Kuten moni on aiemmista keskusteluista huomannut, lähdimme noin kymmenen hengen porukalla ja vajaa sadalla yleisövastauksella pohtimaan minne mennä, kun Aamulehden blogien palvelu lakkaa. Ikäväksemme Alma Median parista, tai muistakaan mediataloista ei löytynyt oikein sopivaa paikkaa, joten päädyimme rakentamaan itse. Asennus ja koestus on nyt sen verran valmista, että voimme toivottaa aiheesta kiinnostuneet tervetulleeksi Pirkan blogeihin osoitteeseen pirkanblogit.fi.

Periaatteet lyhyesti

Tässä on tällainen pikainen lista miten toimimme.

1. Epäkaupallinen. Palvelun tekninen tuki saadaan yhdistyspuolelta, ja työ tehdään vapaaehtoisesti. Palvelu on täysin kotimainen, konesalia myöten. Palvelua tukeva yhdistys on toiminut kohta 20 vuotta ja sen konesaleissa pyörii satoja erinäisiä harrastus-, taide-, kulttuuri- ja muita yhteisöjä.
2. Aamulehden opit. Säännöt pitkälti kuten Aamulehdellä, pikkuinen kynnys blogaajaksi rekisteröitymiseen, kommentoida voi vapaammin. Laki määrää asiattomuuksien rajat, sen ylittävä sisältö siivotaan. Nimimerkki on ok, mutta se ei poista vastuuta.
3. Avoimin kortein. Löydät ylläpidosta ja moderaattorilistalta tuttuja nimiä.
4. Sometunnuksilla tai ilman. Rekisteröityä voi erinäisin sometunnuksin, tai tehdä paikallisen tunnuksen. Kommentointi sometunnuksilla on sallittua myös ilman rekisteröintiä.

Aamulehdestä siirtyville

Sivuilla on ohje AL-blogausten siirtoon mikäli haluaa parhaita juttujaan siirtää Pirkan blogeihin. Jos sinulla on ollut blogi täällä, se riittää perusteeksi tunnuksen välittömään aktivointiin, eikä tarvitse käydä normaalia uuden tunnuksen tarkistusprosessia. Toimi näin:

1. Rekisteröidy Pirkan blogeihin, joko sometunnuksella tai suoraan.
2. Ilmoita rekisteröimäsi tunnus, nimi tai nimimerkki esim. tämän blogauksen kommenteissa, sähköpostilla (yllapito ät pirkanblogit.fi) tai yksityisviestillä täällä Aamulehden puolella. Sähköpostin tapauksessa laita linkki omaan Aamulehden blogiisi.

Korostettakoon, että uusi palvelu ei ole Aamulehden tai Alma median, suoraan tai välillisesti. Olemme erittäin kiitollisia Aamulehden palvelulle sen pitkästä historiasta ja Sepolle hyvästä ylläpidosta, mutta Pirkan blogit on itsenäinen toimija. Aamulehti ei ole siitä vastuussa. Alma Median oma blogialusta on Uuden Suomen Puheenvuoro joka lienee Suomen johtavia blogipalveluita. Se on ihan kiva paikka ja hyvä optio siirtää bloginsa. Se ei kuitenkaan tarjonnut mahdollisuutta alueellisten asioiden käsittelyyn tai aktiivisempaan yhteisöön, siksi halusimme myös oman option luoda. Uusi Suomi on suuri ja kansallinen, Pirkan blogit omaa vähän alueellista persoonaa ja AL:n kaltaista tiiviimpää yhteisöä. Mikäänhän ei estä blogaamasta juttujaan molempiin paikkoihin, kuten moni on tehnyt nytkin.

Salaliittoteoreetikoille

Tiedän, että kaikki eivät pidä ajatuksesta blogialustasta, jonka takana ei ole suurta mediataloa. Eikä siinä mitään, Pirkan blogeissa voi käydä tai olla käymättä. Toivoisin kuitenkin että kommenteissa vältettäisiin asiattomuudet ja etenkin henkilöön menevät ala-arvoiset kommentit. Väitän omaavani kokemusta verkkoyhteisöjen ylläpidosta ja omalta osaltani väitän että toimimme täysin avoimin kortein kautta linjan. Mikään poliittinen aate ei ole sen paremmin korostettu kun kiellettykään. Vasen- ja oikeakätiset, kaupunkilaiset ja landet, kasvissyöjät ja metsästäjät, viheraatteiset, punatukkaiset kuin myös sinihattuiset ovat tervetulleita. Blogialusta on tosi tylsä jos siellä ollaan vain samaa mieltä.

Minun usein utopiahöpötykseksi haukuttu elämänkatsomukseni soi juuri nyt korvissa: Ihmisen oikeus olla idiootti on suurin ja tärkein vapaus. Minä olen Kyuu ja idioottimaisuuksiani voi lukea Pirkan blogeista. Se ei olisi mahdollista, ellei Seppo Roth olisi minusta aikanaan blogaajaa tehnyt. Pidetään keskustelun ilmapiiri korkealla!

Katselukerrat: 1031

Pentti Tuominen kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 15:27
Niin, tervetuloa, tai tervemenoa minunkin puolestani tuonne Kyuun linkittämään osoitteeseen. Toivottavasti sitten siellä tavataan.
Kalle kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 16:26

Kävinhän siellä kurkkaamassa, Taitaa tämä blogisivusto nyt viimeinkin vedellä viimeisiään kun tuo Pirkanblogit toteutui. Hyvä juttuhan se on että tietynlainen jatkumo "tutussa seurassa" saatiin pystyyn.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 16:30

Jeps, katsotaan miten käy. Ainakin tulee kokeiltua jotain, se olisi ikävä ollut heittää pyyhe kehään ennen ottelun alkua.

Toivottavasti Seppo ei ota pahalla tätä, koska tässä ei ole minkään asteen tarkoitusta olla napit vastakkain.

Eemeli kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 16:49

Eipä tuo kirjautuminen onnistu kirveelläkään. Pitääkö rekisteröityä ihan uudestaan??

teuvomast kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 16:59

Kyllä Seppo sen käsittää ja oivaltaa ihan oikein koskapa ei ole tarkoitus ketään loukata .

No itse pääsin sisään pirkanblogiin nyt aika helposti sisään terv tepivaari 

Eemeli kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 17:03

Mitähän tietoja sinne kirjautumiseen tms. oikein pitää naputella kun ei kelpaa?

Kyuu Eturautti kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 17:05

Eemeli, tunnukset ovat ihan uusia tuonne eli siis tänne pitää luoda uusi tunnus. Voit luoda paikallisen tunnuksen (salasanalla) tai rekisteröintisivulta valita kirjautumisen sometunnuksella, kumpi on sinulle parempi.

Eemeli kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 17:17

Ei päässyt Eemelinä eikä voi nimee vaihtaa sanoo twitter.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 17:20

Eemeli, katsoin ylläpidosta että siellä ei ole eemeli-nimeä koitettukaan rekisteröidä.

Ihan vain varmuuden vuoksi varmistelen: ethän koita vain pelkästään kirjautua, vaan käy rekisteröinnin kautta? Mitkään Aamulehden ajan tunnukset eivät tuonne toimi. Ensin pitää käydä rekisteröintisivulla.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 29. kesäkuu 2017 17:20

Ilmoita toki vaan jos on lisää ongelmia, tai sähköpostitse (esim. vekotin@gmail.com) jos et halua tässä käydä. Tusinan verran käyttäjiä ilmestyi heti kun tämä blogaus tuli julki että kyllä siellä pieni reagointi on ollut.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot