Milloin olette kuulleet Venäjästä jotain hyvää? En ole kuullut minäkään. Ajastaan jäljessä jo neuvostoajoista taapertanut valtio, eikä edistystä ole tapahtunut kapitalistisen Venäjänkään aikana. Jopa suomalaiset toimittajaparat ovat hätää kärsimässä, kun tekisi mieli uutisoida edes joskus, vaikka kerran vuodessa hyvistä ja edistyksellisistä asioista, mutta ei, kurjuudesta täytyy uutissähkeitä tehdä ja lähettää.

 

Sitä vaan olen viime aikoina ihmetellyt kuinka tuollainen takapajula kuin Venäjä, kykenee laittamaan läntisen maailman polvilleen tietotekniikan avulla? Läntisten maiden johtajat vapisevat toisensa perään median edessä ja voivottelevat miten Venäjä uhkaa heitä jollain kumman hyber – tai kybersodalla?

 

Maailman mahtavimman maan USA: n presidentinvaalit käytiin Venäjän vetäminä. Venäjän presidentti Putin kuulemma piteli naruja käsissään ja ohjaili vaalien tuloksen mieleiseensä suuntaan. Euroopassa käydään monia vaaleja lähiaikoina ja uskotaan Putinilla olevan sormensa pelissä monissa vaaleissa. Varmaan myös kotoisissa keväällä käytävissä kuntavaaleissa ja siksi epäilen vahvasti pääsyäni Kihniön valtuustoon, hah haa.  

 

Miten on mahdollista takapajuisen Venäjän yllättää housut kintuissa koko läntisen maailman, edistyksen ja kehityksen airueen? Ettei vain sivistyksen ja edistyksen kehto olisikin Venäjä! Me itseämme sivistyneinä ja koulutettuina pitävät olemme kuitenkin aikamoisia moukkia. Annamme jonkun sivistymättömän valtion, sen sivistymättömän ja yksinkertaisen johtajan vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen ja tekemiimme valintoihin? Hälytyskellot hoi, joko olisi aika alkaa soida!

 

Miten kädetön ja osaamaton läntinen sivilisaatio on kun yksi mies idästä vie meitä kuin pässiä narussa? Joku läntisen median Venäjä uutisoinneissa ja eri valtioiden johtajien ulostuloissa ei nyt täsmää, vai mitä? On kolme mahdollista selitystä. Läntinen maailma on yksinkertaisesti tippunut kehityksestä ja on todella kehittyneen Venäjän armoilla. Toinen vaihtoehto on valtaisa kusetus ja raju hyökkäys Venäjää kohtaan ja näin saadaan omat ilkeät ja pahat teot peiteltyä. Kolmas vaihtoehto kytkeytyy toiseen, eli se vanha tuttu: Varas huutaa, ottakaa varas kiinni. Näin kätevästi Venäjästä tehdään kaikkeen mitä vain keksitään, syyllinen ja varkaat ja rosvot pääsevät kuin koirat veräjästä.

 

Minä kallistun viimeisen vaihtoehdon kannalle. Entä te, sivistyneet, koulutetut läntisen maailman hyvät ihmiset ja lukijat, mikä on näkemyksenne. Ohjaako Putin valintaanne seuraavissa vaaleissa? Oliko Putinilla jotain tekemistä perussuomalaisten kahteen jytkyyn? Onko Venäjä sittenkin meidän kaikkien salarakas, sillä niin valtavia intohimoja se näyttää aiheuttavan!

 

 

 

 

Katselukerrat: 394

Make kommentoi_ 11. tammikuu 2017 23:57

Tietoverkot ja tietotekniikka yleensäkin eivät tarvitse mitään maita ja mantuja järisyttäviä sähkötehoja, joita kyllä atomi-Venäjällä riittää hukattavaksi asti.

Venäjällä on riittävä infra Pietarissa ( jossa tunnetusti on heillä oma trollitehdas ) ja Moskovassa käydäkseen kybersotaa länttä vastaan. Yksittäisiä hakkereita, trolleja ja ryhmiä on kautta pallon mutta Venäjä lyö laudalta Kiinankin käymällä valtiojohtoista kybersotaa vapaita demokratioita vastaan, mitä Kiina ei tee.

Demokratiat ovat alttiita ja auki tälläiselle toiminnalle, diktatuureissa kuten Venäjällä kaikkea pyritään valvomaan Neuvostoliiton tapaan, "vieraan vallan agentteja" löytyy jo avustusjärjestöistä.

Kiinan intressit ovat olleet talousvakoiluun liittyviä, Venäjän tavoitteena on murtaa EU:n yhtenäisyys ja side USA:han. Suomalaiset kommunistit ovatkin olleet tästä riemuissaan ja he täälläkin ovat hehkuttaneet  Kremlin uutta löytöä, tulevaa presidentti Trumpia.

Voin vain toivottaa heille onnea löytönsä kanssa, ehkäpä sivistymätön ja impulsiivinen miljardööri saa lyötyä hajalle kaikki demokraattiset instituutiot.

John kommentoi_ 12. tammikuu 2017 03:15
Venäjä on mahtava maa, mutta ei Venäjäkään pysty kuitenkaan ihan kaikkeen.
Tarmo Leinonen kommentoi_ 12. tammikuu 2017 05:36

"Milloin olette kuulleet Venäjästä jotain hyvää?"

Näköjään ovat teknisessä tutkimuksessa 10 vuotta edellä lännen imperiumia. Kertooko tämä yksittäistapaus sitten Venäjän edistyksestä vai USAn rappiosta. Veikkaan, että jälkimmäisestä.

Hapan Kaali kommentoi_ 12. tammikuu 2017 07:30

Venäjä on hyvä niissä harvoissa asioissa joihin se keskittää voimavaransa. Fokuksessa aseteollisuus, avaruusteknikka ja nyt nämä kyseessä olevat saavutukset tietotekniikan alueella. Länsimaiseen materiaismiin eivät ole keskittyneet, näin arvelen koska suomalaisissa kaupoissa on niin vähän Venäjällä kehitettyä ja tehtyä myynnissä.

"Milloin olette kuulleet Venäjästä jotain hyvää" Omalta osaltani vastaan että venäläinen taide ja kulttuuri. Maailman mainioita kirjailijoita, Tsaikovski, taidemaalareita, laulajia. Kaikkein parasta ehkä maaseudun köyhydessä vanha viisaat ihmisystävät nuo muorit, maatuskat jotka pitävät elämää, aineellista ja henkistä pystyssä.

Kalle kommentoi_ 12. tammikuu 2017 07:32

Eipä tuo Venäjä ainakaan sotakoneiden osalta mikään takapajula liene. Tuolla "juutuubissa" (amerikkalainen video tietenkin) vertailtiin T-90 panssarivaunua amerikkalaisten M1 Abramsiin ja vaikka ei sitä teksteissä ihan julkituotu, mutta kun katselin vertailuvideon; jäi sellainen maku kuin tuo T-90 olisi hieman kenttäkelpoisempi. Pääasiassa vertailtiin ketteryyttä ja maasto-ominaisuuksia.Vähintäänkin tasavertaisia molemmat. Siis ei kait se Venäjä mikään tekniikan takapajula liene.

Neuvos kommentoi_ 12. tammikuu 2017 08:45

Venäjä on suuri ja vain pienellä osalla menee hyvin - sama suuntaus on meneillään myös Suomessa. Iso ongelma myös USA:ssa sielläkin on osa väestöstä tosi heikoilla.

PetrusK kommentoi_ 12. tammikuu 2017 12:31

Tuossa olet oikeassa, että Putin vie länttä kuin pässiä narussa. Ihmettelen länsipoliitikkojen uskomatonta typeryyttä, kun eivät mitenkään hoksaa kenenkä kanssa ovat tekemisissä. Ei mikään lännessä vallitseva sääntö toimi Venäjän suhteen - ei edes urheilussa. Kyllä länsipoliitikkojen pitäisi jo heräillä ruususen unestaan nykymaailmaan ja sen sääntöihin. Muuten kyllä länsi häviää tämän pelin kuus nolla. 

PetrusK kommentoi_ 12. tammikuu 2017 12:37

"Läntisten maiden johtajat vapisevat toisensa perään median edessä ja voivottelevat miten Venäjä uhkaa heitä jollain kumman hyber – tai kybersodalla?"

Tähän on syynä se, että länsi luotti ylivoimaisiin osaamiseen elektroniikan suhteen. Venäjällä oli teknisesti ottaen huonommat laitteet, mutta he ovat oppineet OHJELMOIMAAN. Tässä suhteessa he ovat ylivertaisia minkä tahansa länsinörtin suhteen. Jos osaa ohjelmoida, niin mikä tahansa on mahdollista. Ei koskaan tulla kehittämään tietosuojauksia, jotka eivät olisi apposen auki osaavalle ohjelmoijalle. Israelin nörtit tämän tietää ja osaavatkin, mutta länsinörtit vaan istuu niskaköyryssä sähläämässä iänikuisia pelejään ja nörttikoodaustaan. Jopa Suomen nuoret on alettu opettamaan koodaamaan eli leikkimään ohjelmointia, mikä tuhoaa lopullisesti kaiken aidon osaamisen suhteessa tietotekniikkaan. Ohjelmointi on äärimmäisen monimutkaista ja kärsivällisyyttä vaativaa työtä, minkä oppii vain itkun ja tuskan kautta ja tätä tuskaa ei nää saa tuottaa suominuorille. Mutta Venäjällä ja Israelissa he oppivat ja jopa vaihtavat tietojaan ja osaamistaan keskenään. Länsi tuhoutuu rappeutumiseen kaikilla aloilla. 

PetrusK kommentoi_ 12. tammikuu 2017 12:41

"Varmaan myös kotoisissa keväällä käytävissä kuntavaaleissa ja siksi epäilen vahvasti pääsyäni Kihniön valtuustoon, hah haa.  "

Suosittelen pientä, ehkä jopa huomaamatonta, kumarrusta Putinin suuntaan. Ehkä sitten jättää Kihniön rauhaan :)

Kalle kommentoi_ 12. tammikuu 2017 13:21

Mitenkähän Kihniön kuntavaalit liittyvät Venäjään. Vai olisiko niin, että Kihniökin otettaisiin haltuun kuin Krim ikään?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot