Tuokko: Hetero ei voi olla homovoopinen

http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2012041115434324_se....

Samalla kun suomalainen yhteiskunta on "amerikkalaistunut", se on myös pinnallistunut. Media kritiikittömästi lainailee Amerikan psykologiyhdistyksen propagandajulkaisuja, joiden pyrkimyksenä on manipuloida yleisen mielipideilmaston "ennakkoluuloja" ja "asenteita". Monet lehdet ovat taas tänään lainanneet tutkimustuloksia, joissa on verrattu piilohomojen asenteita homoihin. Tarkoituksena on ilmeisesti luoda vaikutelma, että kaikki avoimeen homosteluun kriittisesti suhtautuvat ovat autoritaarisissa perheissä kasvaneita piilohomoja, joiden alitajuiset tendenssit ja niiden kieltäminen aiheuttavat ylikorostunutta "homofobiaa" eli "homokammoa".

Pitänee muistaa, ettei lääketieteellisessä mielessä homofobiaa ole olemassa. Yleensähän fobia invalidisoi siitä kärsivän ihmisen. Kenenkään ei tarvitse mennä kertomaan toiselle ihmiselle, että sulla on araknofobia tai muu vastaava. Parhaiten sen itse tietää ja usein on näkymätön ulkopuoliselle henkilölle. "Homofobiaa" sen sijaan pyritään käyttämään rasismin kaltaisena lyömäaseena perinteistä arvomaailmaa puolustavia kohtaan; homovoopikoksi tullaan ulkoa päin leimaamalla.

Laadukas tieteellinen tutkimus ei ole hapuilevaa jossittelua epämääräisten käsitteiden avulla, vaan sen tulisi olla vankasti perusteltua ja analysoitua; tai tasapuolisesti eri vaihtoehtoja puntaroivaa. Ennakkoluulojen tutkimuksen osalta tiukan tieteellisyyden vaatimus korostuu, sillä muuten se muuttuu tavoitteeltaan normatiiviseksi asennekasvatukseksi ja "tutkimustulokset" toimivat tieteeksi naamioituna propagandana.

"Lisävaikutuksensa fobian muodostumiseen on tutkimuksen mukaan sillä, jos henkilö kasvoi autoritaarisessa perheessä, jossa homoseksuaaliset taipumukset oli jyrkästi kielletty."

Yleensä lapset kasvat heteroperheissä. Näissä jutuissa joudumme helposti kehäpäätelmiin. Homoseksuaalisiin taipumuksiin jyrkästi suhtautuvat perheet luokitellaan autoritaarisiksi ja sitten katsotaan autoritaarisuus syyksi homoseksuaalisille taipumuksille. On viitteitä siitä, että aikuistuvan lapsen homostelu aiheuttaa "autoritaaristumista" mutta joissakin tapauksissa myös "demokratisoitumista".

"Tutkijoiden mukaan löydökset voivat auttaa selittämään, millainen dynamiikka on homoihin kohdistuneiden viharikosten taustalla ja miksi monet homoja kiivaasti vastustavat aktivistit ovat itse jääneet kiinni homosuhteista."

Tässä on täydellisen harhaanjohtava virke. Homosuhteista kiinnijäänyt on homo, jolla on tai on ollut homopartneri tai useampi. Nämä partnerit ovat myös tienneet aktivistin taipumuksesta. Jos selityksenä käytetään itseinhoa, silloin on pikemminkin kysymys katumusreaktiosta tekoon, jota oma moraali ei hyväksy. Väkivalta toista homoa kohtaa selittyy sillä, että toinen homo toimii omana kuvastimena. Aktivistin kaksoiselämässä ei ole välttämättä mitään erikoista: omaa poikkeavuutta ympäristön arvoista korostetaan olemalla heterompia kuin heterot itse.

Tällä en halua väittää, etteikö olisi myös homoja vihaavia heteroita, jotka käyttäytyvät väkivaltaisesti.

Katselukerrat: 286

Tsaimai kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 13:57

Tuo väite, että voimakkaasti homovastainen ihminen tunnistaa itsessään homoseksuaalisia piirteitä ja pitääkseen ne piilossa myös itseltään, hän suhtautuu homoihin erittäin suvaitsemattomasti, jopa vihamielisesti, on vanha ja paljon käytetty.

Minun mielestäni siinä on rutkasti pointtia.

Onhan homovastaisuudelle ja jopa väkivaltaan johtavaan homofobiaan oltava joku oikea syy. En usko kenenkään juuri kulmiaan kohottavan asiasta , joka on itselle täysin merkityksetön.

Miksi umpihetero närkästyy homojen touhuista? Miksi vimmainen vastustus ja hillitön oman heterouden alleviivaus, ellei siihen ole joku oikea syy.

"Samalla kun suomalainen yhteiskunta on "amerikkalaistunut", se on myös pinnallistunut. Media kritiikittömästi lainailee Amerikan psykologiyhdistyksen propagandajulkaisuja, joiden pyrkimyksenä on manipuloida yleisen mielipideilmaston "ennakkoluuloja" ja "asenteita"."

Tuosta olen samaa mieltä. Kaikkea ei voi tuon perusteella kuitenkaan julistaa pätemättömäksi.

Tsaimai kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 14:03

Sen verran jatkan, että selitys suvaitsemattoman omasta homoseksuaalisuudesta on kyllä helppo, mutta taatusti se selittää paljon homofobian syistä. Muitakin lienee. Kuulisin niistä mielelläni.

Kaj Kaskuberg kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 14:13

Hyvä avaus Tuokolta ja että uskalsi vielä ottaa sen omiin nimiinsä. Voi jopa pitää paikkansa, etteivät heterot ole homovoopisia, vaan ainoastaan homot, jotka yrittävät olla perusheteroita ja superheteroita muiden silmissä.

Teho Paketti kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 15:19

Itse olen hetero ja homot saa olla homoja jos itse niin tahtovat.

Heteroksi tai homoksi pakottamista en hyväksy.

Jokainen olkoon tasa-arvoinen.

K.Tuomari kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 15:33

Kirkon kellot ovat vaienneet asioista.Kiinnostavaa kuunnella täydellistä "hiljaisuutta" yhteiskunnan kulmakiven taholta.Yksikään kirkollinen "moraalipoliisi" ei ota osaa näin peloittavalle kirjoitukselle.Jäämme kuuntelemaan korvat hörössä.Luterilaiset,katoliset,juutalaiset oppineet,antaas tulla.

JarmoJTuokko kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 15:54

Seksuaalisuudesta vouhottaminen ja sen tyrkyttäminen joka tuutista on yhteiskunnallisesti epätervettä. Itse olisin valmis tunkemaan sekä homot että heterot kaappiinsa neljän seinän sisään piiloon julkisuudelta. Sitä kautta vapaana "seksuaalipropagandasta" lapset saisivat omaa tahtiaan kehittyä sukupuolisesti omien taipumustensa mukaisesti. En pidä "luonnollisena" että jo päiväkoti-ikäiset lapset puhuvat paneskelusta kuin aikamiehet tai -naiset.

Kalevi Hartikainen kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 17:10

Jo sana "Homofiibikko" on itsessään hyvin kyseenalainen. Itse olen tavallinen hetero enkä tunne yhtään "homofoobikkoa". Tunnen kyllä useita jotka suhtautuvat homoseksuaalisiin käyttäytymistapoihin kielteisen negatiivisesti mutta eivät he ole homofoobikkoja.

Homofobia onkin homojen itsensä keksimä sana ja "diaknoosi" sellaisille henkilöille jotka pitävät homoseksuaalisia tekoja luonnottomona. Homofobiaa käytetäänkin yleisesti lyömäaseena niitä kohtaan jotka kannattavat normaaleja seksuaalisia käyttäytymisnormeja.

Kuka tahansa voi tilata millaisia tahansa "tutkimuksia" ja alkaa sitten esittää näitä omien tarkoitusperiensä tueksi. ...Käymme probagansasotaa ja kaikki keinot ovat sallittuja. Uskokoon kuka haluaa, mutta tervettä järkeä ei kannata ulkoistaa! 

K.Tuomari kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 17:15

Onkos missään maassa koskaan pidetty HETEROMARSSIA.Ei tietääkseni.Muunlaisen elämäntavan edustajat riehuvat ylpeinä asenteestaan.Mikä ihmeen ylpeys seksuaalisuudesta on tuloksena.Pitääkö kaikesta tehdä julkista esiintymistä,mikä ennen on ollut intiimiä kahden henkilön salaisuutta.Vielä kuvasta puuttuu eläimiin sekaantuneet jotka taluttavat narusta "armastaan" julkisella paikalla.Se vielä puuttuisi?

JarmoJTuokko kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 18:08

Kuten K. Tuomari tuossa toteaa, yleensä elämässä pätee, että kun jotakin saa niin samalla jotakin menettää.Tällä viittaan K.Tuomarin mainitsemaan intiimisyyteen. Hienon asian arkipäiväistäminen tapahtuu salakavalasti ja silloin suola käy mauttomaksi.

Todellakin! Heteromarsseja ei ole järjestetty. Älä vaan yritä värvätä mua mukaan. En lähde, vaikka aihetta olisi. 

Kaj Kaskuberg kommentoi_ 11. huhtikuu 2012 18:42

Jos vedät turpaan jotain heterotyyppiä, saat rangaistuksen pahoinpitelystä. Jos tyyppi jota vedät turpaan, on homo, saat kovennetun rangaistuksen viharikoksesta. Samoin, jos tyyppi jota vedät turpaan, on afrikkalainen, saat kovennetun rangaistuksen viharikoksesta. Jos homo tai neekeri vetää sinua turpaan, hänet vapautetaan syytteestä itsepuolustukseen vedoten. Jos kyseessä on neekerihomo, joka vetää sinua turpaan ja loukkaa samalla kätensä, voit joutua maksamaan korvauksia hänen pahoinpitelystään ja saada syytteen verbaalisesta provosoinnista. Ainakin viimeistään silloin, kun kuulet oikeuden tuomion.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot