Oliko Microsoftilta ”lainassa” ollut Stephen Elop agentti, joka kävi noutamassa Nokia puhelimet, kun Bill Gates ei aikoinaan saanut ystävällistä vastakaikua Jorma Ollilta, kun vuosituhannen vaihteessa Nokiaa kosii ms-leiriinsä? Muistamme myös Ollilan nostaneen Nokian maailman suurimmaksi ajoilta, jolloin Nokia oli miltei selvitystilassa.

Saattoi Elop ollakin agentti. Nousussa olevan (?) Asha ja Lumia markkinoinnin ennustettu ~15 mrd euron vuosiliikevaihto, pienellä voitolla, meni nyt 5,44 mrd eurolla – paljon tai vähän, ennustaminen on vaikeaa. Oliko niin, että ei löydykään riittävästi kehitysmaaihmisiä ostamaan halpispuhelmia – vaan hekin haluavat paljon puhuttuja älypuhelimia, mitä ne muuten ovat?

Jos kauppa toteutuu kenen kanssa tahansa, jää verkko-osaajana Nokia suureksi voimatekijäksi isolla kassalla. Viimeistä korttia emme todennäköisesti ole nähneet – odotamme loogisesti Huawei/ZTE:n vastavetoa, joka voi olla tarjous korkeampana tai ilmoitus halusta ostaa koko yhtiö. Voimme olla varmoja, että ennen Microsoft julkistusta neuvotteluja on käyty Kiinan suuntaan – unohtamatta Lenovoa.

Jos nyt Nokia luopuu päätelaitepuolesta –

avaa se mahdollisuuden liputtaa avoimesti bulvanoidun Jollan menestystä – ellei peräti osteta tuo Nokiasta karannut osaaminen verkkonokian haltuun – saadaan ikäänkuin uusi ”apple” - alkaen pienestä, mutta suuntautuen tarkoin valitulle markkinasegmentille.

Microsoftin elämänkysymys

Microsoftille tämä on suurempi kysymys kuin jäljelle jäävälle Nokialle. Ms on pöytäkoneohjelmisto-tuotekehittäjä alkujaan, ja mobiliteetti on jäänyt jalkoihinGooglen ja Omenan tallomaksi. Pöytäkonefilosofia katoaa taskulaitteiden ja seinänäyttöjen rynnistäessä maailmanverkoksi.

Todellinen äly syntyy vasta siitä,

kun taskulaitteeseen integroituu kaikki se mikä on lompakoissamme + terveydentilavalvonta – on myöskin havaittavissa 'pilvistyvää', kun verot ja kulutuskäyttäytymisemme reaaliaikaistuvat (nämä tarvitsevat jatkuvan läsnäolon teknologioita).

Älyyn vaaditaan lisäksi verkkoälyä ja yhdistettäessä esimerkiksi siemensitön verkkonokia kiinalaisen Huawein kanssa – syntyy jälleen maailmanmuskeli ohjailemaan globaalia verkkoälyä – tässäpä pähkinä amerikkalaisten kansallisen turvallisuuden NSA:n vakoiluosastolle!

...

Voimme olla Suomessa turvallisin mielin,

parhaat nokialaiset saavat jatkaa töissänsä – olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa ja kokonaispalkkakustannuksemme ovat tuotokseemme nähden sangen korkeat.

Tuotekehitys ja henkinen suunnitteluvoima ratkaisevat

[ … Jorma Ollila osasi lietsoa aikoinaan nokiahekeä – oli myös dreamteam, joka on sittemmin hajonnut ja osin mahoutunut ...]

Voimme olla varmoja, että verkkoliiketoiminta on vasta kehityskaarensa alkutaipaleilla – on nimittäin paljon matkaa esikuvaansa - ihmisen aivoihin ja hermoverkkoon. Saattaa olla, että mobiilien päätelaitteiden ja itse niitä ohjaavien verkkojen integraatiokin on kehityksensä aamussa.

Paljon tulemme näkemään –

kiintoisaa on nähdä pörssikehitys Nokian osakkeella – nouseeko neljään euroon ja kuinka moni realisoi pikavoittoja, ja pienen laskukauden jälkeen ostaa tilalle entistä ehomman Nokia salkun, sillä luopumalla päätelaitebusineksesta Nokia on jälleen väkevä, voittoisa sekä uudessa alussansa sopivan ”pieni” …

EXTRA

Nokiaa tuutin täydeät vuosien saatossa ---

LINK ~ BLOG/il - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/search?q=Nokia - (BLOGSPOT]

LINK ~ BLOG/jon - http://jontikka.blogspot.fi/search?q=Nokia - (BLOGSPOT]

LINK ~ US_P/il - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59646-nokia - (US]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka

Sent

Sent: Thursday, September 05, 2013 12:27 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Terhakoituva Nokia
...
Terhakoituva verkottaja Nokia

AL – US

BLOG 22 555 | 2018 - IL

---03092013---

doc.: nokia_03092013.doc – OpenOffice.org –

415 | 3720 

Katselukerrat: 812

könä kommentoi_ 3. syyskuu 2013 10:51

meneeköhän mukana operaattoriasiakkuudet puhelinpuolelta?

Neuvos kommentoi_ 3. syyskuu 2013 10:56

Päätöksen teko luisui käsistä jo ajat.

Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2013 12:34
Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2013 16:47

Harri, alun alkaen Kairamo siunasi mobilebusineksen - Kairamo oli myymässä TV-tuotantoa pois japanilaisille, mutta Tiivolan hermo ei enää pitänyt ... tapasin Kairamon henkilökohtaisesti Lapissa - Sodankylässä - vähän ennen hänen poismenoa ...

Spammiro Botti kommentoi_ 3. syyskuu 2013 18:41

Tässä ei ole välttämättä kysymys pelkästään Nokiasta. Aika näyttää.

Norppa kommentoi_ 3. syyskuu 2013 20:53

Olen samaa mieltä blogistin kanssa! Puhelimet on jo nähty, vaikea on keksiä enää mitään kovin järkevää niihin, jolla markkinoita vallattaisiin. Microsoft laskevan auringon yhtiönä tapelkoon nyt niiden kanssa. Langattomassa verkkotekniikassa sen sijaan on paljon mahdollisuuksia kehittää uutta. Autoihin ja kodin viihdelaitteisiin esimerkiksi. Tuskin on sattumaa, että Nokia julkaisi juuri uuden Here- paikannussovelluksensa myös Androidille! Kun pallo lähti jalasta, Nokia nousi pintaan kuin korkki.

Microsoft yrittää nyt kehitellä Windows-phonea, mutta millä konstilla se voisi vallata lisää markkinoita? Ohjelmistoltaan se on rajoittunut Androidiin ja Appleen verrattuna. Ja kun ihmiset ovat tottuneet toisenlaiseen käyttöliittymään, niin Windows phonen pitäisi olla parempi eikä rajoittuneempi. Edes Nokian kehittämät huippukamerat eivät siivittäneet Nokiaa markkinoilla.

Lisäksi Microsoft yrittää myydä Windows 8:aa, jota vieroksutaan ja markkinoilla tablet-myynti ohittaa pc-myynnin. Sitten on vielä Office, mutta ilmaiset Libre Office ja Google Docs vievät siltäkin elintilaa.

Pelikonsolikin myöhästyy; Sonyn Playstation 4 tulee ensin myyntiin ja valtaa markkinat. Lisäksi Microsoft on tietojen mukaan tehnyt uudistuksia, jotka eivät miellytä pelaajia.

Ja tietokoneella pelaavat voivat osin jo käyttää Linuxiakin pelikoneena Steamin palvelun ansiosta. Älytelevisioissa taas ei pyöri mikään Windows vaan Linux.

Koska kuulemme Microsoftin tulosvaroituksen? Jo ensi vuonna?

Ilkka Luoma kommentoi_ 3. syyskuu 2013 20:59

Norppa - juuri näin! Miten jäljelle jäänyt Nokia suhtautuu lehtolapseensa Jollaan? ;-)

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. syyskuu 2013 08:46

Harri, Data oli tuolloin tuottelias yksikkö (Isokallio muun muassa mukana - muistamme MikroMikko -perheen) - mutta kännykät olivat Kairamon beibi - hän siunasi jopa jälkeenpäin uskaliaita kehityshankkeita, kiitoksin, vaikka olivat aloitettu salaa. Viittaan elokuun 1988 viikonlopputapaamiseen Lapissa - riekkometsällä, vain pieni porukka - olin mukana Lapin vahvan miehen Lasse Näsin järjestelemänä - btw. Timo H.A. Kosken poismeno oli Kairamolle todella vaikea pala ... mutta mobile todellakin oli Kairamon suosikki, ja hän uskoi siihen vahvasti - muuten, hänen Lapin matkallaan käytössä ollut Transportter oli täynnä langatonta tekniikkaa - yhteydet pelasivat kaikkialle ja nopeasti, mukana kaksi hoitajaa, jotka kiikuttelivat erilaisia paperilappusia pitkin viikonloppua Karille. Ihmettelimme suuresti tuota Volkkaria - antennejakin oli katolla kosolti - jopa iso satelliittilautanen oli kaivettu auton uumenista hirsihuvilan katolle ....

Tero Vehviläinen kommentoi_ 8. lokakuu 2013 23:58

Kommenttisi tarkoittanee teknologiakeskus Hermiaa Teknisen korkeakoulun, sittemmin Yliopiston naapurissa.  Hermia- hankkeen aloittamisesta olivat herrat Yrjö Neuvo, Kari Kairamo ja Pekka Paavola tekemässä sopimuksia n. vuonna 1985.

Edelleen olen sitä mieltä, että Tamperelainen MEP olisi jatkossakin tarpeen. Kaikki viisaus ei asu Kehä-III :lla eikä Pohjanmaallakaan.

Harri Rautiainen kommentoi:"Olen itse kuullut Tampereen nokialaisilta, että 1980-luvulla Nokian Mansen mobiilikehittäjät häädettiin keskustatiloiste, johonkin kaupungin laitamille. "Koska Nokia Data laajentaa.""

Ilkka Luoma kommentoi_ 4. lokakuu 2016 10:23

Tulevan Tampereen 3T-yliopiston ytimeen on tulossa isompi toimija mukaan yhteistyöhän ...Huawei.

http://www.goodnewsfinland.com/huawei-opens-new-r-d-centre-finland/

Jäämme odottamaan seuraavaa siirtoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot