Voittaako ehdottomuus suvaitsevaisuuden - Euroopan uskontojen sota?

Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekkin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?

EU-Eurooppa kipristelee maahanmuuttajista, kun oli saatava nöyriä työhalukkaita työntekijöitä, jotka tekevät ne duunit, mitkä eivät ”valkoiselle alkuperäeurooppalaiselle” kelvanneet – solidaarisuusinnoissamme otimme/ otamme vastaan myös pakolaisia, joissa on aitoja sekä sellaisia, jotka kulkevat helpon rahan perässä. Viattomuus ei ole kaikkien hyve, eikä sinisilmäisyys ”pahe”.

Kristittyä pidetään maallistuneena, suvaitsevana ja tavaroistaan kiinnipitävänä – olemme maallisessa näyttö- ja vertailutaloudessa **]. Jaamme vain sen verran, että pakolaisille annetaan se minimi, joka voitelee pahaa oloamme kehitysmaiden ryöstöstä 1] – niin raaka-aineina kuin energiana. Luulemme maksavamme velkaa riistetyille.

Lakikirjat Raamattu ja Koraani

Meillä uskontomme tarjoaa lakikirjaksi Raamatun, joka on jäänyt suurimmalle osalle tuntemattomaksi. Emme osaa arvostaa hienosti kirjoitettua lakikirjaa. Islamistisissa maissa sen sijaan Koraania 2] arvostetaan ja kunnioitetaan suuresti – se on Elämä ja pyhitys sille. Koraani on Ikuinen Elämän kirja, ja se on lakikirja, josta kumpuaa suvaitsevaisuus. Ongelmaksi kaltaisellemme ymmärrykselle on syntynyt Koraanista tehdyt ”sovellukset” sharia ja sunna 3] - ne aiheuttavat eripuraa myös islamistien omissa piireissä.

Lännessä eräät viisaat ovat oivaltaneet,

että maallinen hallinto on oivaltanut monissa maissa Islamin uskon mullaheineen/ imaameineen 4] erinomaiseksi byrokratiaksi ja valtion staattisuuden säilyttäjäksi ja järjestyksen ylläpitäjäksi. Uskonoppineet mullahit/ imaamit ja muftit/ ajatollah´it 5] eivät ole persoja maalliselle mammonalle – heille merkitsee enemmän henkinen valta, yhteys henkeen, lain tulkinta (sharia) ja ote muhamettilaisiin, Koraanin ja ”sovellusten” kautta.

Onkin sanottu, että Islam on halvin valtakoneisto ylläpitämään järjestystä omien keskuudessa. Mullahien ja Koraanin arvostus on korkealla ja niiden kaikkivoipaisuutta ei koskaan kyseenalaisteta. Islamilaisuus on osa valtiokoneistoa, joka huolehtii tavallansa ihmisistä kouluista hautaan.

Me lännessä emme ole oppineet ehdotonta kunnioitusta kristinuskoamme,

Raamattua ja pappejamme kohtaan – me olemme tottuneet kyseenalaistamaan, ja samalla olemme oppineet suvaitsevaisuuden ja lipeämisen ehdottomuuden tieltä. Ehdottomimmat ovat reviirivalloittajia ja suvaitsevaiset luovuttajia. Me olemme täällä lännessä kristillisine arvoinemme antajan asemassa. Me otamme vastaan ja käännämme poskemme, mutta kuinka kauan?

Kullakin on pyhä oikeus uskoa omaansa

Ehdottomuus ei ole vahvuuksiamme; annamme vapaan oikeuden harjoittaa omia tapoja, vaalia omaa kulttuuria – suvaitsemme muiden kulttuureja, emme edes osaa pontevasti ehdottaa ”maassa maan tavalla, tai maasta ulos” - olemmeko häviäjien rintamalla?

Islam on nouseva järjestelmä,

mitä maalliset laajentumishaluiset nationalistihallinnot käyttävät sumeilematta hyväkseen. Minkä tahansa kaatuneen tai vielä kaatumattoman arabimaan maalliset hallinnot ovat hyvissä väleissä mullahien ja muftien kanssa – sillä ”pappiskasti” ylläpitää järjestystä, opinantoa ja Islamin kaidalla tiellä pysymistä – kaikki nämä edesauttavat maallisten enemmän tai vähemmän diktaattorien hallintoa.

Kunkin jumala on pyhä

Jumalalla on monta nimeä – Jumala, Jahve ja Allah – kullakin on poikansa ja/tai profeettansa. Pojat ja profeetat ovat pyhiä, eikä viisauteen kuulu arvioida toisen vakaumuksellista uskoa omaansa.

Kolmen uskonnon kehdossa Jerusalemissa kohtaavat alku-uskonto juutalaisuus 6] sekä tämän ”perilliset” - kristityt ja muhamettilaiset. Kaikilla kolmella on yhteisiä ja erottavia tekijöitä. Silti Jerusalemissa on vallinnut enemmän tai vähemmän jännittynyt suvaitsevaisuus toistaan kohtaan – kaikkien osapuolien ääriliikkeitä ja fundamentalisteja lukuunottamaatta.

Saamme maistaa nyt ristin ja miekan omaa lääkettä!

Ehdottomuutta on esiintynyt myös lännessä – muistamme historian kirjoista kristityn maailman inkvisitiot, miekat ja ristit ryöstettäessä intiaaneja 7], aboriginaaleja kuin Afrikan alkuperäkansoja. Voimme arvata, että monilla kansoilla ja kansallisuuksilla on pitkä muisti, kun kristitty valtasi toisen omaa.

Mellakat 8] kielivät vallankumousta

Juuri nyt Ruotsi, kuten aiemmin Ranska – ehkä kohta moni muukin valtio kokee pienien aktivistiryhmien liikehdintää. Tuo liikehdintä saattaa olla ohjattua ja niiden takana voi olla uskonnollista ehdottomuusväriä – tavoitteena vallata uusia asemia, päinvastaisista puheista huolimatta. Suurin osa ihmisistä on rauhallista väkeä.

Suvaitkaamme älyä 9], oivallusta ja oman reviirimme puolustusta

[BLOG ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-reviiripuolustus-ikiaikainen-geeniperim%C3%A4 --- ]

Meille parhaaksi evääksi koituu ymmärrys, mitä toinen tekee ja siihen tarkasti kohdistetut ja oikeutetut oman reviirimme puolustustoimet, mikäli näin todella haluamme. Yksikään uskonto ei lopulta ”viimeisellä portilla” ole toistaan parempi – paremmuus syntyy vain meidän vajavaisten ihmisten mielissä. Uskonto itsessään ei aloita sotaa – vaan niiden kannattajat ja vastustajat. Me ihmiset luomme vastakkainasettelun.

...

VIITTEET

*] Uskonto yhteenkuuluvaisuuden luojana?” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/uskonto-on-valistunut.html ---

**] Näyttö- ja vertailutalous nostattaa kapinaa nuorista ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/prototyyppi-ikapolven-aivokap... ---

1] ”Velkamme kehitysmaille?” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/28031-kansalaiskysymys-m... ---

2] Koraani, Jumalan luona oleva ikuinen kirja ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Koraani ---

3] Saria ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria ---

3] Sunna - profeetta Muhammadin elämäntapa ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Sunna ---

4] Koraanin oppinut opettaja; seurakunnan hoitaja ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Mullah ---

5] Laintulkitsija (sharia) – antaa fatwan ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Mufti ---

6] Rauhan esteenä oleva muuri ~ http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-... ---

7] Mahtavat inkat tuhonneet risti ja miekka ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kadotetun-sukupolven-palautus... ---

8] Aktiivisten nuorten energiaa pitää osata ohjata ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-... ---

9] Kysymyksuä poliitikoillemme ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/05/kolme-teesia-joihin-kansakunta-... ---

...

PS

Tämä artikkeli ei pyri olemaan ”oppikirja” eikä olemaan ”oikeassa” islamilaisuudesta kuin kristillisyydestäkään tai profeetta Muhammad´sta, Jeesuksesta tai Jumalan oikeasta nimestä – vaan tämä selostaa länsimaalaisen silmin siitä asettelusta, joka haastaa kaikkia sopeutumaan vallitseviin oloihin – kuitenkin kunnioittaen kunkin tapoja, uskoa ja kulttuuria – kieltä unohtamatta. Voimme sanoa, että se maa tai valtio, jossa kukin tulee parhaiten toimeen omalla äidinkielellä, uskolla ja kulttuurilla – on paras isänmaa ja kotimaa.

Ilkka Luoma

Sent

Sent: Sunday, May 26, 2013 5:22 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kaataako ehdottomuus suvaitsevaisuuden? (krist -- islam]
...
Nujertaako ehdottomuus ja valloitushalu suvaitsevaisuuden?
(Media käy ankaraa kädenvääntöä, manipulaatiota ja osaksi tiedotusta kuinka eurooppalainen “uskonsota” etenee kristittyjen alueille – vai tapahtuuko näin, onko kyseessä aiheeton pelko tai tietoisesti suurenneltu tarkoitushaku?)

:::

AL – US

BLOG 18675 IL

---24052013---

Katselukerrat: 268

Jari-Pekka Vuorela kommentoi_ 24. toukokuu 2013 14:20

Joko on laiva varattu lasten ristiretkeä varten :-)

K.Tuomari kommentoi_ 24. toukokuu 2013 15:00

Onhan se miellyttävää seurata poliisin lohduttavan uhrien omaisia.Kuitenkin "ennaltaehkäisyt oli täysin unohdettu" alueella missä pyörremyrkyt ovat "normaalia tapahtumaa".Rakennukset holtittomasti pystytettyja,paljon asuntovaunuista kyhättyjä "taloja".Koulurakennuksissakaan ei ollut suojia ollenkaan.Siis kansalaisten turvallisuuteen ei laiteta rahoja.Maan alle on pakko mennä tulevaisuudessa.Uudenlaiset asunnot on suunniteltava,jos haluaa pysyä hengissä.Mikään röttelö ei kestä 200 mailin tuulen-nopeutta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 25. toukokuu 2013 06:27

Ihminen on lopulta täysin turvaton luonnonvoimien edessä - olemme vain osa biosfäärin "loputonta" kiertoa, ja meilläkin on aika lähteä - lopullisesti.

Ilkka Luoma kommentoi_ 25. toukokuu 2013 06:27

Suomen poliisi ei rukoile, vaan toimii - hitaasti, mutta oppien :-)

Ilkka Luoma kommentoi_ 25. toukokuu 2013 06:28

Ruotsista palaaville suomalaisille paluumuuttajille laiva on jo varattu :-)

Ilkka Luoma kommentoi_ 25. toukokuu 2013 06:29

Muistammeko eurooppalaisten löytöretkeilijöiden ryöstöretket uuteen maailmaan - ristin ja miekan voimalla?

Ilkka Luoma kommentoi_ 25. toukokuu 2013 14:29

Päivitetäänkö Raamattua?

K.Tuomari kommentoi_ 25. toukokuu 2013 14:45

Onhan niitä alkuperäiskirjoituksia muunneltu jo ihan liikaakin.Ei sillä mitään väliä ole,koska oikeamielinen kiertää huiputukset ja harhaopit totuuksien perusteella.Valheet ja totuudet eroavat toisistaan niin suuresti ettei minkäänlainen uudelleen "päivitys merkitse mitään". Paholaisella on jo nyt sormensa pelissä vahvasti,tietäen aikansa olevan umpeen kulumassa.Vahvaa uskoa ei voita mikään väärennys.

Ilkka Luoma kommentoi_ 26. toukokuu 2013 17:50

Olisiko niin, että jumala on jokaisessa itsessään - ja sellaisena kun itselleen parhaaksi kokee?

Kauppinen Bruno kommentoi_ 28. toukokuu 2013 07:46

Nykymenolla raamattua vesitetän,vaikutukset on nähtävissä kaikissa kerrostumissa joilla ns.asiantuntijat soveltavat mu-tu teorioitaan,niillä metodeilla saadaan uudensuuntaiset kultturi-perinnöt näyttämään olevan se ihmisen oma-tunto joka ohjaa lähimmäiskäyttäytymisen:rakasta lähimmäistäsi,unohduksen suohon,heijasteet on näkyvissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot