Vauhtia valmistumiseen opiskelijat! On melkoinen ihmeellistä että opiskelijoita syyllistetään siitä että he muka valmistuvat liian hitaasti opinahjoistaan. Opiskelijat oat jo kauan olleet pakotettu…

Vauhtia valmistumiseen opiskelijat!


On melkoinen ihmeellistä että opiskelijoita syyllistetään siitä että he muka valmistuvat liian hitaasti opinahjoistaan. Opiskelijat oat jo kauan olleet pakotettuja tekemään töitä opiskelun lomassa että ylipäänsä suoriutuvat joka päiväisestä elämästä. Opintolainan otosta on tehty sellainen "mörkö" ettei monikaan opiskelijoita uskalla sitä ottaa kun ei ole tietoa työllistymisestä opintojen jälkeen. Mistähän hallitus taikoo lisää rahaa opiskelijoille että he pystyvät keskittymään yhä enemmän opiskeluun ja opiskelun ohella työnteko jäisi vähemmälle? Entäpä jos opiskelijat luopuisivat edes jossain määrin työnteosta? Mistä kummasta esim. kaupan ala palkkaisi pätkä/osa-aikatyöläisiä? Taitaisi tulla niin kova pula pätkätyöntekijöistä joillain aloilla että se johtaisi palkkakilpailuun eri alojen välillä. Mitähän tästä työnantajat sanoisivat? Hallitus taiteilee nyt vaarallisilla "kevätjäillä". Taitaa alkaa jo äskettäin vahvalta vaikutttanut teräsjää haurastua ja kannatus liukua pikkuhiljaa "avantoon".

Katselukerrat: 30

JulieX kommentoi_ 27. helmikuuta 2009 14:45
Edellinen lama tappoi lainanottohalut niiltäkin, joilla niitä vielä oli. Nyt on kiikun kaakun se, onko lainaa myöntäviä laitoksia vielä kohta olemassa jossain. En siis ennakoi tämän halukkuuden ainakaan nousevan uusien lainasotkujen ja taantuman myötä. Opiskelijat eivät tekisi välttämättä töitä, jos opintorahaa korotettaisiin tai se sidottaisiin jonkinlaiseen indeksiin. Hallituksen lupauksiin ei kannata uskoa - siellä isketään miljoonat mieluummin "innovaatioyliopistoihin" ja unohdetaan riviopiskelija muualla.

Kaupan alalla on nyt paljon ihmisiä (ei-opiskelevia) joilla täysipäiväisyyden edellyttämät tunnit eivät tule täyteen tai tulevat sille hilkulle. He mielellään ottaisivat lisätunteja parantaakseen ansioitaan. He kun ovat valinneet kaupan alan omakseen ja nauttivat työnteosta sillä sektorilla. On myös heille loukkaavaa, että kaikenmaailman "puolivalmiit maisterinplantut" vievät leivän heidän lastensa suusta.

Kaupan tädit kunniaan!!
P-M Lifländer kommentoi_ 4. maaliskuu 2009 21:00
Olen ollut vuoden kansanopistossa, se oli sisäoppilaitos, tytöt ja pojat samassa talossa eri huoneissa tosin. Kaikki sujui loistavasti. Mitään valittamista mihinkään suuntaan ei ollut. Hieno idea, mukavaa aikaa, suosittelen kaikille.Yhdessä tehtiin kaikenlaisia töitä, piti osallistua keittiöhommiin, siivoukseen, jopa puiden istutukseen ja perunannostoon ym. raittiusaatteen opisto.
vanha mestari kommentoi_ 4. maaliskuu 2009 21:17
Niin...kyllä minusta olisi aikanaan ollut aika surullista jos jo perusopintojen aikana olisi pitänyt kouluaikana käydä työssä.en olisi jaksanut kyllä siinä tutkinnon suorittamiseen määrätyssä ajassa työn ohella suorittaa omia ammattiin valmistavia opintojani. Sitäkään en välttämättä ymmärrä että jo perustutkintoa opiskellessa pitäisi päästä omaan asuntoon ja hankkia sinne heti kaikki mahdolliset kodinkoneet, pelit ja vehkeet.......ja ollaan alaikäisiä vielä.silloin on vanhemmilla vielä velvollisuus huolehtia jälkeläisistään. Toki silloin itse tein kesät ja loma-ajat työtä aina kun sitä oli saatavana...ja silloinhan sitä kesätyötä oli. siitä sit säästettiin niin et päästiin alkuun ennen kuin laina tuli....opintotuesta ei ollu puhettakaan vaik äiti oli osa-aikainen siivooja ja isä talkkari ja kakruja 3, ei ne palkat päätä huimannu niilläkään.mainittakoon että kaikissa kouluissa ei ollut ruokailua ja alkeelliset pesu- ja sosiaalitilat.Asunto yksityiseltä ja 2 tyttöö asu samassa huoneessa (,keittolevyllä ja pikkuruisella vessalla sekä ikkunanväli viileäkaapilla varustetussa )Vanhemapana sitten jo jatko-opintojen aikana oli pakko käydä työssä kun oli itellä niitä elätettäviä.....valintajuttuja sanoisin
vanha mestari kommentoi_ 4. maaliskuu 2009 21:17
niin ja piti sanomani että ei todellakaan eletty 30 lukua

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot