Työhaastattelussa Suomessa - kumpi heistä on sympaattisempi, Niinistö vai Haavisto?

Vaikka niin ei pitäisi olla, puolueet valitsevat vielä nykyisinkin lehmänkaupoillaan tai ns. "valtaoikeuksillaan" avoinna oleviin virkoihin useimmiten heille itselleen sopivimman henkilön.Puolueen aateilmastoon sopivimman yksilön.  Valituksi tullut henkilö ei kuitenkaan aina ole ollut hakijoista pätevin. Muiden mielestä ei ainakaan pätevin hoitamaan kyseessä ollutta virkaa.

   Presidentinvaaleissakin monet äänestäjätkin tekevät ratkaisunsa samaa valintatapaa hyväksi käyttäen.

   Työhaastattelussakin käy usein näin. Hakijoista tulee valituksi kahdesta pätevästä vaihtoehdosta firman imagoon kaikintavoin sopivin henkilö. Usein kriteerinä ovat, vaikka ei pitäisi olla, sukupuoli, esiintymistaito ja filmaattisuus.

   Suomalaisille työhaastattelussa suorissa TV-esiintymisissä ovat kohta Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto.

 

Sauli Niinistöä ja Pekka Haavistoa on vertailtu erilaisissa vaalikoneissa. Aänestäjät ovat jo nähneet ja kuulleet heitä useammankin kerran julkisuudessa. Innokkaimmat ovat jopa tavanneet heidät. Kummatkin ovat Nato- ja EU- myönteisiä. Se, ja heidän puoluetaustansa, tullee todennäköisesti laskemaan äänestysinnokkuutta.

   Eroja löytyy ehdokkaiden arvomaailmoja vertailtaessa.

   Tulevissa TV-väittelyissä ehdokkaiden tulee tehdä entistä enemmän selviä irtiottoja toisistaan, jotta äänestäjien valinta olisi helpompaa. Nyt pitäisi vihdoinkin perusteellisesti keskustella ulkopoliitiikasta. Sehän on presidentin päällimmäisin tehtäväalue,

   Olisi erittäin mielenkiintoista tietää kuinka monta kertaa kumpikin heistä on vieraillut Venjällä, ketä he ovat siellä tavanneet, minkälaiset suhteet he uskovat pystyvänsä luomaan Venäjän, ehkä tulevaa presidenttiin, Putiniin?

 

Äänestin presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella ennakkoon. Niin tulen tekemään nytkin.

   Moneen kertaan on yritetty korostaa, että nämä ovat henkilövaalit. Ei puoluevaalit. Äänestämme siis sopivinta.

   Jos äänestämme tältä pohjalta, kumpi ehdokkaistamme on tv- esintymisten perusteella sympaattisempi?

 

 

  

Katselukerrat: 183

teuvomast kommentoi_ 24. tammikuu 2012 10:39

Suoraan kysymykseen suora vastaus  ei kumpikaan 

Mutta kumpi on pienempi paha kansan kannalta vaakani kertoo että se on tuo Haavisto terv tepivaari 

Kimmo kommentoi_ 24. tammikuu 2012 10:54

Onkohan presidentin täkein ominaisuus olla sympaattinen?

”Eroja löytyy ehdokkaiden arvomaailmoja vertailtaessa,”

Niinpä juuri..

Ahti Pontinen kommentoi_ 24. tammikuu 2012 12:01

Tekoja ja auktoriteettia presidentti tarvitsee eikä mitään huuhaa sympatiaa ja höpö höpö arvomaailmoja, kysymykset joita esitetään tyyliin seitsemän päivää ei ole mitään tekemistä presidentin tehtävän kanssa.

Pitäisi kieltää äänestämästä ja tuomita elinkautiseen semmoset, jotka äänestää jonkun semmosen takia, että se pitää enemmän kissoista tms... tätähän nämä jutut aikapaljon on.

Ja täysin ääliömäistä sanoa teei esiintymistaito kuuluisi jóhtaviin kriteereihin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Usein kriteerinä ovat, vaikka ei pitäisi olla, sukupuoli, esiintymistaito ja filmaattisuus.  !!!!!!!!!!!!!!! Joi Jesuksen jesuksen jesus!   Jos ei osaa asiaansa esittää niin mitä hyötyä olla presidentti? 


Hyppää suohon.

Altti Ahvenjärvi kommentoi_ 24. tammikuu 2012 13:29

Vaalikoneiden tekemien analyysien perusteella, oman arvomaailmani ollessa kysymyksessä, Sauli Niinistö hakkaa Pekka Haaviston 4-0. Sekö riittää? Ei aina.

  Presidentin tärkein tehtävä on kuitenkin ulkopoliitiikan hoito. Kyllähän me voimme olla huolissamme Brasiliasta ja Mexikon huumeongelmista  ja pyrkiä siinä ohessa pitämään huolta suhteistamme myös USA:han. Miten presidenttiehdokkaamme onnistuvat ylläpitämään onnistunutta ja maallemme tärkeää, hyvää yhteydenpitoa ja kanssakäymistä, itänaapurimme kanssa?

   Toivottavasti ehdokkaat ainakin yrittävät kertoa sen äänestäjilleen. Tai sitten kiertelevät, tai eivät halua eivätkä osaa vastata suoraan tällaiseen kysymykseen.  Muuten olen edelleenkin sitä mieltä,ehkäpä juuri naiset,  että monet äänestävät tällä kertaa pelkän sympaattisuuden puolesta. tai heiltä ei tämmöisestä asia tulle edes kysymään.

   Ehdokkailta taidetaan kysyä ainoastaan miten huolissaan he ovat maatalouden kannattamattomuudesta ja syrjäseutujen palveluista ja autioitumisesta? Ja hehän ovat huolissaan. Tämä kysymysasettelu on tärkeä. Tällä kysymykseen oikeaoppisesti vastatessaan ehdokkaat varmistanevat maaseudulta tulevat äänet itselleen.

PerttiK kommentoi_ 24. tammikuu 2012 13:52

Virallisesti ulkopolitiikan hoitaminen on presidentin valta oikeuksissa mainittu. Jos lähdemme Haaviston linjalle, on viisimiljoonaisen kansamme hoidettava kuusi ja puolimiljardia ihmistä, ei osu. Ei osu myöskään kakkossija poikkeavien presidenttien listalla. Lievästi Lipposta myötäillen, Suomi on sodan jälkeen ollut selvästi länteen kuulunut maa. Olemme myöskin olleet kansainvälinen kansa, ennenkuin jälkeenjääneet politikot ovat ryhtyneet käyttämään sanaa globalisaatio. Itse jouduin 1970-luvun alussa tekemään kansainvälistä kauppaa 20+vuotiaana (menestystä oli) ja tiedän, että edellä kävijöitä oli lukematon määrä, unohdetaan impivaara jutut ja euro/markka. Tuon ajan jälkeistä "globalisaatiota" ovat vain lisääntyneet etelän/kaukoidänmatkat.

Seksuaalinen tasavertaisuus ei ole kansainvälisesti niin hyväksytty asia, että suomen kannattaisi ryhtyä sitä edes testaamaan, varsinkin jos valittavana monilta arvoiltaan parempi ehdokas.

PerttiK kommentoi_ 24. tammikuu 2012 16:30

Ruutia pitää olla sitä voi löytyä ilman turhia väitöskirjojakin, katso Kekkonen, Koivisto, Väyrynen esimerkiksi, kouluttautua voi ilman suuria loppututkintojakin, voisin haastaa Lifländerin ainakin  ruotsin, englannin ja yleistiedon puitteissa alakoulutasolta, en voi aavistaa miltä alalta ko henkilöllä on "loppututkinto" tuskin miltään joka menee lähelle psykologia - sosiologia, tekniikka ja muutkin menee ohi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot