Nyt se sitten Tiaisen poikakin astui ”herran paskaan”, kun valtuustoon äänestettiin, tuumaa varmaan joku. Kuinka vaan mahtaa käydä, kauanko muistaa tavallisia kihniöläisiä kunnan sisäpiiriin päästessään, miettii toinen. Mahtaa ”kynä” tylsyä ja suunsoitto vähetä paikallislehdessä pohtii kolmas.

 

Luottamus on asia joka ansaitaan, se myös häviää savuna ilmaan jota ei koskaan takaisin saa, jos sen menettää. Kihniöläiset äänestivät Kyykystä ylös – yhteislistan valtuustoon. Henkilökohtainen äänimääräni yllätti minut iloisesti – siitä isot kiitokset minua ja yhteislistaa äänestäneille.

 

Sanotaan, että ei kissakaan kiitoksilla elä. En myöskään kuvittele kuittaavani äänivyöryä pelkillä kiitoksilla. Sanotaan myös, ettei sota yhtä miestä kaipaa. En aio piiloutua ”yhden valtuutetun” selityksen selän taakse. Olen aina painottanut yhdessä tekemistä ja sillä tiellä aion ja aiomme valtuustoryhmänä jatkaa.

 

Yhden hengen valtuustoryhmä varavaltuutettuineen on niin vahva kuin yhdessä kuntalaisten kanssa se haluamme olevan. Se taas vaatii minulta valtuutettuna ja meidän ryhmältä suurta avoimuutta, rohkeutta tavata ihmisiä, keskustella, kuulla ja porukalla miettiä miten tulla kuulluksi ja voida vaikuttaa.

 

Puheet avoimuudesta ja kuntalaisten huomioonottamisesta, onko se taas sitä tyhjää lätinää, iänikuista poliittista sananhelinää josta ei ota pirukaan selvää ja jota nyt vuorostaan uusi valtuustoryhmä hokee?

 

Ei jää ”lätinäksi”, mikäli se minusta riippuu. Päätösten valmistelut ja suunnittelut on tuotava kansalaiskeskusteluun lain ja yksityisyyden suojan puitteissa. Se on sitä parhainta demokratiaa, eikä suinkaan vie pohjaa pois valituilta päättäjiltä, vaikka usein niin kuulee väitettävän.

 

Moni kuntalainen miettii, miksi päätöksenteko perustuu vain lukuihin ja numeroihin? Olen kysynyt sitä samaa ja tuonut myös julki. Kunnantalon uumenissa on laadittu, neuvoteltu ja sovittu erinäisiä kunnan toimiin liittyviä asioita, tuotu ne valtuustoon, jossa ryhmäpuheenvuorojen jälkeen päätetty nuijan kopautuksella. Valtuuston puheenjohtaja ja kunnanjohtaja kertovat julkisuuteen luvuin ja numeroin päätösten taustat. Kuntalaiset ovat hoomoilasina missä oikein mennään.

 

Kuilu kuntalaisten ja päättäjien kesken on näin valmis. Epätieto luo epäluuloa päätösten taustoista ja motiiveista, kyräillään ja arvostellaan virkamiehiä ja päättäjiä. Kyykystä ylös – yhteislista haluaa tuoda asukkaat mukaan pohtimaan ja tuomaan ajatuksia kuntamme kehittämisestä, sen elinvoimaisuudesta, kaikkien huomioonottamisesta jne.

 

Toukokuussa kun ilmat lämpenevät järjestämämme kahvittelut Maurintorin pihassa. Olkoon se avaus ryhmämme ja kuntalaisten väliselle yhteydenpidolle ja yhteistyölle. Tulemme jatkamaan sitä tietyin väliajoin jotta kihniöläiset pääsevät sitä kautta vaikuttamaan. Missä, milloin ja miten, on vielä auki, mutta tulemme niistä tiedottamaan. 

 

 

 

 

Katselukerrat: 484

PetrusK kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:18

Onneksi olkoon!

Pääset näin rakentamaan parempaa maailmaa, kuten poliitikot aina tässä tilanteessa toteavat.

Mutta kunnon poliitikko myös muistaa lisätä, että ei yksi ihminen niin paljoa voi saada aikaan. Politiikka on kompromissejä ja yhteistyötä. Mutta näillä eväillä, niin etköhän nyt jotain omaakin saa siellä aikaan. Ainakin sitä, että voi estää pahempaan päin menemistä. Somen tuleminen on varmaan yksi suurimpia asioita, mitä myös siellä sitten aiheuttaa työtä ja kokouksia, kun kaikki menee uusiksi. 

Hannu Tiainen kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:23

Minä en tosiaan leijaile ilmassa. Jalat tukevasti kihniöläisessä maaperässä yhdessä muiden valtuutettujen ja kuntalaisten kanssa kovasti töitä tehden. Kiitos PetrusK, onnitteluista:)

Risto Juhani Koivula kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:32

Onnea! Totaa... mikä puolue?

Hannu Tiainen kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:40

Risto

Kyykystä ylös - yhteislista muodostui kahdesta kommunistista ja yhdestä vasemmistoliittolaisesta. Tavoite oli koota laaja yhteisrintama nykyistä talouspolitiikkaa vastaan mm. sosiaali-ja terveyspalveluiden yksityistämistä, yhdenvertaisuuden ja humaanien arvojen ajaminen sekä suoran demokratian edistäminen.

Hannu Tiainen kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:44

http://kyykystaylos.weebly.com/ohjelma.html

Tässä tarkempaa ohjelmaa tavoitteistamme.

Pentti Tuominen kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:53

Hannu, onnea uuteen vastuulliseen elämääsi. Sinua ja mielipiteitäsi täällä vuositolkulla seuranneena uskon, että olet juuri sopiva ja rakentava, sekä yhteistyökykyinen valtuutetun virassasi. Ehkä ei aina mielipiteemme poliittisesti kohtaakaan, mutta kunnallispolitiikassa se ei olekaan se tärkein asia.

teuvomast kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 20:58

Onnea tuossa paikassa tarvitaan ja paljon tepivaarilta onnittelut terv tepivaari 

Hannu Tiainen kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 21:21

Kiitokset Pentti ja Tepi, kehut ja onnittelut lämmittävät kovasti mieltä.

Kari Rönkä kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 21:48

Onneksi olkoon, pidä maalaisjärjen lippua korkealla, sitähän sinulla piisaa!

Hannu Tiainen kommentoi_ 19. huhtikuu 2017 21:59

Kiitos Kari, arvostan mielipidettäsi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot