Yritysvaltuuskuntien matkoilla avataan ovia, luodaan suhteita, keskustellaan, esitellään - Kirsikkana kakun päällä saatetaan allekirjoittaa jo aiemmin neuvoteltu sopimus

Kuvahaun tulos haulle valtuuskunta intia

Pääministeri Juha Sipilä teki Team Finland -matkan Intiaan 12.–14. helmikuuta 2016. Virallisen vierailun tavoitteena oli vahvistaa Suomen ja Intian suhteita sekä edistää kaupallistaloudellista yhteistyötä.

Pääministerin mukana matkusti yritysvaltuuskunta, johon kuului edustajia 17 suomalaisesta yrityksestä ja organisaatiosta. Yritysvaltuuskunta koostui muun muassa energia- ja ympäristöteknologian, informaatioteknologian, terveys- ja hyvinvointipalvelualojen sekä koulutusalan edustajista. Valtuuskunnan oli koonnut Finpro.

Matkalle osallistuivat yritykset ja toimijat: BaseN, Chempolis, Comptel, Crown CRO, European Water Lake and River system association, Evac, Fortum, Grexel Systems, Lahden ammattikorkeakoulu, Lindström Group, Nestor Cables, Nocart, Nokia, Sharper Shape, Turun yliopisto, Vaisala ja Wärtsilä.

Suomen ja Intian välinen kauppa lähti voimakkaaseen kasvuun 2000-luvun alkupuolella. Huippuvuonna 2011 tavarakauppavaihto kasvoi 1,3 miljardiin euroon. Sen jälkeen kauppa kääntyi laskuun. Vientiä painoi eniten kone- ja laiteviennin supistuminen. Intian markkinat ovat valtavat. Kehittyvä, vaurastuva ja keskiluokkaistuva Intia tarjoaa suomalaisyrityksille runsaasti liiketoimintamahdollisuuksia. Intiassa investoidaan tulevina vuosina huomattavasti muun muassa infrastruktuurin rakentamiseen, ympäristöteknologiaan, energiantuotantoon, informaatio- ja viestintäteknologiaan, metsäteollisuuteen, terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä elintarviketeknologiaan ja -turvallisuuteen.

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/paaminis...

Rousun (Chempoliksen toimitusjohtaja) mukaan osapuolet halusivat tavata toisensa ja vaihtaa kuulumisia kuten Finpron järjestämillä matkoilla on tapana. - Ei siellä edes mitään neuvotteluja ehdi käydä, vaan kyse on eräänlaisesta informaatiotilaisuudesta. Tapaamisia oli useiden yritysten toimesta, ja niihin liittyi aina julkistaminen.

Lähde: Aamulehti 11.1.2017

Ajatuksia herättää, että ei muutaman tunnin tapaamisella anneta tarjousta, käydä teknisiä ja kaupallisia neuvotteluja ja allekirjoiteta sadan miljoonan sopimusta.

On täysin mahdotonta, että pääministeri lyöttäytyisi veronmaksajien rahoilla valtuuskunnan mukaan Intiaan ja sanoisi siellä noin vain, "Ostaisiko setä laitoksen? Lapsillani olisi oikein hyvä myynnissä. Tässä tarjous. Hinta sedälle olisi 100 000 000 €, just for you, just  today. Eiköhän panna nimet paperiin!"

Katselukerrat: 178

al1947 kommentoi_ 11. tammikuu 2017 10:44

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export FinlandVisit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 240 asiantuntijaa toimii 37 vientikeskuksessa 31 maassa ja 6 toimistossa Suomessa. 

Finpro – kasvua Suomeen. www.finpro.fi

Team Finland -kumppanina Finpro hallinnoi lähes 40 merkittävää kasvuohjelmaa, kuten puhtaan teknologian Cleantech Finland, Food from Finland ja FinlandCare. Kasvuohjelmilla  Team Finland auttaa satoja suomalaisyrityksiä kansainvälisille markkinoille ja houkuttelee investointeja maailmalta Suomeen.

www.team.finland.fi

Mika Helasvuo kommentoi_ 11. tammikuu 2017 10:49

"Chempoliksen toimitusjohtaja Esa Rousun mukaan öljy-yhtiön kanssa oli tehty aiesopimus jo syksyllä 2014 ja partnership-sopimus lokakuussa. Rousu vakuuttaa, ettei Sipilällä ollut roolia sopimuksen synnyssä."

http://yle.fi/uutiset/3-9396645

Mika Helasvuo kommentoi_ 11. tammikuu 2017 10:53

Lisääntyvä suomalainen työ ei nähtävästi ole isänmaan etu?

Heikki Karjalainen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 11:08

Nyt on lopullisesi demarileidillä ja demarileirissä pullat ja jauhot aivan sekaisin. Ei Sanna Marinkaan alemmaksi enää pääse, vaikka muuten fiksuna pidänkin.

Sitä perinteiset poliitikot eivät näytä ymmärtävän, että entisellä yritysjohtajalla on laajat suhteet eri tahoihin useissa eri maissa, jota kaikkien olisi syytä käyttää kaupallisesti hyväksi.

Se, että Terrafamessa ei ole tapahtunut mitään väärää, voidaan pyyhkiä pois. Eikä tässä Finpron matkassakaan, vaikka yritysleirissä sattuu olemaan omistajina muutamalla prosentilla Sipilän poikia.

Pitäisi ehkä kysyä Sipilältä että, mitä suhteita hänellä oikeasti on läpi maailman ja yrittää käyttään niitä Suomen viennin hyväksi. No, ei kannata kysyä, koska se johtaa taas hirveään huutomyrskyyn lööppilehdistössä.

PetrusK kommentoi_ 11. tammikuu 2017 12:05

Eiköhän olisi parempi, että Sanna Marin ei puuttuisi ihmisten asioihin millään tavalla.

al1947 kommentoi_ 11. tammikuu 2017 12:17

Sanna Marin on ihan fiksu ja  osaava, mutta tässä kyseisessä vienti/työpaikkojen luontiasiassa lipsahti ajattelemattomuuteen.

Neuvos kommentoi_ 11. tammikuu 2017 15:26

Eikös meillä ole ulkomaankauppaministeri?

al1947 kommentoi_ 11. tammikuu 2017 15:32

Presidentitkin kulkevat valtuuskuntien kärjessä.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 15:40

On aivan eri asia kuka on ministeri ja ministeri. Jonkin ministerin erityisalueena on juuri tuo, mitä Sipilä on osaamisellaan ja kontakteillaan. Ulkomaankauppaministereistä Mykkänen fiksuna ja monikileisenä on varrnasti hyvää pohjaa tulevaisuudelle.

On se sääli, jos Sipilän kontaktiverkkoa ja Suomi poliittisena pöllöilijänä ei osaa sitä käyttää hyväkseen.

al1947 kommentoi_ 11. tammikuu 2017 18:22

Aasian maissa, erityisesti Kiinassa, on hyvin tärkeää, että valtuuskuntia vetää arvovaltainen ministeritason henkilö. Vieläkin arvostetumpaa on jos ministerillä on insinööritausta.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot