Venäjä ja Kiina rahoittavat kyproslaiset pankit?

[ … Venäjän presidentti Vladimir Putin ärähti ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedjev särähti, kun EU-euromaat ehdottivat – Suomi ja Saksa etunenässä, Kyproksen pankkitalletuksien ”verolle panosta” - tunnetusti Kyproksen pankeissa on reippaasti venäläistä rahaa – niin perilaillista kuin oligarkkirahaakin, turvasatamassa … ]


Raha tekee notkeaksi ja agressiiviseksi, kun sen olemassaoloa ja/tai vaikutusvaltaa uhataan (tämänhän läntiset sijoittajat tietävät veroparatiiseissaan) – vaikkapa 9,9 prosentilla.

Lähteet Moskovasta kertovat, että venäläiset pankit suunnittelevat Putinin ohjeistuksesta kyproslaisten pankkien ”pelastusohjelmaa” - Venäjälle ei ole temppu eikä mikään pelastaa samassa yhteydessä euromaa Kypros talousikeestä – nostaen samalla venäläistä profiilia EU-euroytimeen.


Jos tutkii Venäjän talouslukuja [LINKIT] (nyt emme tutki kansalaisten taloudellisia oloja keskiarvona, vaan valtion finansseja, ulkomaankauppaa ja maailman suurimpia raaka-ainelähteitä) – on helppo huomata, että Venäjä pystyisi omin voimin pelastamaan Kyproksen – saaden palkkioksi kohta menettämänsä Syyriassa olevan laivastosataman pelastetuksi vieressä olevalle Kyproksen saarelle – oiva tukikohta Välimerellä.

Voitte arvata, miten kyproslaiset kiittävät,


kun Venäjän karhun raha pelastaa ja ottaa haltuun Kyproksen finassit – ollen jo nyt niiden ”päällä” tukevasti. Muistamme 1960 -luvulla kun Kiina holhosi Mao Zedong´in suojelemana eriskummallista eurooppalaista valtiota nimeltä Albania. Tekeekö Venäjä nyt itselleen omat ”albaniat”?

Moskovalla on tuhannen ruplan paikka –


ja vieläkin villimpi luottohuhu kertoo, että Putinin pelastusoperaation takuumieheksi olisi tulossa kaukoidän jättiläinen Kiina, jonka varoista löytyy tuo tarvittava venäläisen rahan takuus ja vakuus  -käyttäen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen termejä. Näin maailman voi muuttua. Meille suomalaisille jää vielä nähtäväksi, mitä vahinkoa lopulta Jutan ja Jykän finassoima 'täti-tiukkuus' aikaansaa kansantaloudellemme.

Suoraviivainen päätöskoneisto jyrää?


Putinilla ja Kiina uudella presidentillä Xi Pinjing´llä on tarvittavat valtuudet – ilman mitään eriskummallisia komiteamietintöjä. Näinkö Venäjä ja Kiina tekevät oman ja ensimäisen yhteisen laivasto- ja kauppa-aseman Välimerelle – sieltähän on koko läntinen kulttuuri ja talousajattelu kehittynyt foiniakialaisista, minealaisista, kreikkalaisista, etruskeista ja roomalaisista …


Turkilla on myös tähän Kypros syndroomaan oma sanansa sanottavana – mitä se merkitsee Turkin EU-liittymisneuvotteluihin, vai valitseeko Turkki kuitenkin väkevän kaksikon, Venäjän ja Kiinan yhteenkuuluvuuden (tältä osin) oman etunsa turvaamiseksi? Suuria kysymyksiä voi olla nyt ilmassa.


 

.

LINKIT

Suomen Pankki – BOFIT -tilastot

Venäjä

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/venajatilastot/Pages/defa... -

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/ennuste/Pages/default.aspx -

Kiina

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/kiinatilastot/Pages/defau... -

http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/kiina_ennuste/Pages/defau... -


 

PS.

Ymmärtääksemme kiinalaista ”maailmanvaltaa” tai epäsuoraa kaupallista pyrkimystä siihen, kannattaisi tutkia historiaa vaikkapa 1400 -luvulta (keisari Zhu Di *]), jolloin Kiina oli maailman suurin meri- ja talousvalta – jättiläismäisine valtamerilaivastoineen (muun muassa eunukkiamiraali Zheng He **]) -aiemmin jo kuin Kristoffer Kolumbus löysi kolmella ”veneellään” Amerikat  -tunnetuin seurauksin.

*] - http://en.wikipedia.org/wiki/Yongle_Emperor -

**] - http://en.wikipedia.org/wiki/Zheng_He - 

...

Ilkka Luoma

http:ilkkaluoma.blogspot.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka   

...

Sent

Lähetetty:

20. maaliskuuta 2013 11:03:29

Vast.ott.:

jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); jutta.urpilainen@vm.fi (jutta.urpilainen@vm.fi); pasi.holm@ptt.fi (pasi.holm@ptt.fi); vesa.vihriala@etla.fi (vesa.vihriala@etla.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi)

Kopio:

erkki.liikanen@bof.fi (erkki.liikanen@bof.fi); sixten.korkman@aalto.fi (sixten.korkman@aalto.fi); erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); puheenjohtaja@keskusta.fi (puheenjohtaja@keskusta.fi); matti.putkonen@perussuomalaiset.fi (matti.putkonen@perussuomalaiset.fi); taru.tujunen@kokoomus.fi (taru.tujunen@kokoomus.fi); sampo.terho@europarl.europa.eu (sampo.terho@europarl.europa.eu)


 

OT

Venäjä finanssoi yhdessä Kiinan kanssa Kyproksen?

(Talousmahoutunut EU-Bryssel on halvaantunut loputtomiin komiteaistuntoihinsa. Euromaat ovat kuopassa, jonka reunan yli ei näkyvyyttä ole – kuuluisasti sanoen - ”ei nähdä metsää puilta”. Kiinassa ja Venäjällä ei tarvita komiteoita, siellä toimii suora ”hallitsijademokratia” – päätökset voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti – astuuko näin kiinalais-venäläinen raha kahtia jaettuun saarivaltioon – Kyprokseen?) 

AL

BLOG15.864IL

---20032013---

Katselukerrat: 247

Matti-Ilmari kommentoi_ 20. maaliskuu 2013 11:02

Kypros on surullinen esimerkki maasta, joka on joutunut kriisiin politiikkojensa taitamattomuudesta ja hyväuskoisuudesta johtuen. Pankkipiirithän ovat aina olleet täysin moraalittomia ja toimissaan usein uskomattoman typeriä; ne tekevät mitä vain saadakseen voitot maksimoitua. Ei mikään teko ole niiden mielestä moraaliton, kuhan ei jää kiinni. Ja kiinnihän ne usein jäävät, mutta röyhkeydellä ei ole rajaa: silloin tappioita siirretään yhteiskunnalle, usein onnistuneesti. Ja mitä tekevät politiikot: ennen kriisiä ei mitään ja kriisissä ollaan valmiit syytämään valtion rahaa pankeille. Yksi valopilkku, tälle hulluudelle, löytyy Islannista, siellä ollaan tuomassa oikeuteen entisiä pankkiireja, jotka saivat Islannin polvilleen keinottelullaan. Siinä olisi esimerkkiä koko EU:lle.

Neuvos kommentoi_ 20. maaliskuu 2013 18:32

Ilkan päätelmissä on paljon pohtimisen arvoista. EU on heikko ja siinä Suomi on pieni ja nakertaa omaa talouttaan näiden nuorten kokemattomuutta. 

Ilkka Luoma kommentoi_ 20. maaliskuu 2013 19:42

Suomen tie on sotilaallinen sitoutumattomuus ja jättäytyminen pois kaikista amerikkalaisjohteisista sotaoperaatioista, joita usein humanitäärisiksi koulutus- ja avustusohjelmiksi kutsutaan - esim. Afganistan. Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla, ja se on meille erityisasema. Keskittykäämme käymään kauppaa maailman suurimman raaka-aineaitan, Venäjän  ja maailman suurimman liukuhihnan Kiinan kanssa - unohtamatta Saksaa ja Ruotsia. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot