Kylläpä Ylen uutiset paisutteli sen journalistisesta riippumattomuudesta tehtyä raporttia. Totta kai jokaisella kansalaisella, myös pääministerillä, on oikeus vaati oikaisua, jos hänestä esitetään vääriä tietoja tai vihjaillaan hänen syyllistyneen johonkin tuomittavaan.
Ei vaatimuksella oikeasta, virheettömästä tiedosta ole mitään tekemistä Ylen riippumattomuuden kanssa.


Pikemminkin olisi kiinnitettävä huomiota monien toimittajien asenteellisuuteen heidän haastatellessaan henkilöitä, joiden mielipiteet eivät miellytä toimittajia. Sen näkee heidän pilkallisista ilmeistään ja eleistään ja jopa röyhkeistä puheen keskeyttämisistä. Ylen on oltava ehdottoman puolueeton ja muistettava, ettei se ole mikään mielipiteen muokkaaja

Katselukerrat: 139

Juutas kommentoi_ 18. toukokuu 2017 10:12

Seuratessani eilen Ylen "tuuletuskeskustelua" tuli mieleeni vanha juttu Neuvostoliiton johtajan vierailusta Israelin pääministerin Golda Meirin luona. Neuvostoliiton johtaja valitteli Meirille, kuinka vaativa tehtävä onkaan johtaa maata, jossa on yli 200 miljoonaa asukasta. Tähän Meir: "Ajatelkaapa, kuinka vaikea on johtaa maata, jossa oli kolme miljoonaa pääministeriä."

Keskustelun toimittajakaartista syntyi sellainen kuva, että maailmassa tapahtuu hirvittävä vääryys, jos heidän toimittamiseensa puututaan johdon taholta. Heillä on oltava "vapaus" juttujensa tekoon ilman turhanaikaisia kohtuuden, ihmisten kunnioituksen ja maltin vaatimuksia.

Kuulun niihin, joiden mielestä Jääskeläinen teki tasan tarkkaan oikein pysäyttäessään kolmen yhtaikaisen jutun tekemisen pääministeristä. Juttujen aihemääritys oli näennäisen tutkiva mutta implisiittinen viesti monille ihmisille selvä: kyllä nyt  on syytä epäillä.

Keskustelussa toimittajien työstä on noussut esiin sellainen ajatus, että Yle on hallituksen äänitorvi. Niinkö nyt? Ei ole pitkää aikaa siitä, kun Ylen toimittajia on moitittu opposition suosimisesta. Miettikääpä, milloin olette kuulleet Ylen toimittajan valittavan, että hallitus ei riittävästi tee sen hyväksi, että valtion menoja supistettaisiin velan oton vähentämiseksi. Entä kuinka tuttu on uuispätkä, joka kertoo milloin mistäkin epäkohdasta maustettuna haikealla opposition edustajan puheenvuorolla hallituksen tuhoisasta supistamishalusta  ilman minkäänlaista vastuullisuutta siitä, mistä raha otetaan?? Paul Tiililän havainto toimittajien käyttäytymisestä haastattelutilanteissa on huomaamisen arvoinen.

Olen ehdoton sananvapauden kannattaja. Olen hyvän uutistoimittamisen ystävä. Tässä tilanteessa tuntuu kuitenkin siltä, että uutistoimituksen parantamiseksi Ylen rahoja voisi hieman supistaa. En tarvitse paljon uutistoimittamista. Tarvitsen hyvää uutistoimittamista.

Pentti Tuominen kommentoi_ 18. toukokuu 2017 10:38

"röyhkeistä puheen keskeyttämisistä"

Ohjelma-aika ja puheenvuorot ovat ennalta ajallisesti ohjelmoitu, mitä muuta voi toimittaja tehdä, kuin keskeyttää satusetien ylitsevuotavat puheenvuorot.

Neuvos kommentoi_ 18. toukokuu 2017 10:49

Monta avausta samasta aiheesta. No puolueettomuuteen ei päästä, kun eduskunnan hallituksen pääministeri vetelee rahahanoja. 

Paul Tiililä kommentoi_ 18. toukokuu 2017 11:12

Ylessä on liikaa vihreitä ja vasemmistolaisia toimittajia. Toimituskunnan kokoonpanon pitäisi paremmin vastata kansan poliittista suuntausta, joka nykyään on keskusta-oikeistolaista.

Yhtä hyvin keskusta-oikeistolaiset toimittajat osaavat noudattaa journalismin pelisääntöjä kuin vihervassarit, ellei jopa paremminkin.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 18. toukokuu 2017 12:11

Jos toimittajien laatua haetaan tv-haastatteluihin, esikuvina voisivat olla Leif Salmén, Hannu Karpo ja Arto Tuominen. Eikä Hannu Taannilaakaan voi liika kehua. Siinä oli oikeistolaista ja vasemmistolaisuutta parhaimmillaan. Päivärinta on vielä kapaloissa.

Radiossa Jussi Lähde ja Markus Leikola ovat erinomaisia.

Pentti Tuominen kommentoi_ 18. toukokuu 2017 12:58
Minusta tuohon Heikin listaan pitää lisätä Johanna Vesikallio. Ei hötkyile suuntaan, eikä toiseen. Uudehko kasvo Ylen toimittajien joukossa, muistaakseni pari vuotta olleena.

Mitä Päivärintaan tulee, kovasti kyllä kasvoi viimeaikoina tehtäväänsä, mutta meni, niin menköön.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot