Oli tullut tavaksi jatkaa aamun uutis- ja ajankohtaisohjelmiston seurantaa SVT:n ruotsalaisilla aamutv-ohjelmistolla, kun suomalaisella puolella tuli edellisen illan tarpeettomia uusintoja. Samalla sai vertailua ajankohtaisiin asioihin ruotsalaisin näkemyksin. Myös hyvien meteorologien sääennusteet antoivat lisätietoa kartoilla, jotka ulottuivat ainakin Länsi-Suomeen sopivasti. Paikallisuutiset eri puolilta kuningaskuntaa olivat mielenkiintoisia. Joku sana ruotsiakin silloin tällöin tarttui mieleen, vaikka tv-kuvan avulla asioita ymmärsi vähäiselläkin ruotsintaidolla.

Mutta kanavasekoitus vei kaiken tuon oppimismahdollisuuden mennessään. Ja yksi kanavapaikka on nyt käyttämättömänä. Siihen voisi hankkia vaikka koko päivän ohjelmiston Ruotsista!

Katselukerrat: 147

Neuvos kommentoi_ 7. toukokuu 2017 10:31

Suomessa suomeksi - taasko ruotsikieliset hankaloittamassa jopa ohjelmien tekoa.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 7. toukokuu 2017 12:32

Femman ohjelmat jopa uutiset ovat paremmin tehtyjä kuin YLE:n suomenkieliset. Kaikenpuoliset femmaan liittyvät huononnukset ovat asiattomia. Kokonaisuutena SVT lyö leiviltä YLE:n.

Hilkka Laronia kommentoi_ 7. toukokuu 2017 13:50

Ylefemma oli kyllä hyvä esitys ja YleTeema omala laihlaan, ikävämpi homma tämä yhistäminen ja vähentäminen. Ruottin ykkösen ja kakkosen ohjelmat Teeman paikalle ois ihana idea, jee, mutta ei suomalaiset halua, ehkä!

A.I. kommentoi_ 7. toukokuu 2017 18:02

Mitähän tuohonkin valitukseen taas sanoisi. Neuvos sanoi tyhjentävästi, Suomessa suomeksi, siinä se.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 7. toukokuu 2017 18:23

Tomma tynnor bullrar mest måste man säga.

Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 8. toukokuu 2017 14:08

Se, tuo tv-tarjonta kun ei liikuta minua vähääkään. Aamusella meillä ei keritä avaamaan tv:tä, on muita hommia. Vaimo kyllä iltasella katselee...mitä katseleekin. Minä valikoin areenasta mieleiseni, yleensä dokumentteja ja katselen tietokoneelta.

Jos tarjonta on huono tai huononlainen, en avaa kanavaa.

Neuvos kommentoi_ 8. toukokuu 2017 15:34

SVT syö leijonan osan tuotantovaroista ja niilläkin varoilla voitaisiin kohentaa suomenkielistä ohjelmistoa, mutta onko päättäjät asialla?

Olli-Pekka Isomäki kommentoi_ 10. toukokuu 2017 00:56

Huomatkaa, että SVT on Ruotsin televisio, Sveriges Television AB. Se tuskin vie leijonan osaa Suomen YLE:n tuotantovaroista.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot