Tietysti vaikuttaa, minäkin sen ihan kokemuksesta tiedän. Se ei saisi vaikuttaa, mutta se on usein hiukan monipiippuinen asia. Rikas voittaa köyhän tässäkin asiassa aina, ihan aina.

Kerronpa esimerkin. Eilen veimme mönkijäni naapurin kanssa huoltoon, en nyt viitsi paikkaa kertoa. Asiakaspalvelussa sattui olemaan jonoa, tai oikeastaan tiskillä toinen kaveri oli joutilaana, mutta sanoi, että odota hetki ihan kohta tuo toinen kaveri vapautuu. Sitten hävisi takahuoneeseen. Jonkin verran enemmän, kuin vähän siinä aikaa kuitenkin meni ja juostiin asiakkaan kanssa edestakaisin, välillä ulkonakin. Silloin näinkin, että se asiakas oli liikkeellä Porsche katumaasturilla. Siis ei mikään kovin halpa auto, halvimman lähtöhinta 150 000- 400 000 vaatimattomasti. Siis rahaa on, tai on ollut.

Me taas olimme liikkeellä vanhalla Fordilla, joten hintaero oli valtava, ainakin lähes 150 000 euroa. Vapautuihan se kaveri aikanaan, mutta ei oikeastaan kuunnellut minua. Kirjoitteli tietokoneella asioita, jotka olivat antamassani huoltokirjassa. Soitteli välillä korjaamon puolelle ja käski korjaamaan heti sen edellisen asiakkaan ongelmat, että ei tarvitse edestakaisin uudestaan tulla. No minä yritin siinä mönkijässäni olevia toisaikaisia käynnistysongelmia kertoa. Tuntui menevän kuuroille korville. Lopulta tulosti paperin, johon pyysi allekirjoitustani. Oli varmaan piruuttaan vielä niin pienellä fontilla kirjoittanut luullen, että ei toi vanha äijä mitään näe. Sattuu vaan näköni olevan luultua parempi ja hyvin sain selvän. Kysyin vielä, mikset kirjoittanut sitä mitä kerroin. No lukihan siinä, että ei lähde käyntiin, mutta se oli vain puoli totuutta. Huuteli peräänsä, että soitetaan sitten tulevalla viikolla, kun on valmis ja hävisi johonkin. Minä puhuin tyhjälle tiskille, että turhaan en 70 kilometriä ajele.

Aikanani yritin itse pitää rikkaat ja vähemmän rikkaat samalla viivalla. Ainahan se ei onnistunut ja muutaman asiakkaankin menetin, mutta tulipahan ainakin yritettyä.

Katselukerrat: 178

Kalle kommentoi_ 3. toukokuu 2017 11:17

Eipä ole Pentti mitenkään uusi asia. Monesti todettu. Minä kun ajelen myöskin tämmöisellä "museoautolla", kyllä se heijastelee jossain määrin saamaani palveluun. Tosin, nykyinen firma, jossa mönkijäni huollatan; hyvin siellä tiedetään, että se on se vanha Kalle, sillä ikivanhalla Mersullaan. Siinä liikkeessä kuitenkin, pieni paikkakunta kun on, tiedetään myöskin se asia, että kun ostan, ostan käteisellä, tinkimään en ala, jos hinta ei miellytä, en osta.

Kyllä minuakin ärsyttää se seikka, että ihmistä arvostetaan kulissiensa mukaan.

Silber-autolla Eestissä kerran työnjohtaja sanoi minulle. Sinulla Kalle on kaikkein paskaisin ja ulkokuoreltaan vähemmän edustava auto mutta yksi asia on Eestiläisen suhteen; Sinun rekisterikirjassasi lukee omistajan nimen kohdalla nimesi. Siinä se eroaa paikallisista. Siellä muuten olen saanut; pitäisikö sanoa, autostani huolimatta, ensiluokkaisen palvelun.

Neuvos kommentoi_ 3. toukokuu 2017 13:36

Oli aika jolloin työpaikkani firmassa mietittiin miten pääsisi eroon ns pienistä tuottamattomista asiakkaista. Alamäkihän sen seurauksena alkoi ja saatettiin töniä tulevia suuria asiakkaita.

Ahti Pontinen kommentoi_ 3. toukokuu 2017 16:07

Ulkonäkö, kehonkieli,muut uolkoiset seikat sekä päässämme olevat monet "eläimelliset vietit" ja tiedostamattomat asiat vaikuttavat ihan jokaisella, tunnusti sitä tai ei. Uskoi sitä tai ei.

Äääliömäisimpiä kommentteja mitä näillä blogeilla on kuunaan tullut on se, kun eräs väittä tiedostavansa tiedostamattoman.

Ihan jokaisellqa ihmisellä vaikuttaa myös tunteet, tunnetila, omat kokemukset, ennakkoluulot, asenteet jne.. ainakin osa näistä. Sellaista ihmistä ei ole olemassakaan jolla ei vaikuta.

On yhtä selvää kuin kuin kirjoitus ja sen päätelmät, että ei taas voi sanoa että on totuus jokaisessa tapauksessa, että halvempi kaveri ärsyttää, se voi olla vain halvemman kaverin luulo edellisten kokemuksien perusteella, josta hän ei pääse irti ja muodostaa omat totuutensa.

Suurin osa näistä blogikirjoituksistakin sekä kommenteista perustuu näihin, vaikka kirjoittajat eivät sitä näemmä täällä ymmärrä.

Lulottelu on täällä yleisempää kuin juuri missään muualla. Loogisret päätelmät aivan mottipäisiä, kun niitä katsoo ulkopuolelta. Yleensä ihminen itse ei suostu edes yrittämään katsoa.

Timo Lennart kommentoi_ 3. toukokuu 2017 16:17

Kyllä vaikuttaa..

Kun olin pukeutunut suotiin housuihin, siniseen kauluspaitaan ja pikkutakkiin. Menin kirjakauppaan, niin myyjät tulivat henkilökohtaisesti palvelemaan minua, vaikken pyytänyt.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 3. toukokuu 2017 16:32

Aika perusmiespukeutumisella itsekin menen, ei kovin houkutteleva asiakas varmaan.

Tampereella kävelin autokauppaan mutta myyjällä oli liian kiintoisa facebook-sessio menossa, hän vain totesi että autojen tiedot ovat kyllä netissä. Noh, ei se mitään. Sitten kävin autokaupassa Huittisissa, myyjällä oli heti kunnioitusta ja päätyipä hän myymään yhden auton sijaan kaksi, kun isänikin asioi heillä samalla.

Spekuloin: pienemmissä kylissä katsotaan mies eikä nuttu, isommissa kaupungeissa palvellaan vaan prameasti pukeutuneita.

Jos joskus autoa vaihdan, ounastelen että en enää edes kysy paikallisilta tamperelaisilta firmoilta mitään.

Kalle kommentoi_ 3. toukokuu 2017 16:48

Ahti Pontisen kirjoitus (kirjoitusvirheineenkin) oli sitä itseään. Filosofi kait Pontinen lienee; ainakin omasta mielestään. Mitään hyvää hän ei kokemukseni ja lukemiseni ohessa mistään löydä, No, pitäähän meitä olla kaikenlaisia.

Neuvos kommentoi_ 3. toukokuu 2017 18:09

Tota autokauppajuttua olen ihan itse testannut ja monesti - olen pääsääntöisesti saanut palvelua kaikenlaisissa vermeissä pitää tietysti itse osoittaa olevansa asialla. Mulla hajos tuulilasinpyyhkijämekanismi kaatosateella Tampereella ja menin merkkiliikkeen huoltoon vähän ennen sulkemista kyllä palveltiin sain vieläpä kaksi asentajaa eikä homma kestänyt kauan - pojat tekivät vähän ylitöitäkin. 

Pentti Tuominen kommentoi_ 3. toukokuu 2017 18:59

"Filosofi kait Pontinen lienee; ainakin omasta mielestään."

Kuten minunkin, ihan kaikkea en kyllä ymmärtänyt, joten paha lähteä arvostelemaan.

Tuossa esimerkkitapauksessa olin minäkin ns. perusasussa. Mielestäni en herra, enkä narri. Resusemmissa ja kauhtuneimmissa oli se "rikas" asiakas. Ehkä hän oli sille tamperelaiselle yritykselle hyväkin asiakas.

Meille kerran tuli sulkemisajan jälkeen kaatosateessa se "hyvä" asiakas, eli sairaalan kirurgi. Oli menossa Turkuun ja ihmetteli, miten hän voi sateella ajaa toimimattomien pyyhkijöiden kanssa, kun ei näe. Menin ulos hänen kanssaan ja minä konepellin alle,koska pyyhkijöiden käyttövivut ovat siellä. Sanoin kirurglle, että älä vaan koske mihinkään katkasijoihoin, kun sormeni ovat vivustojen välissä. Tietysti hän pisti pyyhkijät päälle ja käyttövivut ovat teräviä pellistä tehtyjä osia. Taisi ensimmäiseksi päästä pari kirosanaa ja sitten vielä muutama, veri valui sormesta solkenaan ja kirurgi, "mitäs nyt tehdään", minä, "kirotaan yhdessä".

Alkoihan se sitten valkenemaan, kirurgi puhelimeen ja soitti sairaalaan, kuulu sanovan tomeralla äänellä, että älkää lähtekö mihinkään, tulen tekemään pienen operaation.

Sitten tuli taas ongelma millä mennään, kun hänen autonsa pyyhkijät ei edelleenkään toimi ja aina vaan sataa. Minä siihen, että minun toimii, mennään sillä. Hänelle varmaan jäi ikuiseksi arvoitukseksi, miten yhdellä kädellä ajetaan autoa.

Päästiin sairaalan ramppiin ihan oven viereen ambulanssipaikalle ja siihen pakotti jättämään auton, kun edelleen satoi. Sairaalan vastaanotossa seisoi melkein asennossa pari hoitajaa ja kirurgi sanoi, että alkakaas töihin minä neulon kohta. Minua lähinnä huvitti koko touhu ja tunnistin sen kirurgin tuskan ja häpeän.

Päästiin sieltä sitten tekemään pieni välikaiskorjaus ja kirurgi Turunreisulle. Hän oli kaikesta huolimatta se "hyvä asiakas",.

Jk. Tuli vaan mieleeni tuosta Neuvoksen tapauksesta.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 3. toukokuu 2017 19:42

Havaitsen tässä kommenteissa jotain mainiota. Useita "loppu hyvin kaikki hyvin" tarinoita.

Vaan on se aina mielenkiintoista. Laskin että minun ja isän autot maksoivat yhteensä lähes 55 000 euroa. Sellainen rahamäärä, eikä autokauppias viitsi ottaa riskiä siitä että tuo muotia noudattamaton tohelo saattaisi olla asiakas.

Mitä myymäläajoiltani muistan, lopulta parhaat kaupat tehtiin semmoisten tahojen kanssa josta ei olisi kaukaa nähnyt bisnestä.

Mika Helasvuo kommentoi_ 3. toukokuu 2017 22:50

Varmasti ulkokuori vaikuttaa, kuten myös ulkonäkö.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot