"Virka-aateli" rahvaan yläpuolella (julkaistu Aamulehden Näkökulmassa 24.3)

Katselukerrat: 513

Seppo Muurinen kommentoi_ 25. maaliskuu 2015 00:03

Toisaalla - kuten täälläkin tullaan niin paljon puhuttuun byrokratiaan kuin virkakoneistoon että niiden ylläpitämiseen ... mikä tarpeetonta ja mikä taas tarpeelista/välttämätöntä.

Ehkä osaksi voinee olla estekin tarpeellisille muutoksille joka voinee jarruttaa uudistuksia kuin onko eri hallinnot paisutettu hyvinä aikoina liian suurin mittasuhteisiin,joita olisi syytä tarkastella että mikä on enään järkevää ylläpitää byrokraattistakin virkakoneistoa.

Työllisyyttä vaiko työttömyyttä ja uuden työnkuvan luomista "kun mikään ei ole niin kuin ennen".

Sam Raafael kommentoi_ 25. maaliskuu 2015 01:01

Näkökulma tämäkin, mutta olisi leikkaukselle sekä toimien järkeistemällä olisi käyttöä kyllä. Mutta ilman byrokraatteja maa menisi villin lännen kaavojen mukaan ja se ei olisi kenenkään etu. Itse näen tämän usein turhanaikaisen eu-byrokratian haitalliseksi.

Neuvos kommentoi_ 25. maaliskuu 2015 08:20

Myös enemmistö uusista ehdokkaista ovat jo virka-aatelia-.

Anneli Tuulikki Laine kommentoi_ 25. maaliskuu 2015 14:16

-Näillä "eliittipelleillä" ei ole mitään kosketuskohtaa arkielään,-eikä kiinnosta kansakunnan enemmisön tila! Yhteiskuntatieteiden tohtori Yrjö A.Palosuo eilen Eteläsuomen Sanomissa toteaa, kuin myös): äänestäjiä kosiskeltaessa keskitytään leikkauslistoihin, kun

-kansakunnastamme yli puolet elää taloudellista taistelua selviytymisestä,

-rikkaimmat Suomessa ovat nyt tilastojen mukaan aliverotettuja,köyhimmät yliverotettuja. Ja kiristetään jatkuvasti:Ks.x-valtiovarainministeri Iiro Viinasen haastattelu tänäisessä "Etlarissa": toimeentulotuen, lapsilisien, työttömyyskorvausten, asumistuen verotusehdotuksia,

-"missä ovat sivistystä mittaavat yhteiskunnan perusasiat o i ke us ja oikeudenmukaisuus, vähäosaisista huolehtiminen, vastuullisuus, kansalaisten suojaaminen tai uhrien oikeusten turvaaminen sekä l a k i a  rikkoneiden rankaiseminen (John Locken muk.1689)?"Paloheimo kysyy mm.Nykyisin fiksummat "höntittävät" hölmömpiään rikoksiin ja vääriin valoihin itsee partaansa naureskellen ja syrjässä "puhtoisina" pysyen, olen huomannut,-petokset ja pikkuvarkaudet/pahoinpitelyt,-isommatkin-, jäävät tutkimatta , olen nähnyt ja kuullut. 

- Veropakolaisuudella ja verottomilla tuloilla rehvastelevat maanpetturit huutelevat taloudellisia neuvojaan aidan takaa (Sellaisia he todella ovat katsottaessa  y h t e i s k u n n a n  y d i n t ä  puolustaneiden Solonin ja Platonin mukaan, kuten Palosuo toteaa).Kuten ennen naapurin pikkusonni isommalle turvallisesti portin takaa, tulee mieleeni.

-Valtavirran ajatuksin kurjistetaan lisää lapsiperheiden, työttömien, (Myös vammaisten kuntouttavan, virikkeisemmän hoidon kannalla olen: Niitä   maahanmuuttajia, joilla ei ammattia ole,tulee hoito-ja viriketehtäviin kouluttaa,-ei vastikketta avustaa,kuten huudetaan omastakin työvoiman ylitarjonnan ylijäämästä eli työttömistä-)yleensä heikoimmilla olevien asemaa: Työeläkeläisiä kurjistetaan raippaverolla ja taitetulla indeksillä, Kelan osuus lääkkeistä pienenee. Uskokaa jo,että eläkkeistä on verot jo maksettu,ja alvit sekä sentinpyöristykset ylöspäin...mm.-.Palosuo kysyy mm. -"Mikä tätä yhteiskunnan eliittiä oikein riivaa?"Järjettömästi rakennemuutoksen nimissä  i r t i s a n o m i s i a, heikennyksiä oman maan kansalaisten toimeentuloon. Tämmöinen malli äärimmillään johtaa siihen, että kaikki ovat irtisanottuja, ja jopa robotit hoitavat jopa hoivatyön, -millä me silloin elämme, millä maksamme asumisemme? Palosuo kysyy. Lopuksi hän toteaa, että "KOSKA ELÄMME HISTORIALLISESTI TÄYSIN UUTTA AIKAKAUTTA(Eikä menneeseen ole paluuta,on jokaisen uskottava--),OLISI VIIMEISTÄÄN NYT AIKA TARKASTELLA MYÖS VALTAVIRRASTA  POIKKEAVIA NÄKEMYKSIÄ. Kun kaikki muut toimet on käytetty, suosittelen maalaisjärjen käyttöönottoa". Niinpä. Jo toinen fiksu taloustieteilijä tällä viikolla. Kyllä heitä maassamme on, jos vain avoimesti kuunnellaan ja onkeen otetaan,-ei valikoiden vain mieluisia näkemyksiä ja ehdotuksia, kuten tähänastisten poliitikkojemme (edesmenevä)enemmistö hännänkannattajineen,- jälkimmäiset saaden kannatteluista aina jokusen murun itselleen,-toki,tässä omanhyvän ja -hyödyn moraalin yhteiskunnassa. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot