Vihapuheet auttavat trolliarmeijoita tuhoamaan sivistysvaltion

Internetin aikakautena mielipiteillä ei ole rajoja, niitä velloo globaalisti kasvottomassa mediassa ympäri maailman. Tämä voi olla sanan- /ilmaisunvapauteen ja demokratiaan täysin uskovissa maissa joissakin tilanteissa vaarallista.  

Sananvapaus on tietenkin aina ok, mutta mitä jos toinen/toiset osapuolet valehtelevat tietoisesti koko ajan täyttä häkää, antavat disinformaatiota / propagandaa hienosti ja vaivihkaa upotettuna asiatekstien joukkoon (esim. keskustelupalstat / blogit / jopa uutiset).

Sillä seurauksella, että kohta joka EU:n maassakin olisi esim. EU:hun vihamielisesti suhtautuva pääministeripuolue ja näin koko EU hajoaisi taas omiin pikku näpertelykerhoihinsa.

Nimenomaan tämä voi olla tarkoituskin näillä trolliarmeijoilla, ikään kuin hajottaa vahva lauma pieniin köyhtyviin, heikkoihin ja siksi sekaviin yksittäisiin maihin, joita joku vahva sotilaallinen valtio voisi napsia omiin joukkoihinsa helposti pois miettimästä yksilön oikeuksia tai sananvapautta.

Nyt jos koskaan, ennen EU:n vaalisumaa, kannattaisi jokaisen vihapuhetta tuottavan harkita, onko EU sittenkään se pahin vihollinen. Sentään täällä voidaan puhua sosiaaliturvan tasosta, mitä ei monissa lähialueen maissa taideta edes käsitteenä tunnistaa, kuten ei sanaa hyvinvointivaltiokaan.

Suomikin vihapuheineen voi nyt olla vähän kuin vertauskuvallisesti huostaanoton uhan alla: jos piltti / piltit eivät nyt ymmärrä itse parantaa käytöstään niin kohta he voivat joutua ties minne, missä sitä opetetaan eri tavoin.

-------------------------------  

” - - EU:N tulee huolehtia aiempaa paremmin sekä sisäisestä että ulkoisesta turvallisuudestaan. Jotta tässä onnistutaan, EU:n tulee olla enemmän kuin jäsentensä summa. Tarvitaan susilauman yhteishenkeä, jotta Isisin ja al-Qaidan kaltaiset pedot voidaan nitistää. Myös tietoverkoissa piileviin uhkiin on varauduttava yhdessä.

Realismi on nyt selättämässä ­idealismin. Hyvän yhteishengen ­lisäksi uhkien torjunnassa tarvitaan teräviä kulmahampaita – tiedustelukapasiteettia, toimintavaltuuksia ja varoittavia esimerkkejä seuraamuksista. Sisäisen turvallisuuden turvaamiseksi tarvitaan nykyistä laajempaa ja kaikkien yhteisessä käytössä olevaa keinovalikoimaa. Tällainen viranomaisten toiminta­kyvyn vahvistaminen tulee nähdä ­koko EU:n toimintakykyä vahvistavana hankkeena.

LÄNSIMAISEEN demokratiaan ja ­vapauteen kuuluu, että kansalaiset sanovat aina viimeisen sanan. ­Britannia päätti viime kesän kansanäänestyksen nojalla, että ruoho on vih­reämpää EU:n ulkopuolella.

Muutamissa muissakin maissa kansalaiset ovat ruvenneet pohtimaan unioniin kuulumisen mielekkyyttä. Ranskan ja Saksan tämänvuotisia vaaleja jännitetään jo nyt, koska varsinkin tyytymättömyyttä EU-politiikkaan on ilmaistu kova­äänisesti.

Voisiko kansalaisten uskoa unionin tulevaisuuteen vahvistaa, jos kansalaiset kokisivat yhteisen laidunalueen nykyistä turvallisemmaksi elinympäristöksi? Jäsen­maiden pitäisi pystyä yhdessä puolustamaan reviiriään ja vaalia yhteisen Euroopan ideaa. - - ”


http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005083326.html

 

-------------------------------- 

VENÄJÄN median ja Suomen välinen suoja­sää kesti vain kuukauden. Raskaim­mat hengen aseet on nyt otettu käyttöön vaaleihin valmis­tautuvan läntisen Euroopan horjut­tamiseksi.

Euroopan parlamentin jäseniä valistettiin äskettäin Venäjän harjoittaman informaatiovaikuttamisen uusista menetelmistä. Heille kerrottiin, että Venäjän tavoitteena on EU:n hajottaminen esimerkiksi mustamaalaamalla yksittäisiä henkilöitä ja jakamalla sekä valtioita että poliittisia puolueita jyviin ja akanoihin.

Luonnemurhien ykköskohteeksi on valikoitunut Saksan liittokansleri Angela Merkel. Vihollisvaltioiden kärkeen on nostettu Yhdysvaltain sijasta Ukraina.

- - Komission alaisuudessa laaditun selvityksen mukaan Venäjän disinformaatio vaikuttaa kaikissa EU-maissa. Eräissä jäsenmaissa Venäjän ei juuri kuitenkaan tarvitse ponnistella saadakseen viestinsä läpi, sillä omat kansalaiset ja media hoitavat asian Venäjän puolesta.- - ”

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005082051.html

------------------------------  

New York Timesin mukaan Aron kokemukset kertovat siitä, miten Suomi joutuu kokemaan Venäjän pelot Naton laajentumisesta. Lehden mukaan Suomesta on tullut yksi Venäjän informaatiosodan ja propagandan levittämisen pääkohteista.- -  Trollien tavoitteena on Jantusen mukaan pitää Suomi Naton ulkopuolella.

– He yrittävät hukuttaa kunnon informaation omalla salaliittopuheellaan ja vääristelyllään niin, että tervejärkisetkin ihmiset menisivät siitä sekaisin, Jantunen pohtii. - -

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001191030.html

Katselukerrat: 472

Orwell kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 12:48

Tuota - määrittelepä yksikäsitteisesti "vihapuhe".

Neuvos kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 13:32

Eu ilman vihapuheita? Eitoimi eikä edes vihapuhein. Jokainen eu maa vetää omaa linjaa ja ns lypsää euta senkun kerkiää ja silti elätämme melkoista meppilaumaa? Eun päätöksen teko kestää ja päätös ei juurikaan voi olla kaikkien edun mukainen - Suomikin on ulkokehällä maksajana ja mitä saamme vastineeksi?

Kari Rönkä kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 13:41

"Sillä seurauksella, että kohta joka EU:n maassakin olisi esim. EU:hun vihamielisesti suhtautuva pääministeripuolue ja näin koko EU hajoaisi taas omiin pikku näpertelykerhoihinsa."

Pari ihmetyksen aihetta:

1) Jos demokratiassa valitaan pääministeri trollauspuheiden perusteella, demokratiassa on jotain vialla niin perusteellisesti ja pahasti, että sitä saa mitä tilaakin.

2) Onko tässä nyt ajatuksena laajentaa vihapuheen käsitettä koskemaan myös organisaatioita kuten EU? Sitä on jo pitkään käytetty henkilöistä, onnistumatta siinäkään merkityksessä koskaan määrittelemään sanan merkitystä. Jos se - jälleen määrittelemättömänä - kohdistetaan organisaatioihin, valtioihin, ties mihin abstraktioihin, ollaan jo sellaisessa suossa, että koko sanasta tulee vielä monin kerroin pahempi vitsi kuin mitä se jo nykyisinkin on.

John kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 14:53
Kyllä se EU puuttuu eniten Suomen itsemääräämisoikeuteen.
Timo Gottlieb kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 16:05

Eli ajetaanko tässäkin blogissa sitä ettei saa sanoa mitään...

Orwell kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 16:13

Ehtisitkö kiireiltäsi määrittelemään, mitä on vihapuhe yksikäsitteisesti, Eva?

John kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 16:15
Totuuden puhuminen on vihapuhetta.
Eva Back kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 19:43

Nyt ei jotenkin nähdä metsää puilta, eli EU:n hyötyjä. Kaikki hakevat siitä vain epäkohtia, jotka ovat kuitenkin suhteessa EU:n hyötyyn minimaalisia. Sitten netti vielä jotenkin stereona toistaa ne vihapuheiden kaiut, mikä saa näyttämään ne kovin masiivisilta / lukumääräisesti paljona.

Joskus meidän kaikkien pitäisi kasvaa aikuisiksi ja lopettaa se ikuinen valittaminen, kääriä ns. hihat ja mennä vain tekemään itse positiivisia asioita niiden ongelmien/epäkohtien  poistamiseksi.

Eikä auktoriteetti-uskollisesti / alamaismaisesti / lapsenomaisesti valittaa vain päättäjien osaamattomuutta, jotka kuitenkin varmaan parhaansa yrittävät vähillä resursseillaan ja vaihtelevissa olosuhteissa.

Ymmärrän, että olemme itse rakentaneet kaupungit ja joissa ei niin vain mennä kuten ennen maataloissa, omaan pöllimetsään, tekemään vuositulosta.

Mutta vaarana voi olla, että kun jo ennestään tyytymättömään maaperään tulee ilkeää valhepropagandaa ulkoapäin, mikä nostaa kipukohdat esille, niin joillakin  maltti saattaa lähtee ja siten tuhoamme oman sivistysvaltiomme, joka kuitenkin on edelleen maailmanlaajuisestikin ylistetty ja suuri saavutus sinänsä.

Sanotaanko, että vihapuhe on kaikkea muuta kuin toista arvostava, kunnioittava ja kehuva puhe.

Kari Rönkä kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 20:17

"vihapuhe on kaikkea muuta kuin toista arvostava, kunnioittava ja kehuva puhe."

Pitäisikö siis kaikki kritiikki pukea kehujen kaapuun?

whiic kommentoi_ 12. helmikuuta 2017 20:56

"Sitten netti vielä jotenkin stereona toistaa ne vihapuheiden kaiut, mikä saa näyttämään ne kovin masiivisilta / lukumääräisesti paljona."

Ja medialukulaidon ja suhteellisuudentajuisen kansan sijaan pitää kieltää se sanoma joka voisi saada "ansaitsemaansa enemmän" kuuluvuutta, koska internetissä ei raha ja status erota ihmisten puhemahdollisuuksia printtimedian tavoin?

"Joskus meidän kaikkien pitäisi kasvaa aikuisiksi ja lopettaa se ikuinen valittaminen"

Jos olisit sinä valittamatta vihapuhetta, joka on kuitenkin vain puhetta.

"Eikä auktoriteetti-uskollisesti / alamaismaisesti / lapsenomaisesti valittaa vain päättäjien osaamattomuutta"

On siis auktoriteetti-uskoisuutta kritisoida päättäjiä.

On alamaismaista kritisoida päättäjien kykyä toimia päättäjinä.

On lapsenomaista omata oma ajatusprosessi ilmemättä auktoriteettien mielipiteitä kuin pesusieni.

Kaikki väittämät ovat täydellisesti todellisuuden vastakohtia. Miten sinä onnistut tässä? Onko tämä parodiaa?

"Mutta vaarana voi olla, että kun jo ennestään tyytymättömään maaperään tulee ilkeää valhepropagandaa ulkoapäin"

Putin hakkeroi Suomen -kortti käytetty.

"...siten tuhoamme oman sivistysvaltiomme, joka kuitenkin on edelleen maailmanlaajuisestikin ylistetty ja suuri saavutus sinänsä."

Suomea ei maailmalla ylistetä hyvästä hallintoalamaisuudesta EU:lle. Mitään muutakaan maata ei niinikään ole ylistetty avoimesta maahanmuuttopolitiikasta. Ruotsi on esim. kansainvälisesti tituleerattu "maailman raiskauskapitaaliksi", jota en pidä kovin kehuvana tittelinä. Se mitä pro-EU-asenne, EU ja Schengen-alue tuo Suomeen ainoastaan mustaa maamme mainetta ja ainut syy miksi emme ole jo nyt naurun aihe on se, että EU-orgasmointi ei ole täällä aivan Ruotsin ja Saksan tasoa. Seuraa mitä maailmalla sanotaan näistä muista maista, jotka ovat Suomea paremmin kitkeneet sitä sinun vihaamaasi vihapuhetta.

"Sanotaanko, että vihapuhe on kaikkea muuta kuin toista arvostava, kunnioittava ja kehuva puhe."

Sinä kuitenkin kutsut vihapuhujia trolliarmeijaksi ja totaalisesti dehumanisoit heidät terroristeiksi. On hankalaa vihakirjoittaa vihaisemmin kuin sinä teet.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot