No millä tavalla tuonkin lukee,  ja varsinkin tulkitsee,  ja mikä kellekkin on työtä,  onko sitä esim harrastus pohjalla olevat toiminnat .

Minulle ne ei ole työtä,  vaan se on työtä josta joku maksaa minulle myös palkkaa,  kaikki muu on harrastusta .

Mutta joillekkin kait on työtä nekin jossa valitaan eduskuntaan,  ei sekään mitään työtä ole, vaan se on lähinnä luottamus toimi neljäksi vuodeksi .

En tee itse töitä vaikka olenkin monessa vielä mukana,  ja syy tuollaseen on ettei kukaan maksa minulle noista asioista palkkaa,  tai muutakaan korvausta .

Vapaata ja palkatonta toimintaa,  vaikka voi olla jopa tärkeää sille johon itse uskon eniten,  niin se vaan on oikeassa elämässä .

En pidä edes työharjoittelua suorana työn tekona,  vaikkakin siinä tehdään harjoitus työtä jollekkin työntajalle nehän saa pariksi viikoksi ilmaisen tekijän taloon .

Ns leipärahalla jota en nyt tiedä paljonko on päivälle,  mutta liikkunee tuolla alle kympin . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast  

Katselukerrat: 112

al1947 kommentoi_ 10. tammikuu 2017 22:24

Teen lähes joka päivä jotakin palkatonta työtä vapaalla ja eläke juoksee 24/7.

Taannoin palkkatyössä ollessani vastasin aina joskus "vapaallakin" kännykkään, jos asiakas tai joku kolleega ulkomaantoimistosta soitti. Työsähköpostejakin lueskelin satunnaisesti "vapaalla".

Make kommentoi_ 10. tammikuu 2017 22:50

"Taannoin palkkatyössä ollessani vastasin aina joskus "vapaallakin" kännykkään, jos asiakas tai joku kolleega ulkomaantoimistosta soitti. Työsähköpostejakin lueskelin satunnaisesti "vapaalla"."

al1947 kuuluu näemmä siihen kolmasosaan, joka teki töissä vain sen minimin mitä vaaditaan työsuhteen ylläpitoon. Menneen maailman miehiä/naisia.

Toinen kolmasosa tekee sen ruman minimin, jolla ei joudu välittömästi irtisanotuksi, vaan vasta seuraavissa yt:eissä. Osa kieltäytyy työtehtävistä ja rapauttaa jatkuvalla myrkyllään yrityksen toimintaa.Nämä ovat erittäin vahingollisia työntekijöitä yrityksen menestymisen kannalta.

Sitten on se viimeinen kolmasosa, joka pitää yrityksen pystyssä ja tekee tarvittavan tuloksen. 

al1947 kommentoi_ 10. tammikuu 2017 23:52

Just just Make ja niin piti heti mennä henkilöön tässäkin blogissa.

PS. Emme ole olleet samalla työpaikalla, joten et tiedä etkä pysty arvioimaan kolmannestani.

Ahti Pontinen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 01:51
Hölynpölyä. Mitähän oli tarkoitus sanoa?
Kalervo ilmari Pohjola kommentoi_ 11. tammikuu 2017 06:05

Olen tehnyt töitä "vapaallakin". Aikanaan 60-luvulla työskennellessäni kouluttajana, ei ollut mitään työaikaa. Viikkopalveluohjelma määritteli työssäoloajan ja jos jotain tuli yllättävää, ei kun töihin. Sotaharjoituksissa oltiin määräpäivät 24h/vrk. Ei sitä kukaan ihmeellisenä pitänyt...silloin.

Nykypäivin palkkatyössä työaika määrittelee työssäolon; tosin mm valtionhallinnossa ns johtavilla virkamiehillä ei varsinaista työaikaa ollut vielä 90-luvun alussakaan.

teuvomast kommentoi_ 11. tammikuu 2017 06:20

No itselläni oli työsopimus sellanen ettei ollut oikeasti ns vapaa aikaa lainkaan vaan olin 24/7 saatavilla mutta se oli oma asiani .

Mutta kuka laskee työksi mitä toinen ei,  siinä se asian ydin onkin,  onko esim urheilu  seuralle tehty talkoo työtä,  onko kansanedustaja työsuhteessa,  vai on hän neljä vuotta kestävässä luottamus toimessa .

Onko mummon kammarin toiminta työtä ei mielestäni ole .

Ahdin mielestä kaikki on hölynpölyä ettei se hämmästytä ketään . terv tepivaari 

Hapan Kaali kommentoi_ 11. tammikuu 2017 07:16

Avauksen otsikko saattanee huvittaa pienyrittäjää tai työnarkomaania ja heitä on pajion.

teuvomast kommentoi_ 11. tammikuu 2017 07:21

Työnarkomania on selvä sairaus,  joka johtaa ihmisen loppuun palamiseen,  ja sellasesta taas ei ole kellekkään mitään hyötyä .

Ihminen tarvitsee myös vapaa aikaa oli yrittäjä taikka työsuhteessa huvittakoon vaan sehän on vapaasti tulkittavissa . terv tepivaari 

Pentti Tuominen kommentoi_ 11. tammikuu 2017 08:21
Kyllä minä yritysaikanani jouduin tekemään töitä kelloon vahtaamatta. Sanonkin tuleville yrittäjille, jos haluaa menestyä, niin siinä on periaatteessa asiakkaiden orja. Ei se tuntunut edes pahalta, kun aina kuitenkin pystyi asioita, niin että ne sitten sovittiin hoidettavaksi päiväsaikaan. Minulla tosin oli se etu, kun asuin eri paikkakunnalla noin 40km;n päässä. Monta kertaa asiat hoitui sillä, kun kerroin sen. Puhelin rauhoitti kun pääsi kertomaan, että että asia voidaan hoitaa päivälläkin.Ihminen on monesti sellanen, että kun jokin asia tulee mieleen, niin se pitää hoitaa heti. Monet asiakkaat olivat niin tuttuja, että monesti siinä samalla iskettiin hiukan muutakin tarinaa.

Siis kello oli minulle pelkkä työkalu muiden joukossa.
teuvomast kommentoi_ 11. tammikuu 2017 16:20

Niin vaikka en ole yrittäjä ollutkaan työsopimukseni oli 24/7 elikkä hälytys valmiudessa aina eikä siinä kelloa tuijotettu kun hälytyys tuli terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot