta selviäisi mitä aihetta blogi käsittelee. "Karsinointi" ei kuulosta kivalta. Onko keinoa, millä saisi blogin pysymään näkyvillä edes vuorokauden?
PJ.
Seppo Roth kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 17:16
Harri: Huomasin itse tämän saman ongelman tekstikokojen vaihtelussa. Tämän asian korjasin, eli nyt olemme palanneet siihen malliin, että blogeissa on automaattisesti sopivan kokoinen fontti. "Kaikki blogikirjoitukset" -listaussivu alkoi tosiaan näyttää kovin sotkuiselta, kun siellä saattoi olla viittäkin eri fonttikokoa.

Tästä paluusta on sellainen pieni hinta/haittapuoli, että jos nyt yrittää muokata kerran jo julkaistuja blogikirjoituksia, niin sinne sekaan tulee HTML-koodia, mutta tuskinpa monetkaan kerran julkaistuja tekstejään muokkaavat.
Kyuu Eturautti kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 17:45
Itse näen nykyjärjestelmässä kyllä yhä jotain fiksuakin teoriassa. Ongelma on, että käytännössä pitää puhua tulikivenkatkua politiikasta jos haluaa varmaa näkyvyyttä. On ziljardi ja sata muuta asiaa, josta mieluusti kirjoittaisin mutta ne tosiaan hukkuvat.

TEORIASSA yhähän asia olisi fiksua, pitäisi näyttää tasaisesti eri aihepiirien juttuja, mutta käytännössä tuommoista ei oikein fiksusti saa toimimaan. Ongelma on myös, että että eri ihmiset käyttävät tageja eri lailla.

Yksi voisi olla joku "thumbs up" periaate, eli etusivun juttujen suosio määräytyisi masinointilinkkailun tehon sijaan sillä, kuinka moni rekisteröity kävijä näyttää "peukkua" jutulle. Moni positiivinen juttu hautautuu, vaikka moni pitääkin aiheesta.
Tomppa kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 18:13
Mielestäni listauksissa olisi parasta näyttää otsikon lisäksi kirjoittaja sekä montako kommenttia on annettu ja viimeisen kommentin päiväys kellonaikoineen jotta näkisi onko lukemaansa ketjuun tullut uusia viestejä. Lyhennelmä tekstistä on mielestäni turha koska se vie paljon tilaa ja otsikon pitäisi kertoa aihe.
lootuskukka kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 18:43
Vaikka peukkusysteemi saattaa vaikuttaa hyvältä niin silti välttäisin kaikkia avoimesti manipulatiivisia keinoja nostaa tai olla nostamatta juttuja suosituimmaksi. Olen ymmärtänyt, että nyt etusivulle nousee kaikki luetuimmat (pitää sisällään myös manipulatiivisesti klikatuimmat) ja tietysti siihen saman periaatteen mukaan nousevat myös kommentoiduimmat (kommentoiduimmat saattavat olla sellaisiakin, joihin kommentoija laittaa lauseen tai kaksi saadakseen/pitääkseen jutun näkyvissä).

Pidän jotenkin tätä nykyistä suosituimmusnäkymää hyvänä: pitkässä juoksussa harva jaksanee klikkailla juttuja, joten siihen nousevat kaikki kommentoiduimmat/luetuimmat .

Ongelma on tietyt pitkät ja hyvät jutut, joita ei juurikaan jakseta lukea. Julkisuuden henkilöillä on varsin hyvä noste; Jussi Lähde on laittanut jopa otsikkoon oman nimensä, jotta ihmiset osaisivat sen lukea ja usein laittaa viestin blogiystävilleen uudesta jutusta, jolloinka huomio on taattu. Ja onhan ne jutut ihan hyviäkin.

Velttokin osaa otsikoida juttunsa "mieleenpainuvasti".

Blogipalstan ylläpitäjillä kun on tuota journalistista osaamista niin luottaisin siihen, että he voisivat laittaa näkyviin niitä hyviä blogeja/erilaisia blogeja, joita ei muuten tarpeeksi huomioida !
Eemeli kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 19:11
Saisko ees semmosen, että näkis koska on viimeksi kommentoitu.
Seppo Sallinen kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 19:56
Hei kaima, ehdotan, että blogit näkyisi 1,5 vuorokautta.
Teho Paketti kommentoi_ 11. maaliskuu 2010 20:36
Vuodatus on ihan surkee äkkivilkasulla.
Ei löydä heti päivän blogeja (vaatii ilmeisesti kirjautumisen???)
Tää on paljon parempi malli.
Sivun korkeutta voi nostaa, hiirellä helppo selata sivua.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot