Terry Hanck & Tomi Leino Trio Down Home Kivessä 8.4.2017

Lauantai on perjantain ja sunnuntain välissä oleva viikonpäivä. Se on SFS-EN 28601 -standardin mukaan viikon kuudes päivä. Suomalaisen käytännön ja vuosikymmenten mittaan muodostuneiden tapojen mukaan se on myös viikon kaikkein tylsin päivä. Suomalaisessa perusperheessä lauantaina siivotaan, käydään koko perheen voimin epäviihtymässä jossain pellolla sijaitsevassa kauppahelvetissä, jonka jälkeen onkin sitten jo kiire saunaan, halusi sitä tai ei. Hyväksi lopuksi narautetaan auki se kirkas pullo, iloitaan nousuhumalan ajan siitä, että taas selvittiin hengissä yhdestä viikosta ja laskuhumalan alkaessa masennutaan ajateltaessa omaa harmaata eloa, riidellään ja tapellaan, kunnes hyväksi lopuksi oksennetaan ja sammutaan ja näin on taas yksi typerä lauantai saatu lusittua täysin merkityksettömän puuhailun parissa.

Näin siis aikaan ennen Jukka Mäkisen ja Blueslovers ry:n uusinta aluevaltausta, Down Home Kiven lauantaimatineaa. Lauantai-iltapäivien harmaus on vain muisto, kun älyää jättää marketit ja supersellaiset taakseen, heittää imurin komeroon ja suunnistaa kohti Kulttuuriravintola Kiven kutsuvia valoja ja musikaalisia nautintoja.

Edellä mainitun kutsun oli kuullut ilahduttavan moni, itse asiassa Kivi oli käytännössä loppuunmyyty, kun kautta aikain ensimmäisessä Down Home Kiven lauantai-iltapäivässä reipas juurimusiikki kajahti jo neljän aikaan chicagolaislähtöisen saksofonisti/laulaja Terry Hanckin ja Tomi Leino Trion, Tomi Leino kitara, Jaska Prepula basso ja Mikko Peltola rummut, toimesta.

Toista kertaa Kivessä vieraillut Hanck jätti jo ensimmäisellä Tampereen keikallaan runsaat neljä vuotta sitten itsestään varsin karismaattisen muistijäljen, eikä nyt jo yli 70-vuotias bluesmuusikko suinkaan pettänyt odotuksia tälläkään keikalla. Mies on oiva laulaja, vaikka tällä keikalla ääni olikin valitettavasti hieman painuksissa, erinomainen fonisti ja aivan hurmaava lavapersoona, joka otti yleisönsä vaivattomasti hyppysiinsä eläytyvällä ja positiivisella olemuksellaan. Mitä sitten tulee illan yhtyeeseen, niin täytyy myöntää, että heistä kirjoittaminen alkaa pikkuhiljaa tuottaa lievää vahvempia vaikeuksia. Syynä tähän on tietysti se, että Tomi, Jaska ja Mikko ovat yhdessä ja erikseen vierailleet Kiven lavalla niin usein, että miesten suorituksia kuvaavat sanat vain yksinkertaisesti alkavat toistaa itseään tosi pahasti. Jos joku - onko sellaisia? - tätä juttua lukevista ei ole tätä voimatrioa todellakaan onnistunut kuulemaan, niin kehoitan korjaamaan tämän erheen mahdollisimman nopeasti. Tomi Leino Trio kuuluu parhaaseen A-ryhmään, puhutaan sitten minkämaalaisista juurimusiikkiyhtyeistä tahansa. Olen eri yhteyksissä kuullut trion jäseniä kymmeniä kertoja ja aina he ovat tarjonneet yleisölleen täysipainoista juurimehua koko rahan edestä ja enemmänkin, eikä tämä keikka suinkaan ollut mikään poikkeus. Jaskan ja Mikon rytmi eli ja hengitti ja Tomin kitara soi komeasti niin taustalla kuin sooloissakin.
Iltapäivän kaksi settiä sisälsivät mainion koosteen Hanckin omista kappaleista muutamalla jänteikkäällä klassikolla maustettuna. Välillä pidettiin melkoistakin vauhtia ja välillä taas rauhoituttiin makustelemaan rauhallisempia tunnelmia. Lauantain parituntinen West Coast jumpia, Chicago bluesia ja rokkenrollia tuntui puolet itseään lyhyemmältä ja aivan liian pian yleisön oli päästettävä Hanck kumppaneineen jatkamaan kohti päivän toista keikkaa Lahdessa. Hieno keikka ja hieno avaus Down Home Kiven iltapäivämatineoille, joista bluespikkulintujen kertoman mukaan saamme nauttia taas ensi syyskaudella.

Thank you very much Terry, Tomi, Jaska and Mikko. It was a great pleasure, as always. Kiitokset myös Simolle äänestä, Jukalle ja bluesinrakastajille järjestämisestä, Heidille ja Lasselle ja muille Kiven iskurityöläisille huollosta ja huolenpidosta ja vielä yleisölle iltapäivän löytämisestä.

Teksti ja kuvat ©Jyrki Kallio. Luvaton käyttö kielletty. Words and photographs ©Jyrki Kallio. Unauthorized use forbidden. Contact jyrkikallio57 (a) gmail.com

Katselukerrat: 72

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot