Luonto oli jo kauan ollut harmissaan. Tasapainoisen ja vakiintuneeseen olomuotoon oltiin tyytymättömiä. Suunnalta jos toiselta maristiin luonnolle epätasa-arvoisesta kohtelusta. Varsinkin vuodenajat syksy ja talvi kokivat kärsineensä jo tarpeeksi asemistaan. Eletään sentään jo 2000 lukua ja yhä olen ihmisten sylkykuppina, kritisoi syksy. Talvi puolestaan kävi toistuvasti luonnon puheilla ja valitti miten hän joutuu värjöttelemään kovissa pakkasissa kuuntelemassa aamuisin autoilijoiden haukkumisia talven kamaluudesta.

 

Syksy ja talvi vaativat luontoa kutsumaan kevään ja kesän saman neuvottelupöydän ääreen. Luonto löi kampoihin ja selitti, ettei se nyt vaan käy. Sanoi ymmärtävänsä syksyn ja talven tuskan ja heidän kokemansa vääryyden, mutta kun se nyt vaan on aina ollut näin, niin on oleva myös jatkossa. Ja mitä ihmiskunta siihen sanoisi, jos lähtisimme sorkkimaan ja muuttamaan luojan luomaa järjestelmää.

 

Kevät ja kesä olivat olleet tyrmistyneitä kuullessaan huhuja syksyn ja talven tyytymättömyydestä. Ei tule kuuloonkaan, että me, kevät ja kesä, joille on annettu syntymälahjana paremmat oltavat ja erityisasema, tinkisimme tuntiakaan syksyn ja talven hyväksi. Syksyn ja talven tehtävä on luoda täydelliset puitteet keväälle ja kesälle. Kuka ne sitten loisi ja miltä enää kevät ja kesä tuntuisivat jos syksy ja talvi myös saisivat osansa paremmista vuodenajoista?

 

Syksy ja talvi päättivät parantaa olojaan vaikka alkamalla lakkoon. Annetaan kesän kuihtua kuivuuteen kun odotettuja armollisia syyssateita ei kuulu. Värjötelkööt kevät lumivaipan alla vaikka maailman tappiin, kun talvi lyö rukkaset naulaan.

 

Viimein luonto antoi periksi ja kutsui osapuolet neuvotteluun. Pitkällisten ja vaikeiden neuvotteluiden jälkeen hyväksyttiin sovintoesitys jolla lähdetään edistämään vuodenaikojen tasapuolisempaa ja inhimillisempää kohtelua.

 

Sovittiin kuinka kevät luovuttaa viikkoja huhti – ja toukokuussa talven hyväksi. Vastavuoroisesti kevään kuuluu paikata tammi – ja osin helmikuussa talvea. Syksylle taas annettiin kokea juhannus, syysmyrskyineen ja sateineen. Kesä sai luvan porottaa kuumasti lokakuussa. Vain pakon edessä kevät ja kesä suostuivat noihin julmiin ehtoihin ja murisivat nyrkit taskuissa, ettei tämä jää tähän.

 

Vihdoin viimein oli tullut otollinen aika korjata vääryydet, tuumasivat suurpääoman edustajat, kevät ja kesä. Luojan luomat järjestelmät ovat pysyviä ja tarkoin harkittuja, valittivat he. Herra on herra, työläinen työläisenä, rikas rikkaana ja köyhä köyhänä, kapitalismin kuuluu pysyä kapitalismina, vuodenajat vuodenaikoina, se on luonnonlaki, ei niihin pidä kajoaman. Näin he möykkäsivät sikareja tuprutellen Suomalaisella Klubilla.

 

Ja niin he ottivat yhteyden poliittiseen oikeistoon ja nostivat sen valtaan. Oikeistohallitus riensi apuun, tehden työtä käskettyä, korjaten vääryydet, palauttaen kurin ja järjestyksen ja kaikki elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka. Sen pituinen se. Hyvää yötä lapsukaiset, nukkukaa hyvin, kapitalismi valvoo untanne.

 

 

 

Katselukerrat: 437

Neuvos kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 14:25

Enemmän ihmettelen oikeistoa äänestäneitä sillä oikeita raharuhtinaita on sittenkin aika vähän.

Hämeenpuistolainen kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 14:29

En ikinä uskaltaisi äänestää vasemmistoa. Vasemmiston ideologiset hömpötykset eivät ole valtion taloudenpidon kannalta hyvä juttu.

Kalle kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 14:39

Oikeisto/vasemmisto...? Entäs sitten henkilö kokonaisuudessaan. Olen äänestänyt muuten presidentinvaaleissa vasemmistolaista Kalevi Kivistöä; henkilökohtaisesti tunnen.

Hannu Tiainen kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 14:47

Hieman perusteluja Hämeenpuistolainen!! Mietippä, keiden johdolla loimme hyvinvointivaltion? Keiden johdolla työläiset ovat parantaneet asemiaan? Ketkä loivat sosiaaliturvajärjestelmän? Mitä luulet, olisiko kapitalisti tai porvarit antaneet piiruakaan periksi ilman vahvaa työväenliikettä? Valmiissa pöydissä on helppo huudella ja arvostella kun toiset ovat koviien kamppailujen ja taisteluiden kautta saavuttaneet sen missä nyt vielä olemme.

Hapan Kaali kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 14:53

Neuvoksen tavoin ihmettelen mistä oikeiston äänet eri vaaleissa tulevat kun rikkaita Suomessa verrattuna keskituloisiin ja vähävaraisiin on vain hyppysellinen. Joku selityshän tälle faktalle täytyy olla olemassa. Laitan tähän muutaman arvauksen:

- vasemmisto yhdistetään jollakin alitajunan tasolla kommunismiin, pelätään että heidän johdollaan Suomesta tulisi uusi Neuvostoliitto, Kuuba saati Pohjois Korea.

- epäillään voidaanko vasemmiston opeille kerryttää rahaa että sitä sitten voitaisiin jaella vähäosaisten tarpeisiin

- monessa ihmisessä asuu kuitenkin halua olla oman onnensa seppä ja pelätään että vasemmisto liikaa kaitsisi, ajattelisi yksilön puolesta

- vasemmiston piiristä ei ole löytynyt karismaattisia johtajia

- oikeisto osaa paremmin puhua palturia ja harrastaa populismia

- kuten urheilussa, kulttuurissakin halutaan olla onnistujien puolella

- ei äänestetä vasemmistoa kun sisimmässään epäillään että vasemmalle kallistumisen käyttövoima on kuitenkin vain kateus

- ihmisissä on paljon yksinkertaisia, eivät ymmärrä omaa parastaa

Kuten sanottu, yksinkertaisia arvauksia, ehkä Sinä keksit parempia, todellisimpia syitä, jos et keksi tai luettelemani eivät kelpaa niin puuttuu mielikuvitusta, rohkeutta tai kykyä tunnistaa tosiasioita.

Hannu Tiainen kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 15:23

Hyvää pohdintaa Hapan Kaali. Kyllä näitä kysymyksiä on pohdittu pää punaisena. Oikeistolainen ilmapiiri ja ns. oikeistohegemonia tuuppaa joka puolelta ja vasemmisto on neuvoton. Vasemmistolta puuttuu uskallus olla radikaalisti eri mieltä oikeiston kanssa, yritetään peesata kun ajatellaan ihmisten nielleen karvoineen päivineen oikeistolaisen talouspolitiikan kun illasta toiseen pankkien ja EK;n ekonomistit suoltavat oikeistolaista totuutta.

Mika Helasvuo kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 15:24

Pikantti yksityiskohta vasemmistolaisesta politiikasta:

"Yle-veroa varten kysyttiin linjaukset myös kaikilta oppositioryhmiltä. Muut olivat valmiita tekemään ja julkistamaan päätöksen jo nyt, mutta Sdp jumitti asian tällä viikolla perustettavaan työryhmään, joka käy linjaukset vielä läpi.

– Asiaa ei voitu eilen kertoa, koska Sdp ei luvannut, Ilta-Sanomille kerrotaan.

Sdp:n toiminta on herättänyt eduskunnassa ihmetystä. Motiiviksi on epäilty, ettei se halunnut hallituksen saavan positiivista julkisuutta. Pienituloisten verovapautusta on ajanut erityisesti perussuomalaiset."

Hmm...?

Eilen kuuntelin Antti Rinnettä A-studiossa ja pitää sanoa, etten kyllä yhtään tiedä mitä hän puhui, mutta olihan hänellä pari "SDP:n" ehdotusta, jotka olivat kuin suoraan Perussuomalaisten edellisestä eduskuntavaaliohjelmasta.

Hannu Tiainen kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 15:32

"Eilen kuuntelin Antti Rinnettä A-studiossa ja pitää sanoa, etten kyllä yhtään tiedä mitä hän puhui, mutta olihan hänellä pari "SDP:n" ehdotusta, jotka olivat kuin suoraan Perussuomalaisten edellisestä eduskuntavaaliohjelmasta."

Niinpä Mika, ja sitten perussuomalaiset käänsivät takkinsa ja nyt demarit joutuu niitä nostamaan esille, vai miten se menee??

Hannu Tiainen kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 15:32

"Eilen kuuntelin Antti Rinnettä A-studiossa ja pitää sanoa, etten kyllä yhtään tiedä mitä hän puhui, mutta olihan hänellä pari "SDP:n" ehdotusta, jotka olivat kuin suoraan Perussuomalaisten edellisestä eduskuntavaaliohjelmasta."

Niinpä Mika, ja sitten perussuomalaiset käänsivät takkinsa ja nyt demarit joutuu niitä nostamaan esille, vai miten se menee??

Hannu Tiainen kommentoi_ 26. huhtikuu 2017 15:34

Tässä muuten Paavo Arhinmäen päivitys facebookissa.

Puutun kehysriihen päätöksistä nyt vain yhteen, helsinkiläisenä kansanedustajana ja valtuutettuna. Hallitus päätti palauttaa maksimineliövuokrat asumistukeen. Ja lisäksi asumistuki sidotaan vuokraindeksin sijaan elinkustannusindeksiin. Tätä perusteltiin sillä, että näin vuokrien nousu saadaan taittumaan.

Näin tosiasiassa ei tule käymään vaan erityisesti Helsingissä tämä on puhdas leikkaus kaikkein pienituloisimmille.

Ennen vaaleja ja ennen puoliväliriihtä hallitus lupasi, tai ainakin keskusta ja perussuomalaiset, ettei leikkauksia tehdä. Nyt niitä tehtiin kuitenkin, ja jälleen kaikkein pienituloisimmilta.

Entistä useampi joutuu tämän vuoksi turvautumaan toimeentulotukeen. Tutkijoiden mukaan saattaa johtaa myös asuinalueiden eriytymiseen.

Jo aikaisemmin hallitus päätti tulorajojen palauttamisesta ARA-vuokra-asuntoihin vaikka kaikki Helsingin poliittiset ryhmät vastustivat tätä vasemmalta oikealle.

Miksi hallitus tekee näin järjettömiä päätöksiä?

Ensinäkin hallituksessa ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä siitä, mikä Helsingissä on tilanne ylipäätänsä ja erityisesti asunto-ongelman suhteen.

Toiseksi valtiovarainministeriöllä on joku fiksaatio näihin asioihin. Kun Vasemmistoliitto oli hallituksessa, uudistettiin asumistukea niin, että portaittaisesta asumistuesta tuli lineaarinen. Valtiovarainministeriö vastusti silloin jo muutosta.

Valtiovarainministeriö myös ajoi joka ikisessä kehys- ja budjettiriihessä tulorajoja ARA-vuokra-asuntoihin, mutta emme koskaan taipuneet.

Nyt sitten VM pääsee viemään ajatuksiaan läpi, kun ei ole asuntopolitiikasta ja köyhien asumisesta kiinnostunutta vastavoimaa hallituksessa.

Kolmanneksi vuokrien nouseminen huomattavasti palkkoja tai elinkustannuksia nopeammin on todellinen ongelma. Kohtuuttoman korkeat asuntokustannukset ovat Helsingin suurin yksittäinen ongelma.

Mutta jos tätä ei haluta hilitä oikeilla toimilla, jotka osuvat omistavien kukkaroihin, tehdään tällaisia näennäisratkaisuja. Todellisia ratkaisuja kohtuuttoman korkeisiin vuokriin olisi mm. kohtuuhintaisen vuokra-asuntotuotannon osuuden nostaminen ja kiihduyttäminen myös valtion toimesta. Ylisuuriin vuokrankorotuksiin puuttuminen esim. vuokrajarrulla jne.

Mutta hallituksen on helpompi käydä köyhän kukkarolla kuin omistavan luokan.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot