Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

 

(Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

|1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorten-luottamus-lahim...

 

Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.

 

I Nuoret huusivat hätäänsä –

 [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-n... - ] … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-... - alta.

 

*

II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

[16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -

[ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

 

Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-n... – alta.

 

*

 

III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

[15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

Metsää – lisää metsää

Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan... – alta.

 

*

 

IV Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen

[09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita. 

Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/tyttmyys-ei-ole-pelkk-ongelma... – alta.

 

*

 

V Nuorison aktiivienergia pitää osata motivoiden kanavoida – kaikille hyödyksi

[21052013] ” Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *] … ”

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-... – alta.

 

*

 

VI Ajelehtimisen hinta on hirvittävä – niin inhimillisesti kuin yhteiskunnallisesti

[25012016] ” … Lehden mukaan 2,1 miljardiin on laskettu mukaan syrjäytyneille maksettava perus toimeentulo ja työpanoksen menestyksestä aiheutuva minimitappio yhteiskunnalle. Kuluja lisäävät kuitenkin päihteet ja rikollisuus, joihin sekaantumista syrjäytyminen altistaa.

 kertoo, että Suomessa on vähintään 70 000 syrjäytynyttä. Kaksi kolmasosaa heistä on 15–29-vuotiaita … ” [Turun Sanomat]

Linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001902027.html

 

*

 

Entä nyt – osaammeko priorisoida tärkeimmän tehtävämme?

[08102016] "Me-säätiön rooli on tuottaa pysyvää muutosta, mutta myös kokeilla ja ottaa riskejä” [Te] **

 

Luodaan huomiselle tehtävä – yhteinen tavoite antaa syrjäytyneille nuorille elämä – mielekäs elämä!

 

Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti Ilkka Luoma

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

US | AL | PZ | VU | BL | T | FB | FB | BLOG 128191

[733]

..

Kuntavaaliteema 3.

Katselukerrat: 446

Neuvos kommentoi_ 7. maaliskuu 2017 16:14

Kannatan nuorten mahdollisuutta ja vanhat parrat pois työelämästä antamaan tilaa. Miksi esim yli 50-v. työttömiä pyritään kouluttamaan uuteen ammattiin vaikka pula on työpaikoista.

Ilkka Luoma kommentoi_ 8. maaliskuu 2017 11:15

Ilman nuoria ei ole vanhuksia. 

Ahti Pontinen kommentoi_ 8. maaliskuu 2017 11:39
Sitä taustaa vasten mikä itku ja vesikauhu on ikärasismista ei täällä olijoiden mukaan kenenkään pidä ainakaan luovuttaa työpaikkaansa yhtään päivääkään nuorenmmmalleen ja kaikkein iäkkäin pitää valita tehtävään oli hän siihen sopivin tai ei. Muutoin ikärasismi.

Voi tietysti olla että halutaan kuitenkin säilyttää itku ha vesikauhu ikärasismista ja jopa tukea sitä, että vanhat pois eikä valita iän takia, JOTTA VOI VALITTAA JA JATKAA VESIKAUHUA SIITÄ, jotta on jotain tekemistä ja voi syyttää muita. Se lienee monella täällä elämäntarkoitus. Monella on yrittäjä ja työnantaja viha ja rasismi täällä elämäntarkotuksena.
vanha mestari kommentoi_ 8. maaliskuu 2017 18:49

"Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …” "

Silti hallituksemme on valmis takaamaan syrjäytymisen yhä useammalle nuorelle verhoamalla säästöt joita nuorisomme koulutuksessa tehdään, reformin salaperäiseen viittaan ! Peruskoulu ja yhteiskunta suoltaa koko ajan enenevässä määrin toisen asteen koulutukseen nuoria joilla ei ole mitään käsitystä elämän perusedellytyksistä, puhumattakaan siitä mitä työelämä odottaa. Haluaisin vaan nähdä kuinka moni yritys oikeasti on valmis ottamaan vastuun ammattitaitovaatimusten tasoisesta opetuksesta,,,,niin että näyttö mittaa todellakin laaja-alaista oppimista. Kuinka moni yritys on valmis ottamaan vastuun näiden tuhansien ja kymmenien tuhansien nuorien opettamisesta ? Tuskin ainakaan opettajan palkkatasolla,

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot