Äiti Suomella on sylivauva, joka heittelee tuttiaan lattiaan ja itkee, kun sillä on alituiseen mahanpuruja. Se sylivauva on Raija Kaisa Pauliina eli RKP.  Joku kehtaa sanoa tätä sadan prosentin lapsukaista viiden prosentin vauveliksi. Ei käy. Sillä on kyllä riittävän kova ääni.

Nyt vauva itkee surkeasti. Äiti on tekemässä tosi pahan virheen. Aikuisten kielellä kysymys on kuntaliitoksista. Yhtäällä valittaa Pyttis, toisaalla Sibbo. Iso kakaralauma kiusaa näitä kahta kilttiä pienokaista. Nimittelevät, kun eivät osaa sanoa beetä. Pyhtää ja Sipoo mukamas.

Pyttis ja Sibbo ovat hemmoteltuja lapsia hekin. Nyt heidän pitäisi alkaa puhua myös suomea, sillä heidät aiotaan paiskata ison suomenkielisen kunnan syliin. Kotkassa on vain 500 ruotsinkielistä ja siihen lisättynä oman kunnan toiset 500 tekee pakkomatematiikalla laskettuna vain 1000 ruotsinkielistä. Eihän se riitä tekemään kunnasta kaksikielistä

Nyt tarvitaan Henna Virkkunen apuun. Tähän asti kielilaki on ollut ruotsinkielisten turva. Nyt ei sekään auta.

Kielilaki on muutettava. Sitä on pidetty lähes Mooseksen kivitauluna. Ei se olekaan. Se on sittenkin muutettavissa. Minkähän luvun Henna sinne laittaa? Riittääkö 500? Vai pitääkö laittaa lakiin peräti luku 2? Se tarkoittaisi pariskuntaa, Heistäkin toinen voiisi olla suomenkielinen.

Katselukerrat: 170

teuvomast kommentoi_ 14. helmikuuta 2012 20:34

Marja -Leena 

On muuten mainio kirjoitus sai nauraa vai Raija Kaisa Pauliina kerrassaan loistava kirjoitus terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot