Kaikkihan meistä tietää ja ainakin suurin osa on kuullut uusista HD teräväpiirto- tv lähetyksistä. 17.05.2017 muuttuvat kaikki maksukanavat HD lähetyksiksi. Mitä se siis tarkoittaa, no jos laitteet eivät ole HD lähetyksiä vastaanottavassa kunnossa, niin lähetykset eivät vaan näy, varsinkaan antennitalouksissa vaikka mitä kanavasta maksaisi.

https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/antenniverkonmuutokset/siir...


Yllä Viestintäviraston tiedotteesta linkki.
Ensimmäiseksi kannattaa kuitenkin tarkastaa oman television kanavapaikka 100, jos siellä näkyy ja lukee jotain,niin asia on kunnossa eikä tarvitse tehdä yhtään mitään.

Jos nyt seuraa mainoksia, tai menee kodinkoneliikkeeseen, niin mitä hienompia ja juuri sopivasti tarjouksessakin löytyy ja tyrkytetään uusia televisioita. Mahdollisesti vielä digiboksi, eli kortinlukija jos sitä ei ole asennettu suoraan televisioon. Antennit ovat oma lukunsa, jotka todennäköisesti pitää vaihtaa.

Näillä meitä yritetään huijata, eli lähdetään väärinpäin myymään tarpeettomasti uusia laitteitta. Todennäköisesti suurimman osan ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Se on tämän päivän tilanne, elikkä kannattaa tarkastaa se kanavapaikka 100.

Oma lukunsa on 30.03.2020, jolloin todennäköisesti kaikki kanavat muuttuvat teräväpiirtolähetyksiksi.

Ainakin meillä riittäisi nykyiset tarkkuudet, mutta lähetysten muuttuessa vanhat kanavat pimenevät, valitettavasti.

Ihan esimerkin vuoksi, meillä on yksi 4- 5 vuotta vanha HD televisio. Siihen on asennettu tehtaalla kortinlukija. Antenneina on kolme ikivanhaa haravaa kuuden metrin salossa katolla ja testikanava näkyy hyvin. Eli ei kannata heti huolestua.

Katselukerrat: 253

Kalle kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 08:05

Lienee melkoinen murhe monessa taloudessa. Minua ei haittaa mutta vaimo tykkää katsella kaikenlaista. Jos minut saa tv:n ääreen edes kerran kuukaudessa, olisi se ihme.

Niin kauan kun tietokoneella pystyy dokkareita katsomaan, en huolestu henkilökohtaisesti.

Pentti Tuominen kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 08:25
Kalervo

Se on täällä hiukan eri asia, kun ei ole muuta, kuin mobiiliverkko ja se nopeus maksimissaan joskus 5000 kbit/s Harvoin sitäkään, sillä ei paljon Areenoita, eikä mitään muutakaan liikkuvaa katsella.
al1947 kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 09:06

Jos TV ei tule pelittämään, niin asia korjautuu muutaman kympin digiboksilla. Vanhakin TV toimii kyllä sille näyttöpäätteenä.

Kalle kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 09:34

Niin, katos Pentti; meille ja naapureille myytiin melkein puoli väkisin tuo kuitukaapeli. Vielä en osaa arvostaa.

Pentti Tuominen kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 10:53

Kyllä sitten, Kalervo, alkaisit sinäkin arvostamaan, kun joutuisit välillä noilla meidän nopeuksilla rämpimään. Muutama vahinkokin on minulle tullut, kun olen mobiililaitteella pankissa laskua maksanut, ilmoittaa odota, ei yhteyttä. Sitten olen maksanut sen uudestaan ja jälkeenpäin huomannut, että menihän se jopa kahteen kertaan. Se vasta on kurja tilanne.

AL....

"Jos TV ei tule pelittämään, niin asia korjautuu muutaman kympin digiboksilla. Vanhakin TV toimii kyllä sille näyttöpäätteenä."

Tätähän juuri tarkoitin, mutta menepä kaupasta kysymään, niin parin tonnin televisiosta aloitetaan. Eletään kuulemma taas kuppiaiden kulta- aikaa.

artti niemelä kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:24

Meillä ollaan nyt jo viidettä kuukautta ilman näkyvää televisiota antenniongelmien vuoksi (asia ei muuten kiinnostanut kuitukaapelin asentanutta Soneraa), emmekä koe yhtään mitään hävinneemme, ellei mukaan lasketa tuota yle-veroa!

No, nyt on jo hankittu uusi TV-antenni ja pitäisi vielä kiivetä asentamaan se, mutta ehkä sitten jos nuo ohjelmat edes hivenen vielä parantuisivat (lienee turhaa toiveajattelua)!

Neuvos kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:43

Myynnin edistämistä parhaimmillaan ja kauppa käy.

Kalle kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 11:54

Joo, kyllä Pentti arvostankin näiden nettiyhteyksien myötä mutta kun nekin, Wifin yhteydet aina silloin tällöin katkeilevat ja kesken kaiken. Vähemmän minua kiinnostava tv pelittää kyllä loistavasti.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 16:54

Jos nyt HD-standardi on ollut tiedossa viitisen vuotta, ja nykyisiä lähetyksiä on jäljellä vielä 2020 asti, ja 50 eurolla voi boksin päivittää jos ei telkkua vaihda, näkisin että panikointiin ei ole aihetta.

Pentti Tuominen kommentoi_ 28. huhtikuu 2017 19:39

Se on totta, että on ollut pitkään tiedossa ja osin on vielä aikaakin. Maksukanavilla on lähtölaskenta alkanut, kyllä niitäkin joku katselee.Eikä se tiedossaolo tarkoita sitä, että keskivertokansalainen muistaisi ja ymmärtäisi, mistä on kysymys. Juuri siksi muistutankin, että kukaan ei tulisi kauppiaiden höynäyttämäksi, koska tuntuu siihen olevan suuri mahdollisuus.

Alkaa muuten tuntua siltä, että kommenteista päätellen minä olen yksi niistä harvoista, joka katselee televisiota, melkein joka päivä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot