Värikkäiden nuorten pojan koston paluu

Värikkäiden nuorten pojan koston paluu

AAMULEHTI! Teitä on varoitettu! Me, nuorten kulttuuritapahtumien järjestäjät erinäisten epäjumalien armosta, totesimme että "pukuilijat valtaavat" -tyyppiset otsikot eivät saa enää jatkua, niitä käytetään aina. Mutta EI! Menominihän julisti riemullisen sodan aiheesta moisella tekstillä, joka ylittää vihapuheen kaikki mahdolliset kriteerit selvästi! Lue vaikka lisää jos uskallat!Geneettinen erityispiirre

Kyllähän me tiedämme että joka kerta kun johonkin kylään tapahtumiamme järjestämme, puistot ja kauppakeskukset täyttyvät nuorista ja entisistä nuorista, joista huomattava osa ei harjoita lajityypillistä käytöstä. Se on näiden tapahtumien kansallinen, ellei peräti geneettinen erityispiirre ja se näkyy mm. seuraavista tunnusmerkeistä:
- Vaatetus on itse tehtyä eikä noudata Milanon tai Pariisin muotisuuntauksia saatika fysiikan lakeja.
- Nuorilla on hauskaa, eikä kaikki vatuta.
- Alkoholilla ei ole osuutta asiaan.

Se, mitä tässä koitan sanoa kaiken tilityksen lomassa, on että olemme iloisia ja tyytyväisiä tästä tapahtuman luonteesta, mutta rohkenen väittää että media paitsi hitusen verran toistaa itseään, myös hieman yksinkertaistaa asiaa. Puvut näkyvät ja sopii näkyäkin, mutta kokonaisuus on enemmän. Paitsi että tapahtumiin saa aivan hyvin tulla myös siviilipukeisena, monelle tapahtumassa on kyse monista muista harrastuksen osa-alueista. Jotkut tulevat oppimaan kulttuureista, jotkut pelaamaan kortti- ja lautapelejä, jotkut kisaamaan erinäisistä taidoista, jotkut kuulemaan musiikkia, jotkut mäiskimään toisiaan vaahtomuovimiekoilla ja jotkut ihan vaan kavereita tapaamaan. Ja sitten ne kaikki muut jotka eivät mahdu lokeroihin.

Nuorten omaehtoisesti tulille panemat tapahtumat ovat paljon muutakin kun väriä. Ne ovat vastaus kulttuurirahoituksen kriisiin. Ensi viikonlopun Tracon, Tampere-talon suurin yleisötapahtuma, on Euroopan suurimpia täysin vapaaehtoisvoimin järjestettyjä tapahtumia. Meidän monikulttuurikoordinaattorit eivät saa palkkaa. Täten emme myöskään hae saatika tarvitse julkista rahaa senttiäkään. Me pärjäämme ja kokemuksesta väitän, että teemme työmme paremmin kun moni kulttuurialan suojatyöpaikassa istuva. Ja koska tämänkaltaisissa tapahtumissa nuoret pääsevät halutessaan itse tekemään tapahtumaansa, he myös aktivoituvat aivan eri lailla. He löytävät kavereita, sisältöä, saavat työelämässä auttavaa kokemusta. Kerta toisensa jälkeen saamme nuorten parissa työtä tekeviltä tietoa siitä, miten moni syrjäytymisuhan alla elänyt nuori on saanut apua tällaisen kaltaisen toiminnan kautta. Ilman byrokratiaa, ilman paperisotaa, ilman väliportaita. Kuten Aamulehtikin muistutti, tämä on yksi monista hyvistä lääkkeistä sekä kulttuurin että nuorisotyön kehittämiseksi. Edelleen toivoisin myös median harkitsevan ajatusta, että jotkut wanhat ja byrokraattiset julkisesti rahoitetut järjestöt eivät aina pysty vastaamaan nykypäivän haasteisiin.

Korkeammat voimat puhuvat

Arvon toimittaja Mäkipää ja valokuvaaja Marttila. Meillä oli huisin hauska hetki josta muodostui ratkiriemukas artikkeli, jolle on naurettu kotona ja työpaikoilla. Kiitos siitä. Ylläoleva ei ole tulikivenkatkuista kritiikkiä - jutussa oli tasan yksi vuosilukuvirhe jolla ei ole mitään merkitystä maailmanrauhalle. Kerroitte sen mitä näitte - nyt otin vain kopin aiheesta ja kerroin vielä siitä mitä ei näy. Lehteen kun mahtuu vain se pieni määrä tekstiä, joten blogosfäärissä on hyvä jatkaa.

Mutta lopulta minua kovemmalla voimalla puhuvat korkeammat voimat. Ilmatieteen laitos kun tietää kertoa, että itse Ukko Ylijumala on tulossa kunniavieraaksemme lauantaina. Pistäkää paremmaksi, hipit!P.S. Ensi viikolla palataan taas perinteisiin blogiaiheisiin, ajatuspannu on jo kuumana...

Katselukerrat: 476

Kyuu Eturautti kommentoi_ 3. syyskuu 2015 17:54

Ainiinjuu.

P.P.S. Terkkuja Jon Cederbergille ja iloa puiston läheiseen asumukseesi!

Neuvos kommentoi_ 3. syyskuu 2015 18:28

Hyvä että jotkut uskaltavat irrotella.

Ent työkaverini 60-luvulla puki itsensä naiseksi korkokengin minihameeseen nailoneihin ym, mutta ei ajanut pujopartaansa - meni kävelemään assalle nauttien yleisönsä ilmeistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot