Aamulehti Blogit

Viime vuosina kun olen käynyt näissä PK yrityksissä asioimassa , niin hyvin monessa liikkeessä bensa-asemilla ja muualla  , niin kassa aina kysyy  ,"Tartteks  sää  kuitti " no minä olen aina vastannut ,joo mä liitän sen papereihini .mutta mikä kysymys tämä on  ?  Mitä sillä tarkoitetaan ? Selittäkääpä mistä se johtuu , jos joku tietää .

Katselukerrat: 41

Tagit: Kuitti, yritykset.

al1947 kommentoi_ 22. joulukuu 2010 12:06

Ja sitten on parturit sun muut, joille ei käy muu kuin käteinen ja kuitintarvetta ei kysellä.

Haiskahtaa harmaalta taloudelta ja 5 miljardin veroeuron menetykseltä.

Ahti Pontinen kommentoi_ 22. joulukuu 2010 12:07

B to C, eli Bisnes to customers yrityksissä on tosiaan mahdollista, että on enemmän tätä.

Aina ei kuitenkaan ole kyse harmasta kassan ohi myymisestä vaan joskus voi olla vilpitön kysymys, tulostetaanko tai annetaanko asiakkaalle kuitti vai miten tehdään. Suurin osa asiakkaista on voinut päivän aikana sanoa, että tarvi, kun kuitti on annettu...

 

Yrityksissä, joissa kaikki kulkee laskulla on vaikeaa vetää kassan ohi.

Kaikkihan sen tietää mistä tässä voi olla kysymys. Bensa-asemilla on jotenkin vaikea uskoa, että ihan pizzeria ilmiöstä olisi kysymys.

S-M Tuominen kommentoi_ 22. joulukuu 2010 12:16
Tuskin tuo aina on harmaata taloutta. Monesti kyseessä on silkka kohteliaisuus, paikallisessa S-marketissakin kassa kysyy kuittia ojentaessaan "tarvitko kuitin". Aika harva kun sitä kuittia lähiroskista kauemmas vie.
Kyuu Eturautti kommentoi_ 22. joulukuu 2010 12:25
Todella hyvä että tätä kysytään yhä useimmin, on kovin harva asia mistä haluan roskapaperia taskuihini kuljetettavaksi. Fiksut kassajärjestelmät kun tekevät kuitin vasta pyynnöstä, eivät automaattisesti.
Pentti Tuominen kommentoi_ 22. joulukuu 2010 13:18

Ensinnäkin, jos joka pikkuasiasta säilyttää kuitin, niin aika pian on taskut täynnä roskia. Toisekseen, suurin osa niistä kuiteista hukkaa tekstinsä ja sen jälkeen ne ovat varmasti roskia.

Kaikenlisäksi, kannattaisikohan katseet ja voimavarat keskittää, siihen isoon harmaaseen talouteen, jossa liikutellaan kymmeniä miljoonia muovikassilla.

En tarkoita, etteikö pienistä virroista synny, aikaa myöten isokin puro, mutta kumminkin...

PJ.

pekka antero katajamäki kommentoi_ 22. joulukuu 2010 15:46
Itse kun asioin kaupassa,ja maksan kortilla,niin kuitti annetaan automaattisesti,kyselemättä haluatko,vai et.Mutta jos maksaa käteisellä,silloin kysytään,ja kuitti on kassan kädessä,joka heittää sen,mappiin Ö
Kyuu Eturautti kommentoi_ 22. joulukuu 2010 15:53
Tuo korttimaksujen tilanne potuttaa muuten niin helmutisti.

Ei haluaisi kuittia esmes jokaisesta euron parkkimaksusta, mutta se aina tulee. Ja sitä ei voi heittää pois, koska siinä on liikaa tietoja kortista, kuittia voisi käyttää korttivarkauksiin tai muihin huijauksiin. Siinähän sitten roudaat niitä eessuntaas kunnes löytyy joku paikka missä voit polttaa tällaiset kuitit turvallisesti. Kaupungissa vaikeaa.
Neuvos kommentoi_ 22. joulukuu 2010 17:43

Otan kuitin todetakseni, että on veloitettu oikea summa. 

Joissakin tapauksissa se harmaa talous takana.

PerttiK kommentoi_ 23. joulukuu 2010 07:52

Tästä "Harmaan" talouden osasta puhutaan paljon, aihettakin on. Kuitenkin suurena osasyynä, ahneuden ja itsekkyyden ohella on verorahojen käytön "Harmaa" talous. Kun näkee ja kokee kunnan ja valtiontalouden varojen käytön suruttomuuden, niin ei voi olla kuuliaisesti toimiva veronmaksaja, ainakaan pientä kiusausta tuntematta.

 

Titta Uusitalo kommentoi_ 23. joulukuu 2010 14:11
Itse joskus puodissa ja huoltoasemalla palvelleena totesin, että ihmiset vittasivat kintaalla, kun ojensi kuittia. Uskon, että kyseessä todellakin käytännöstä opittu tapa, ei suinkaan ne, jotka kysyvät sitä, edustane harmaata taloutta, vaan kohteliasta asiakaspalvelua. Mutta yritäpäs saada puukaupasta kuittia...

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot