Jälleen kerran yritän pysyä kaukana politiikasta sodista ym.

Tänään on kevätpäivän tasaus, siis yö ja päivä ovat yhtä pitkiä, aurinko siirtyy paistamaan yhä enemmän pohjoiselle pallon puoliskolle. Eikä aikaakaan, eli ensi sunnuntaina alkaa kalenterikesä (+1 ) Se on se ihmisen keksimä, tälläkin hetkellä mittarissa on -7 astetta, eli kaukana kesästä. Terminen kesähän alkaa siitä, kun vuorokauden keskilämpötila pysyy jatkuvasti plussan puolella.

Talven lumisateet ovat vielä tulematta,saattaahan niitä vielä paljonkin tulla, se ei olisi mitenkään harvinaista. Eikä nuo pakkasetkaan ole ennenkuulumattomia, aamulla juuri katselin virallista tiedostoa 30 vuoden ajanjakson keskilämpötilasta, joka oli juuri tuo kertomani -7 astetta.

Nyt tulee vauhdilla eteen pääsiäinen, vappu ja juhannus, sittenhän se alkaa taas talven odotus. Jotenkin vaan tuntuu, että juurihan ne olivat ja joulukin on edessä, tai takana, ihan miten vaan.

"Aika kuluu aatellessa, päivä päätä käännellessä"

Katselukerrat: 66

Kalle kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 07:56

On se muuten tuo kevät jo hyvinkin aistittavissa, varsinkin siinä viiden aikaan kun kävelen tuonne postilaatikolle tuota lehdykkää hakemaan. Mustarastaat ovat jo tehneet invaasionsa pihaan ja tiaiset rakentelevat pesiään tuonne pönttöihin. Tuota meidän pihaoravaa aina naureskelen; sen pesäpönttö on tuolla 50m rapuilta mutta joka aamu se tulee ruokintapaikalle tuolta kanalan takaa (ainakin 250m kokonaismatka).

Viikon päästä Intermeteo lupaili jo tuommoisia +12 lämpötiloja. Se tietäisi harvinaisen aikaista avovesikautta.

Tulee se kevät tai oikeastaan on jo.

Pentti Tuominen kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 10:57

Kalervo

Jos et eilen sattunut katsomaan ihmeellistä luontoa tv:stä, niin kannattaa tämä katsoa Areenasta.

http://areena.yle.fi/1-2726404?autoplay=true

Eihän se suoraan tähän liity, mutta tuli kuitenkin mieleeni noista oravistasi ja tietysti meidänkin. Niitä on parhaimmillaan, mitä nyt olen saanut laskettua seitsemänkin kappaletta. Tulevat täälläkin pitkän kaavan mukaan tuolla rantapuita pitkin. Pois lähtevät suoraan pihan lävitse.Ehkä ensin pitää tunnistella, onko mitään vaaraa näkyvissä.

Kalle kommentoi_ 20. maaliskuu 2017 11:00

No, tänä aamuna katselin, ihan Sinun vinkkisi perusteella. Hieno luontodokumentti.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot