Suurin osa täälläkin kirjoittavista "huru-ukoista" on sitä mieltä, että taksien pitää kilpailla!? Samoin, kuin tunnettu "huruakka".

Voisitteko kertoa, kuinka se tapahtuu, ellei taksarin takataskussa ole isoa perintöä, tai lottovoittoa?

Tampereen seudulla taksin keskiliikevaihto / päivä on noin 250€. Siis n. 25€/tunti. -ALV 10%.

Kuski saa 35% ajetusta liikevaihdosta, ajaa 10 tuntia ja tienaa 78,75€, 7,88€/tunti. Summasta maksetaan eläkemaksua 24,6%, 19,37€, josta kuljettaja maksaa 0,45€, loput autoilija. Naftaa kuluu n. 15€-edestä. Auton renkaisiin menee vuodessa n. 1300€, eli 3,5€/pv, huoltoihin n. 1000€, 2,74€/pv, pesuihin 50€/vko, 7,12€/pv, Auton hankintaan n. 1000€/kk, n. 35€/pv, tähän mennessä on jäljellä n. 63€. Vakuutukset: liikenne, kasko, vastuu-, lakisääteiset, työterveyshuolto, lomarahat, lomaltapaluuraha, yms.

MILLÄ KILPAILLAAN?

Ainoa vaihtoehto autoilijalla on ajaa itse!

Onko tarkoitus saada 20000 työtöntä lisää?

Hyvä puoli uudistuksessa on se, että päivystysvelvollisuus poistuu ja hinnat saa määrätä itse. Autoilija voi päättää itse koska ja kuinka paljon haluaa notkua tolpalla.

Autojen lisääminen ei lisää asiakkaita!

Katselukerrat: 385

Neuvos kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 16:22

Taksareita tuetaan verovaroillakin. Joten jossain on mälsää.

Veikko Vallaton kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 16:29

Jäi vielä mainitsematta ajonvälitys, 250€/kk,  taksin ajoneuvopäätteen maksu 74,40€/kk, ajoneuvovero, luottokunnan, eli Netsin maksut, puhelinkulut (kelapuhelut n. 70€/kk). pankin "palvelu"maksut n. 65€/kk.

Veikko Vallaton kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 16:37

Eilen kuljettaja oli töissä 16 - 2,30. Liikevaihto 126,90€. Palkka 33,58€.

KULTAKAIVOS!

Veikko Vallaton kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 16:45

"Taksareita tuetaan verovaroillakin. Joten jossain on mälsää."

Veroetu 4800€/3vuotta, eli 1600€/vuosi!

Mälsää munkin mielestä!

Heikki Karjalainen kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 17:01

Pitäisiköhän saada volyymiä lisää uusilla konsepteilla. PItää !

Kyuu Eturautti kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 18:07

En pidä siitä että taksiyrittäjiä lyödään märällä rätillä. Pidän kaikkein vähiten siitä että Berner haluaa entistä kovemman monopolin, antamalla luvan vain suuryrityksille. Nyt saa yksittäinen henkilökin yrittää, jatkossa vain pari kansainvälistä jättiä operoi koko maata.

Mutta, halusimme tai emme, fakta on että taksiautoilijat ovat sukupuuttoon kuoleva laji. Autonomiset autot sekä Uberin kaltaiset joustavat palvelut ajavat perinteiset taksit pääosin tarpeettomiksi, ennemmin tai myöhemmin.

Kannattaako taistella, jos sodan häviö on varmaa? Eikö olisi parempi vain miettiä miten tehdään pehmeä siirtymä?

Veikko Vallaton kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 18:20

Sitähän me kaikki halutaan, automaattitaksit ja ropotit hoitaa vanhukset! INHIMILLISTÄ! :o

Veikko Vallaton kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 18:21

"Kannattaako taistella, jos sodan häviö on varmaa? Eikö olisi parempi vain miettiä miten tehdään pehmeä siirtymä?"

Hautausmaalle?

Kalle kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 18:23

En muuten usko kovinkaan helposti, että taksiyrittäminen olisi lähivuosikymmeninä kuoleva yrittämisen muoto. Kyllä taksia ja taksin mm paikkakuntatietämystä tarvitaan jatkossakin. Siitä autonomisesta autosta en kyllä ymmärrä mitään; tunnustan. Haluaisin tietää, miten esim em auto... pystyy vastaamaan siihen, mm että esim haluan taksin tähän paikkaan tunnin sisällä?

 

Kyuu Eturautti kommentoi_ 19. huhtikuu 2016 18:41

miten esim em auto... pystyy vastaamaan siihen, mm että esim haluan taksin tähän paikkaan tunnin sisällä?

En tiedä mikä on "tämä paikka" mutta ihan puhtaan matemaattisesti on laskettu erinäisiä vasteaika-arvioita. Tiiviillä asuinalueilla 1-5 minuutissa on robotaksi aina saatavilla, toki kauempana kestää kauemmin. Haja-asutusalueet ovat oma tarinansa, ovat aina olleet ja ovat vastakin. Jos haluaa asua sivummalla, pitää hyväksyä siitä tietyt edut ja haitat.

Autonomiset autot toimivat jo, toki vain tietyissä kaupungeissa ja vielä testiyksilöinä, mutta aktiivisessa käytössä. Tekniikka on jo olemassa, kyse on vain sen hintatason laskusta ja hienosäädöstä. Suomeen se ei tule yhtä nopeasti kun muualle, koska talvitestausta on tehty vasta rajallisesti. Tämäkin on vain ajan kysymys.

Ammattiautoilu on oikein mainio paikka siirtää hommia koneelle. Persus auton penkissä istuen päivästä toiseen ei ole mitenkään terveydelle parasta ajanviettoa. Taksikuskit ovat kovin haluttomia keskustelemaan nykyään, joten kovinkaan suurta ihmiskosketuksen etua tästä ei tule.

SAK:han vaati välissä että roboautojen tutkimusta ei saisi Suomessa tehdä. Se on esimerkki siitä millä tasolla tiede menee. Optioita on tasan kaksi: joko Suomi on osallinen asiassa ja hankkii tänne työpaikkoja, tai otamme vain kustannukset asiasta ilman työllistämisetuja. Tekniikka tulee tänne. Me emme sitä pysäytä, voimme vain päättää hyväksymmekö me asian vai työnnämmekö päämme pensaisiin.

Lopulta kyse on tästä. Mitä me haluamme? Haluammeko me istua taksissa, tai bussissa, tai autossa - vai haluammeko päästä nopeasti perille kun tarve on? Itse kuulun jälkimmäiseen kastiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot