Sodan jälkeen aina sanotaan: ”ei enää koskaan!”. sota on meissä ja me vaadimme paineenpurkua – aika-ajoin. Sota lieventää rauhatonta mieltä. Ihminen on myös mahtipontinen ja haluaa näyttää voimaansa; olemmehan reviiripuolustajia. Tappaminen on jatkuvaa – koko biosfääri on täynnä tappamista – yleensä ravinnoksi. Me tapamme myös saavuttaaksemme mitaleja ja arvostusta.

 

Sotaan valmistautuminen vie maailmassa eniten rahaa; nälänhädät, sosiaaliturvat ja opettaminen elämään ihmisiksi ovat pientä sen rinnalla, kun tähtilippu *] hulmuaa maailman merillä näyttämässä valtiokuntoaan. Sota on miehuullista näyttöä kyvystä ja voimasta – sekä olettamusta reiluudesta, uskollisuudesta ja kunniantunnosta.

 

*] Internetin isä ja aseiden superkehittelijä – USA:n DARPA

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/09/amerikkalainen-tosivaikuttaja...   --- 

 

Sota voidaan siirtää automatiikalle 

Sotiminen voidaan siirtää robotiikalle ja verkkoihin. Uudet ”aseet” kulkevatkin pitkin yhteyksiä – sinunkin koneellesi; bittiä ei lopulta estä mikään muu kuin täyspoiskytkeytyminen maailmanverkoista ja tämähän ei luonnistu, koska talouskone vaatii reaaliaikaa, koska kasvu nousee nopeudesta. Paluu kirjekyyhkyihin alentaa talouden heti 1/100 osaan nykyisestä. 

 

Amerikkalaiset ja Israel lentävät kauko-ohjatuilla lennokeilla - 

miehittämättöminä tuhoamaan vihollisen oletettuja sotilaallisia kohteita – osuen usein siviileihin, jotka ovat suurin kärsijäryhmä nykysodissa ja konflikteissa. Voisimmeko siviilejä säästääksemme automatisoida tämän meidän pakonomaisen väkivallan käytön ja näytön robotiikoihin – antaa ”ramborobottien” taistella – myydään vaikka lippuja katsomoon ... 

 

Viruksien sota 

Maailma on väkivaltamme lisäksi täynnä viruksia, niin luontoevoluution kuin ihmissuunnittelun tuloksena. Saamme virukset niskaamme – joka tapauksessa. Luontovirus 1] sattaa olla vähentäjä ja bittivirus lamaannuttaja.

 

1] Virukset kilpajuoksevat kuten me ihmisetkin

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/virukset-kilpajuoksevat-kuten...   ---

 

1] Ihminen ohjaa populaationsa muidenkustannuksella

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/ihminen-ohjaa-populaatiotansa...   ---

 

 

Viruksien sotaa käymme jo jokaisessa sairaalassa ja bittien sotaa jokaisessa virustorjuntaohjelmassa – lopulta on täysin samasta asiasta kysymys; on tarkoitus ohjatusti lamaannuttaa ja luoda otollisuutta ”omille suunnitelmille” – evoluutioviruksien suunnitelmia me emme toistaiseksi tunne – niiden ohjelmalauseet ovat meille liian monimutkaiset, emmekä tiedä mikä niitä ohjaa ja mistä.

 

 

...

[2005]

 

Uuutisointi toi esille Etelä-Korean suunnittelevan taistelurobotteja tulevaisuuden armeijoiksi. USA lensi jo Bosnian sodassa joy-stick ohjattuna kauko-ohjauslentokoneita suorittamaan elävien ihmisten ja varustusten vakoiluoperaatioita.

 

Sotaa käydään myös virusrintamalla, jossa yhteiskunta säätää kovenevia lakeja virustehtailijoiden pään menoksi. Sotako on siirtymässä tieteisfantasioiden tasolle ihmisten katsomoista ja sohvilta seuratessa kuinka juuri meidän robotit pärjäävät.

 

LINK ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kydnk-sodat-tulevaisuudessa-r...   ---Ihminen on kisailija,

 

ihminen fanaattisuudessaan, jopa jalkapallossa hävittyään, on valmis julistamaan sodan (Honduras-Nigaragua). Ihminen on tottunut käymään eloonjäämiskamppailua historiassa. Nyky demokratiassa elojäämiskamppailu on turvayhteiskunta sekä vahva tunnetiloja nostava armeija. Viime vuosisadan sodat olivat maailmanhistorian pahimmat ja uhreja syntyi ennätysmäärät.

Mikäli ihminen nokkeluudessaan siirtää sodat peliohjaimiin ja kuvaruutuihin sohvalta seurattaviksi, on uhriluku lähinnä henkinen ja noloutta aikaansaava. Jatkojalostettuna ei sitten tarvita enään robottejakaan, vaan koko sotatouhuilu siirretään virtuaaliseksi. Lopulta "uppoamme" sinne itsekkin, kuten Matrix-operoi elokuvassaan. Ihmiskunta on sotinut fyysisesti aina, ja aina sodan päätyttyä on sanonut: "ei enään ikinä".

 

Onko muistissamme vikaa vai onko meihin ohjelmoitu itsetuhovietti kiihdyttämään evoluutiota?

 Agressio nousee aina puolustuksesta

[ ... sodat ovat lopulta aina reviiritaisteluja – ja ne alkavat viattomina talouspyrkimyksinä ... ]

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaamine...   ---

 

[ ... sodat syntyvät myös epäluulosta ja viekkaudesta harhauttaa toista – saavuttaakseen määriteltyä hyötyä ... ]

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/luottamuksen-ja-epluulon-suhd...    ---

 

 

Hyökkäys on vain yksi puolustuksen ennakoiva muoto. Jokainen on virallisesti rauhanhaluinen, mutta riittävästi ärsytettynä päälle käyvä, kuitenkin puolustaen omaa kantaansa ja syyttäen toisen olevan aiheuttaja. Missä se todellinen aloitus sitten on? Onko sota äärimmäisenä konfliktina aina onnettomien yhteensattumien summa, jossa päällimmäisenä olikin oma pelko joutua uhriksi ja hyökkäyksen kohteeksi?Robotit ovatkin hyvä menetelmä harjoitella näitä onnettomia yhteensattumia,

mutta voidaanko robottikahinoiden päätteeksi kuitenkin todeta: "ei enään ikinä"? Tuskin näin käy, koska fyysisesti se meidän joko syystä tai syyttä aiheutunut adrenaliinilasti ei päässyt purkautumaan. Kiukku on purettava, ja siihen ei ehkä sittenkään riitä robottitappelut, etäohjattuina.

 

Onko meidät tuomittu ikuiseen ottelijan rooliin saamaan voitto tai tappio ryhmänä tai yksilönä? Käännätkö poskesi, kun siihen kopsahtaa nyrkki?

 

Mikä maa maailmassa vie eniten aseita muille valtioille ja ryhmille ja mikä maa on eniten tappanut vieraan valtion siviilejä viimeisten 100 vuoden aikana? Vastaus on helppo – jätän sen kuitenkin vastaamatta, koska kaikki sen tietävät.

 

Rauha sieluillemme - edes silloin, kun henki on annettu! 

 

 

Ilkka Luoma

 

 

...

Kuvakokoelma Tieteen päiviltä 2013 [Tieteenpäivät] – Verinen 1900 –luku – yleisöluennot 10. tammikuuta 2013. ( jaetaan myöhemmin)

Katselukerrat: 168

Timo Lennart kommentoi_ 13. tammikuu 2013 22:10

USA käyttää jo tekoälyllä varustettuja lennokkeja iskuissaan.

K.Tuomari kommentoi_ 13. tammikuu 2013 22:32

Ainoastaan uskonnollinen fanaatikko "antaa henkensä",muilta se henki riistetään väkivalloin.Pelkäävistäkin tehdään sankareita kuoltuaan.Kukaan järjellinen ei anna henkeään vapaaehtoisesti.Ihmisellä on halu elää,ja nauttia elämästään,kuitenkin nykyolosuhteissa monen usko elämään heikkenee kurjuuksien takia.Joillekin on parempi päästä kärsimyksistään,mutta siitä ei ansaita kunniamerkkejä.

Teho Paketti kommentoi_ 13. tammikuu 2013 22:33

Nykyajan eräs suurin hulluuden muoto on viedä sota keskelle siviilejä.

Siviiliuhrit ovat "marttyyreja" jotka kuolevat "oikean asian" puolesta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 14. tammikuu 2013 08:21

II Maailmansodassa opittiin siviilien "hyödyllisyys" tavaiteltaessa sotilaallisia päämääriä - tylyä, rujoa, mutta totta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 14. tammikuu 2013 09:23
Ihmiskunta vaatii aina sotansa - olemmeko valmiina?
('Ei enää koskaan' - huutavat voittajat, häviäjät ja tiedotusvälineet, kun selkkaus, sota tai yhteenotto on saatu selvitettyä - yl. voittajan ehdoin - ja reviirirajat uudelleen piirrettyä)
 
[ ... ihmiset huutavat kansallismielisyyttään, kun armeija näytöstilaisuudessa vyöryy ja marssii paratiissa 'omastaan' ylpeiden kansalaisten ohi. Armeija on voimainpullistus ja armeija on turva reviirirajataisteluihin, joita niin ihmiskunta kuin kaikki eläinpopulaatiot ovat vuosimiljoonat keskenään käyneet. Maahanmuutto on reviiripuolustusta. Armeija on hyökkäystä ja puolustusta varten ... ]
 
Hymistelemme kauhistuneena sotia. Tuomitsemme varmuuden vuoksi tappamisen. Kirkko julistaa käskyissään jumalan välittäneen meille tiedon - "Älä tapa". Kirkko siunaa sodat ja sotaan lähdön. Kirkko puolustaa omiaan ja uskontonsa reviirejä. Armeija on politiikan ja kirkon sanan jatke. Me tarvitsemme armeijan, koska tarvitsemme sodan purkamaan ylivoimaisia ja hallitsemattomia painekasaumia.
 
Sota opettaa tappamaan. Sodassa tapetaan. Aseiden tuotekehitys kohdistaa ja massivoi tuhoamista ja vastustajan tappamista. On kehitetty aseita, jotka eivät tuhoa rakenteita, mutta tuhoaa vihollisia - ihmisiä. Jokaisessa sodassa on vihollinen, joka 'vääryydellä kohtelee puolustajaa'. Sodassa on aina hyökkääjä. Olemme jatkuvassa reviiritaistelussa - olemme jatkuvasti reviiripuolustuksessa.
 
 
Euroopassa ei ole suuremmin sodittu, kohta 70 vuoteen - se on pitkä Pax Europa aikakausi
 
Balkanilla sodittiin - Jugoslavia hajosi, kun voimamies poistui. Kun ei ollut staattisuutta ylläpitävää karismaattista johtajaa - uskonnot ottivat vallan ja kansallismielisyydet revähtivät. Kansallismielisyys on reviiritaistelua. Olemme valloittajia ja olemme puolustajia - näin syntyy sota, joka on aina edessä, puhuttiin kuinka paljon tahansa - "Ei enää ikinä".
 
Jokainen on ärsytettävissä sotaan, siis puolustukseen - selitykset osaamme keksiä, joilla perustelemme oikeuttamme vihollisen tappamiseen. Armeijoissa on aina pappinsa, jotka siunaavat tuhoamisen - onhan siinä usein uskonnonkin reviireistä kysymys. Olemme yksinkertaisesti sotaisia, kun reviirimme ovat riittävästi uhattuna - sisältä tai ulkoa. Ennen konfliktia ja sotaa on sanallinen reviiripuolustus, jota tänään meillä kutsutaan mm. maahanmuuttokriittisyydeksi.
 
 
Psyykkinen paine kasvaa uhan edessä - kiihotamme itseämme taisteluun 
 
Ennen uhkaa valmistaudutaan mm. yleisellä asevelvollisuudella, joka on suunniteltu turvaksi ja kansallismielisyyden kasvattajaksi tilanteeseen, jossa reviirillisesti laillinen valta ja uskonto julistavat tarvittavan väkivallan hyväksyttäväksi, koska puolustus asuu meissä sisällä. Sota on rakennettu sisäämme - jo kehommekin käy sisäistä sotaa jatkuvasti, ollen puolustusasemissa jatkuvia hyökkäyksiä vastaan.
 
Ilman puolustusta, joka on sodan esiaste - emme kykyne huolehtimaan omasta yhteenkuuluvuusryhmämme elinkelpoisuudesta ja yksilöllisyydestä. Ryhmä, kieli- ja kulttuurialue kuin kansallisvaltiokin ovat massallista yksilöllisyyttä, jotka tarvitsevat uskottavan puolustuksen. Armeija on se viimeinen keino, joka yrittää huolehtia selviytymisestämme.
 
Mikäli uskottava armeija puuttuu, tulee myös puuttumaan kansakunnan puolustus ja tämä altistaa toiselle alistumiseen, joka taas on kansakunnan häviämisen ensimmäinen merkki. Reviiritaistelut hävitään ilman määrätietoista ja vahvasti johdettua puolustusta.
 
Sota on 'pakollinen' tapahtuma - aika-ajoin, se tulee perinnöstä. Joka hetki on maailmalla menossa taistelu, josta uhkaantuu täyssota, vain hetkellinen itsesuojeluvaisto epävarmuudessaan ajaa neuvottelemaan. Vain ryhmien täyskeskinäisriippuvuus toisistansa estää sodan, ja aina ei sekään. Ainoa täysyhdistävä tekijä maapallolla on ulkoinen avaruudesta tai muualta kuin ihmispopulaatiosta luontuva uhka, vain nämä yhdistävät ihmispopulaation puolustamaan yhteistä maapalloreviiriä.
...
 
"Suomalaiset eivät halua Nato-kytkentää, eivätkä halua purkaa yleistä asevelvollisuutta. Puolustustahto on perittyä elämän eliksiiriä äidin maidosta ja vanhempien tarinoinnista. Ihmiskeskeiset sodat ovat siinä vaiheessa lopullisesti ohi, kun jäljellä on se viimeinen ihminen".
 

 
Ilkka Luoma
Sent:
Ilkka Luoma kommentoi_ 20. tammikuu 2014 12:24

Nyt hankittiin lisää Leopardeja, pitämään tampereen huligaaneja aisoissa - huumorilla vai ilman huumoria?!

Ilkka Luoma kommentoi_ 5. joulukuu 2014 19:09

Uskotko sotimisen siirtyvän robotiikalle ja me joystickien taakse?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot