Vuosi 2017 muistuttaa vuotta 1939 - olemmeko yhtä tyhmiä?

Vuonna 1939 Suomen ja Venäjän välillä oli voimassa hyökkäämättömyyssopimus, joka oli voimassa päivämäärään 31.12.1945, eikä sitä voinut noin vain irtisanoa.

Silloin Suomi luotti myös YKn edeltäjään Kansainliittoon.

Silloin Suomen poliittiset päättäjät eivät uskoneet Venäjän hyökkäävän Suomen kimppuun.

Silloin Suomen Puolustusvoimien johto pyrki ostamaan Suomelle aseistusta, mutta se oli jo myöhäistä, eikä saatu riittävästi rahaa hankintoihin.

Silloin Suomi oli laiminlyönyt kaikkien asekelpoisten miesten kouluttamisen - säästösyistä. Se säästäminen tuli Suomelle ja suomalaisille todella kalliiksi.

Ennen tätä vuotta Suomi oli hankkinut kaksi Suomen oloissa suurta Panssarilaivaa, sen sijaan että olisi hankkinut pieniä, nopeita ja ketteriä torpedoveneitä.

Ilmatorjuntaa ja panssarintorjuntaa ei käytännössä ollut ollenkaan.

Ajanmukaisia hävittäjälentokoneita ei käytännöllisesti katsoen ollut lainkaan. Melkein käyttökelpoisia oli luokkaa 30.

Käyttökelpoisia panssarivaunuja ei ollut ensimmäistäkään.

Kenttätykistö oli lähes kokonaan vanhentunutta ja kevyttä - pahinta oli kuitenkin ampumatarvikkeiden lähes olematon määrä.

Reserville ei ollut jakaa asepukuja, jalkineita, aseita, jne. varustusta.

Tätä silloisten puutteiden luetteloa voisi tietysti jatkaa loputtomiin. Sen sijaan tuon esiin muutaman hyvän puolen.

Silloin Suomessa oli Suojeluskunnat ja Lottajärjestö, joita ei valitettavasti edelleenkään ole Nyky-Suomessa. Ne kasvattivat suomalaisista isänmaallisia henkilöitä, joilla oli hyvin korkea moraali ja todellinen puolustustahto. "Tuumaakaan ei anneta periksi tappelematta." Suojeluskuntien uudelleenperustaminen on estetty.

Silloin Suomen kansa käytännössä yksimielisenä nousi imperialistisen roistovalion aseellista hyökkäystä vastaan tehden enemmän kuin kaikkensa estääkseen Venäjää valloittamasta Suomea. Nyt Venäjän informaatiosota on onnistunut jakamaan Suomen kansan ryssämielisiin ja Suomimielisiin.

Mutta

Suomen puolustusmäärärahat ovat jälleen rikollisen alhaisella tasolla.

Suomen poliittinen johto on taas olevinaan ihan kuin mitään uhkaa ei olisi olemassa.

Reservin koulutus on surkealla tasolla.

Jo olemassa olevaa varustusta ja aseistusta on tuhottu laajamittaisesti Halosen kausilla.

Varustuksen ja aseistuksen varastointia on keskitetty vähempiin varastoihin aivan kuten Venäjä haluaa.

Maavoimien puolustusvalmius on käytännössä tasolla nolla, esimerkiksi viikonloppuisin, juhlapyhinä ja tiettyinä väliaikoina.

-----

Ehkä on parempi, etten jatka näitä luetteloita pidemmälle. Miettikää kuitenkin eikö olisi syytä varautua imperialistisen roistovaltion Venäjän tulevaan hyökkäykseen.

Katselukerrat: 1115

whiic kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 23:42

Teksti vaikuttaa pelottelevalta, mutta se ei tarkoita, etteikö teksti ole paikkansapitävä.

Toki Venäjä tulisi kohtaamaan sormien heiluttelua, jos Suomen annexoisi eli liittäisi itseensä (käyttämättä poliittisesti epäkorrektia sanaa "miehittää"), mutta kuinka paljon Venäjä oikeasti kärsisi siitä, ottaen huomioon jo aiemmat pakotteet. Lisäksi kyseessä ei ole lainkaan Venäjän etu vaan Putinin etu. Venäjä köyhtyy, kun maata johdetaan kehnosti. Kansaa kupataan ja valtionjohdon kannatus romahtaa... ellei kansaa saada ajettua isänmaalliseen hurmokseen lupaamalla Suur-Venäjän uudelleenrakentamista. Eli emme voi luottaa siihen, että ei ole Venäjän etu valloittaa koko Itä-Eurooppaa takaisin. Ei kyseessä ole Venäjän edusta vaan RYSSÄN luonteenvikaisuudesta ja masokismista. Ryssä haluaa sotansa vaikka he eivät siitä mitään hyötyisikään.

whiic kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 23:45

Jos ryssä ei tahtoisi miehittää Itä-Eurooppaa, minkä takia ohjusTORJUNTAjärjestelmät ja PUOLUSTUSliitot koetaan Venäjällä Venäjän uhaksi? Jos torjuntajärjestelmä on uhka Venäjälle, sehän on avoin tunnustus hyökkäysaikeesta - ei suinkaan pelosta tulla provosoimatta hyökätyksi.

John kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 02:30
Venäjä suhtautuu länsimaihin epäluuloisesti Napoleonin ja Hitlerin jälkeen. Stalin sanoi että hän ei luota keheenkään, ei edes itseensä.
Juhani Putkinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 07:19

Whiic, ei kyseessä ole Venäjän johto vaan nimenomaan Venäjä ja venäläiset.

Venäjä on ollut imperialistinen noin 500 vuotta, on sitä nyt ja tulee olemaan sitä jatkossakin.

Venäjä valloittaa muiden kansojen ja valtioiden alueita aina niin paljon kuin kulloinkin kykenee. Parhaillaan Venäjä miehittää esimerkiksi Georgian Abhasiaa, ns. E-Ossetiaa ja Akhalgoria: Ukrainan Krimiä ja osaa Donbasista: Moldovan Transnistriaa; Saksan Königsbergiä; Japanin Kuriileja; Suomen Karjalaa, Petsamoa, Sallaa, Suursaarta, jne.; Viron Petseriä ja Jaanilinnaa; Latvian Abrenea; Tshetsheniaa; jne.

Erittäin suurella todennäköisyydellä Venäjä tekee tänä vuonna suurhyökkäyksen - mutta minä en tiedä minne. Ehkä Suomeen, kun täällä puolustusvalmius on olemattomalla tasolla. Ehkä Baltiaan kun Baltian yhteydet länteen on helppoa leikata poikki. Hyökkääjä päättää minne ja milloin hyökkää.

Suomen poliittisen johdon pitäisi sisäistää, että valtion tärkein tehtävä on maanpuolustus, eikä saa elää illuusioissa.

Neuvos kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 08:39

Komentajakenraalimme kiertä yritysten tarjoamilla jahtireisuilla kestittävänä - pannaanko päätä pensaaseen ja uskotaan ettei vaaraa ole?

Juhani Putkinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 09:06

Puolustusvoimain komentajalla pitää olla laajat suhteet yrityselämään ja vaikkapa metsästäjiin.

Juhani Putkinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 09:09

Puolustusvoimain komentaja työskentelee 24/7/365. On vain hyvä jos pääsee välillä tuulettumaan luontoon.

Seppo Muurinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 10:28

Eikös maamme jo nosta mm.puolustusmäärärahoja kuin suunnittele asehankintoja tulevaisuuttakin silmällä pitäen,joten siellä ei tunnu säästötoimenpiteet. Hyvä kuitenkin uskottava puolustus kun aikoinaan Presidentti Halosen "liennytykset" Putinille eivät menneet jakeluun.

Mutta miten Venäjä varustautuu uuden asemahdin luomiseen,on sitten ihan eri sfääreissä. Sanotaan että sota nykyisillä aseilla ja kyberit päälle,niin johan koko eurooppakin olisi liekeissään kuin varmaa olisi ettei Venäjäkään tappioitta jäisi - hullua edes ryhtyä moiseen.

Ruotsi riisui omia asevoimiaan mutta miten kävi eiku nostamaan uudelleen omaa tasoaan. Hyvä olisi yhteinen pohjoismainen puolustustahto/- yhteistyö,sillä yksin jäädessään Suomi olisi kuin aikoinaan -40 luvulla suurta mahtia vastaan. Ensin silloinen N-liitto ja Saksan ajo Lapista.

Tärkein kuin olennaisin on pitää hyvät suhteet mm.Venäjään kuin Amerikkaankin diplomatian keinoin. Maa rajamme Venäjään lienee ikuiset nykyisessä mittakaavassaan ja se on niin idän kuin lännen "rajatontti",porttina rauhaan tai konflikteihin,jonka osana tulemme aina olemaan.

Toiset jopa pelkäävät että uhittelemme " Naton rajoilla" Venäjälle että Puol.minist.Niinistö olisi ns.sotaintoilija mutta itse en usko tuohon skenaarioon. Hyvä "varustautua" mutta vain puolustaa itsenäisyyttämme tarpeettomilta uhkilta kun pitää puolustus yhteistyötä diplomatiankin keinoin yllä uskottavalla tavalla - ilman uhittelua - sillä uhittelijat löytynevät muilta tahoilta.

Onko Venäjä luonut omat uhkansa ihan itse olemalla suurvalta häilyväisine johtajineen joissa lienee myös demokratiavaje,eikä pelkästään asemahdilla kyseisen maan sosiaaliset.olot väestöryhmineen yhtään parane. Valtavan maan suuret epäkohdat "lisämaineen" tuottavat entistä enemmän ongelmia - hallita kokonaisuuttaan.

Venäjän kanssa vain pitää tulla toimeen rauhanomaisesti ja kauppasaarrosta kärsii molemmat maat taloudellisesti,vaikuttaen omalta osaltaan myös työllisyyteenkin jatkuessaan,ellei löydetä korvaavia toimenpiteitä mm.tuotteissa.

Juhani Putkinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 11:14

Seppo: "Eikös maamme jo nosta mm.puolustusmäärärahoja kuin suunnittele asehankintoja tulevaisuuttakin silmällä pitäen,joten siellä ei tunnu säästötoimenpiteet."

Puolustusmäärärahoja ei nostettu tälle vuodelle, vaikka olisi pitänyt nostaa reippaasti. Ei ole luvassa ensi vuodellekaan lisää.

Tämän vuoden puolustusmäärärahat ovat 1,3% bruttokansantuotteesta, vaikka pitäisi olla vähintään 2%.

Se ei paljon lämmitä, että ehkä joskus 2020 luvulla hankitaan jotakin.

Juhani Putkinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 11:16

Seppo: "Venäjän kanssa vain pitää tulla toimeen rauhanomaisesti"

Tangoon tarvitaan kaksi. Venäjä on aggressiivinen, imperialistinen, roistovaltio.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot