Ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää!

 

(Kova väite, mutta media otsikoi seuraavasti: ”Itämeren turvallisuusilmaston jännitteisyys on Venäjän aiheuttamaa” ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005016291.html - )

... persupomo Timo Soini on väärä mies ulkoministerin vaativaan postiin. Liian kokematon, ajattelematon ja kokonaisvaltaista turvallisuusympäristöä ymmärtämätön populisti, joka kärkkyy ehkä kohta päättyvän poliittisen uransa jälkeen pakopaikkaa EU' sta tai Natosta *.

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan HS – kirjoitukseen - Hyvä ja herättävä jytkypopulisti, mutta huono ajassa olija hienovivahteiseen diplomatian pelaamiseen haastavalla idän ja lännen vedenjakajalla. Itämeren turvallisuuspolitiikkaan vaikuttaa eniten kasvanut vastakkainasettelu, joka on tarkoitushakuisesti rakennettu Ukraina vetoisesti.

Mitään todellista kytkentää tuonne Mustanmeren suuntaan ei ole - Itämeri on aivan eri meri. Soini pelaa nyt epäisänmaallista peliä ulkopuoliselta tarkastelualustalta ja ehkä vain nuoleskelee itselleen päättyvän kotimaan politiikan jälkeisiä toivetyönantajia. Muistamme miten aikanaan Tanskan pääministerinäkin toiminut Anders Fogh Rasmussen lipaisi itselleen Naton pääsihteerin seremoniaviran.

|*Järki vie yrittämään EU - Brysseliin tai Natoon, virkamieheksi ja tunne viestittää, että politiikan teko Suomessa on illassaan. Tai! ~ http://yle.fi/uutiset/soini_jatkostaan_ps-johdossa_jarki_ja_tunne_t... -


Timo Soini on oikeassa – terrorismi lähenee myös meitä – lintukotoamme
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227801-milloin-saamme-te... - ]

Allekirjoittaneen kommentti alla olevaan HS – kirjoitukseen - Niin, suomalaiset sotilaat ovat jo Afganistanissa sodan osapuolina. Olemme myös Irakissa taistelujen läheisyydessä antamassa taistelukoulutusta kurdeille – isisläisiä ** vastaan, unohtamatta Afrikan Malia. Jos isku tulee Suomen maaperälle, kuka/ ketkä kantavat vastuun? ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013749.html
...
|** Nyt emme ota kantaa ISIS – järjestön verisiin ja raakoihin tapoihin osoittaa olemassaoloaan – nuo tiedetään jo liiankin hyvin.Soinin tulisi tarkoin ymmärtää, oivaltaa ja olla iholla, mitä tapahtuu idän ja lännen vedenjakajalla sekä erityisesti tiedostaa mitä merkitsee oleminen täällä - Suomena!

Allekirjoittaneen kommentti alla olevaan Yle – kirjoitukseen - Pyydetään alkuperäinen teksti - venäjäksi ja katsotaan yhtäläistyykö tähän. ~ http://yle.fi/uutiset/putin_venajan_pitaa_kehittaa_ohjuspuolustusja... - Sama aihe, mutta HS.

Vain muutamia tunteja yllä olevasta uutisoinnista ja Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump nokittaa … ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005018366.html - Nyt tämän nokituksen jälkeen Timo Soini voi miettiä tarkoin ja huolellisesti vanhaa kiinalaista sanontaa: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”.


Kansalaiset esittävät valtiojohdollemme,

… presidentillemme ja Timo Soinille laajaa ymmärrystä, ettei täällä meillä – kiinni ollessamme maailman toisessa ydinasesuurvallassa, kannata olla vastakkainasettelun rakentaja. Mieluumminkin muurin murtaja ja välittäjä, joka rakentaa yhteyksiä ja pitää oman valtionsa sellaisena, ettei se edes löyhillä sopimuksillaan uhkaa yhtäkään vierusvaltiota. Kun toimimme näin, ei meidän valtio ja yhteiskunta kiinnosta edes suurvaltoja.

Tosiasiassa suurvallat tarvitsevat Suomen kaltaista – huomenna täysin sotilaallisesti sitoutumatonta valtiota välittäjäksi, kun isot pojat mittelevät hauiksiaan. Ja jos paita sattuu repeämään, niin paikkaajaksi tarvitaan Pohjolan Sveitsiä.

[!]EKSTRA Ja sitten aivan toinen asia, johon valtiojohtomme voisi oikeasti kiinnittää huomiota, tai kaksikin asiaa:

1) Varhaiskasvatus [LINK] ja
2) Nuorisomme syrjäytyminen [LINK] –

… näissä kahdessa asiassa on paljon työtä. Ei tuhlata aikaa sellaiseen, johon kansakuntamme on sanonut yli 10 vuotta vakaan käsityksensä – siis ei Natoa, ei manipuloiden, ei salaa vipuamalla, eikä vastakkain asetellen idän suuntaan - vaan sellaisia asioita, jotka koskettavat meitä kansana suoraan ja juuri huomista elämäämme. Luodaan edellytyksiä lapsillemme pärjätä elämässään, sillä hehän lopulta eläkkeemme maksavat.

PS Ellet näe tai saa linkkejä auki, on tämä sama teksti toimivine linkkeineen saatavilla täältä – lukijakommentteineen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228345-ulkoministerimme-... -

Rauhallista Joulua kaikille - yhtäläisesti!

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

...
AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 108397

DOC ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää_22122016 – Microsoft Word Starter
PVM 22122016

|530|@

Katselukerrat: 1402

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. joulukuu 2016 09:44

Jostain syystä blogi antaa näin suuren fontin?

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. joulukuu 2016 09:47

Kohta alkavan Joulurauhan kunniaksi laitetaan myös puolustuspuheenvuoro soinismille:

[2015]

" ... 

Retoristit
[ … persuissa ahdistaa ~  http://www.hs.fi/kotimaa/a1446186556864 - ] E]
 
Soini oli oppositiossa ikuisuuden. Ei muutamalla kansanedustajalle nousta valtaan eli hallitukseen. On vain retoriikan sanasepitelmät, niillä piti hankkia kannatusta. Ensimmäisenä siihen syttyivät äijä-energistit, yli 50-vuotiaat miehet, jotka ihailivat Tony Halmeen voimaa ja suorapuheisuutta suomalaisuudesta. Oli syntynyt vihdoin vastavoima poliittisille broilereille, joiden hauis ei komiteamietintöä painavampaa ollut kantanut.
Iskulausekulttuuri
 
Iskulauseiksi otettiin banaanit, kaislikkohauet, nenäherneen kokoiset melonit, kiristyvät kypärän remmit ja paljon muuta, joita tehtaili joku sanaseppo – varmaan naureskellen itsekseen. Mutta nuo verbaaliherneet purivat ja upposivat ja kannatus nousi. Tuli jytky ja kansa oli lähtenyt liikkeelle.  
Kansa oli saanut uunoturhapuropuolueen – ilmaisu positiivisella huumorilla, sillä Soinin retoriikalla.
Soinia arvostettiin suuresti sitkeydestä ja uskosta Vermon kautta englantilaisten jalkapalloon. Kansanmies oli hurmannut aitosuomalaisena EU- ja eurovastustajana, joka ei oikein Natoakaan sietänyt. Tuli luvattua sitä ja tätä. Katolilaisuus antaa lähes kaiken anteeksi – Timo tietänee tämän hyvin.
Jytky jytkytteli hallitukseen
[ … nyt pitää olla tarkkana, ettei jytkytellä oppositioon! ~ .. "
.
PetrusK kommentoi_ 23. joulukuu 2016 10:09

Nyt kun Putin on taas käynnistämässä kylmää sotaa ja Trump  kyllä vastaa samalla mitalla, jos nyt eivät ole jo sopineet maailman jakamisesta tyyliin Ribbentropp-sopimus. Niin tai näin, niin Kekkosen opit on taas otettava käyttöön. 

Timo Gottlieb kommentoi_ 23. joulukuu 2016 10:31

Venäjä on tällä hetkellä ainut uhka Suomelle, näin se vaan on.

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. joulukuu 2016 10:40

Timo intiaani - kerrotko perustelut mielipiteellesi? 

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. joulukuu 2016 10:41

Kuka kertoo miten tuon topicin fontin saa pienemmäksi? 

Neuvos kommentoi_ 23. joulukuu 2016 12:58

Puheista ja uhosta päätellen tiedämme suurimman uhkamme vaikkei meillä ole muuta kuin Talvivaaran kaivos ja merirajat arvaamatonta Ruotsia vastaan.

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. joulukuu 2016 15:46

copy-paste

On mahdotonta sanoa, oliko Soinin lausunto osa ulkopoliittisen johdon sopimaa kahdella tuolilla istumista vai ulkoministerin oma soolo. Siihen sisältyy kuitenkin se riski, että Moskovassa todella tehdään Soinin nyt vielä kertaalleen Suomen omaksi korostaman tilannekuvan ja toiveen mukaisesti ”ratkaisu” - ja vielä yhdessä Yhdysvaltojen presidentti Trumpin kanssa. Siinä tapauksessa ulkoministeri Soinin lausunto oli Suomen sodanjälkeisen historian kalleimpia.

http://www.ristovolanen.fi/118302917/4368407/posting/istuuko-soinin...

Ilkka Luoma kommentoi_ 23. joulukuu 2016 15:46
Tämä oli persujohtaja Timo Soinilta jo toinen raskas virhe * – ensimmäinen tuli hänen kokemattomuuttaan ETYK-kokouskutsuissa vuonna 2015, joissa painoarvoiset venäläiset jätettiin pois, kokous oli tuolloin Helsingissä ja Suomi isäntänä. Onko meillä varaa Timo Soinin kaltaisiin ulkopolitiikan amatööreihin?
  • * [2015] … kadunmies ihmetteli kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaistenTimo Soininuusavuttomuutta olla ladun avaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä  ~http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-... -
Neuvos kommentoi_ 23. joulukuu 2016 16:35

ETYJ 40 todella suuri virhe.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot