Olen jo vanha mies, mutta TV:n ohjelmien suurkuluttaja ja vieläpä hieman kuulovammainenkin.   Joten olen pakoitettu kysymään/toivomaan, että olisikohan mitenkään mahdollista, että niissä ohjelmissa, joissa on olemassa taustamusiikki ja muunkinlaiset tausta äänet. Eli olisikohan mahdollista pienentää taustaääniä ja mahdollisesti voimistaa varsinaista "ykkösääntä"?

Tämä "ongelma" esiintyy aika-ajoin, kaikilla TV-kanavilla.  Kysynkin, miksi taustat ovat niin voimallisia, että me huonokuuloiset emme voi nauttia ohjelmatuotoksestta? Äänitaso pitää olla melko voimakas, jotta saa edes jotenkin selvän, missä mennään.Hyväkuuloisia tämä tuskin haittaa, mutta meitä varsinaisia suurkuluttajia kyllä sitäkin enenmän.

Altti Nieminen Valkeakoski.

Katselukerrat: 136

artti niemelä kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 12:55

Haluavat vaan varmistaa kaiken maailman tyhjänpäiväistan (ohjelma)mainosten(kin) perille tulon!

Orwell kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 14:28

Valitettavasti edelleen kaikesta hienosta tekniikasta huolimatta nimenomaan mainosten äänen voimakkuus on välillä törkeän kova.

Loppu on taan mikserin tai ohjaajan ammattitaidon puutetta, mitä ei valitettavasti saa millään korjatuksi.

Altti Väinö Nieminen kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 15:44

Tämä mainosten äänen korkea taso ei ole ihan se ainoa ja oikea harmi, vaan esim. , kun katselin eilen (19.4.)nelosen "heikoinlenkki" ohjelmaa, jota veti Riku Nieminen, niin taustamusiiki lähes peitti, kysymysten ja vastausten kuulemisen. Kyllähän kaikilla kanavilla on mixerit, ym. tarkkailijat, mutta mikä estääkään heidän hyvän toimintansa? Harmia esiintyy myöskin YLE:n kanavilla, kun olen kiinostunut urheilun seuraamisesta, lähinnä jalkapallon,  niin kyllähän se katsomon mekkala hukuttaa liikaa selostajien äänen kuulemista? Tiedän, että kumpaakin ääntä (selostaja/katsomo) voidaan säädellä, joten miksi näin ei toimita? Kaikki kilpailut ovat yleensä ne, joita tulee katseltua ja valitettavasti se todellakin vaikeutuu, heikon mixauksen takia.

vaari VLK.

Timo Lennart kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 16:58

Itse olen seurannut tuota Jaajo Linnomaan juontamaa -haluatko miljonääriksi-visaa. Siinäkin on häiritsevä taustamusiikki.

Veera kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 18:52

Altti kirjoittaa asiaa. Taustahälyä on ohjelmissa, joskus jopa radio-ohjelmissa liikaa. Kyllä juuri tietovisailuissa pitäisi olla olennaista, että kysymykset ja vastaukset kuuluvat. Urheilukilpailuissa paikan päällä on usein tv- tai radiolähetyksille haastavat olosuhteet, sillä tapahtumissa on monenlaisia ääniä, jotka lähtevät yleisöstä, kenttäkuulutuksista pakkopullataustamusiikista ja itse urheilupaikka saattaa olla sellainen, että siellä äänet kaikuvat. Studiossa tehtävissä ohjelmissa pitäisi kuitenkin olla paremmin suunnitellut äänten tasot, että puheesta saisi selvää eikä sitä musiikkia ja äänitehosteita tarvitsisi tukkia joka paikkaan.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 19:02

Ongelma on todellinen. Arkinen ratkaisu olisi pieni mikseri tai ekvalisaattori. Se on toki satasen verran rahaa mutta sillä voi ainakin vähän mukauttaa äänimaailmaa.

Lasse Kallo kommentoi_ 20. huhtikuu 2017 19:04

Altti Nieminen kirjoittaa asiaa. Monet tv-ohjelmat pilataan nykyään taustamusiikilla, mm. tuo Heikoin lenkki-ohjelma.

Neuvos kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 08:02

Yleistä on mielestäni puheen jäänti epäselvälle tasolle ja toisaalta musiikki saadaan soimaan ylikovaa.

A.I. kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 09:17

Miksi elävissäkuvissa soi koko ajan 'musiikki' ettei ajatuksiaan tahdo kuulla. Eihän elävässä elämässäkään koko ajan soi ellei päällikön (vaimo) ääntä lasketa.

metsäkeiju kommentoi_ 21. huhtikuu 2017 16:00

Kaikissa suomenkielisissä ohjelmissa pitäisi olla tekstitys suomeksi!

Tekstitys on vastaus ja ratkaisu ongelmaan. Suomessa on sentään lähes miljoona eriasteisesti kuulovammaista ihmistä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot