Suomi valmistautuu sotaan harjanvarsilla.

Puolustusselonteossa on tänään  päätetty nostaa Suomen armeijan sodanajanvahvuutta 230 000 sotilaasta 280 000 sotilaaseen.

Kiitos ja kumarrus.

Ja harjanvarret näille 50 000 lisä jäppiselle käteen vai....ei nimittäin ole jakaa taisteluun tarpetarpeeksi rynnäkkökiväärejä jakaa,ammuksista puhumattakaan, jo nyt ammutaan harjoituksissa niitä a-tarvikkeita mitä pitäisi hamstrata kriisin ajalle,,,

Vahvuus oli vasta 350 000, sitten se tiputettiin ja taas nostellaan, ihme huopaamista...?

Jaetaan sitten kuvan mukaista puupyssyä ja maalataan ne mustaksi, ihan vihollisen hämäämiseksi.

Katselukerrat: 599

Timo Gottlieb kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 19:35

Ainut järkevä asia puolustusselonteossa on Suomeen perustettavat kodinturvajoukot, eri asia on sitten se oikeanlainen varustaminen, mikään maastopuku, lippalakki ja kumisaappaat tyyppi ei asiaa juuri palvele, nyt tarvitaan kunnon varusteet ja jotain kovempaa kuin harjanvarsi kaappiin odottamaan,,,,

Timo Gottlieb kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 19:41

Ja tässä uutisessahan sanotaan juuri se mitä se ei saa tehdä, eli se ei saa tehdä mitään, eli lähinnä homma toimii kuin aiemminkin, pelkkä paperileijona, ei hampaita, ei muuta kuin pari esikuntaharjoitusta joissa on numeroita, rahaa harjoittaa edes näitä "kodinturvajoukkoja" ei juuri ole... eli tässä :

"Suomeen ei silti virallisesti perusteta itsenäistä eikä edes puoli-itsenäistä kodinturvajoukko- tai suojeluskuntajärjestelmää.

Uudet vapaaehtoisjoukot ovat tiukasti puolustusvoimien talutuksessa. Kenraalit pelkäävät uutta suojeluskuntajärjestelmää, jollainen toimii Virossa Kaitseliitin nimellä.

Kaitseliit on Nato-maa Viron kansallisen puolustusjärjestelmän tärkein osa. Jäseniä siinä on noin 25 000.

Noin joka kolmannella Kaitseliitin jäsenellä on ase kotona. Heillä on ohjeet mitä tehdä, jos vihreä mies yrittää yllättää.

Viron asevoimien komentajalta kysyttiin taannoin lehtihaastattelussa, mitä Viro tekee, jos maahan tunkeutuu vihreitä miehiä. Hän vastasi, että me ammumme. Hän oli tosissaan." (IL)

Juhani Putkinen kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:26

Pitkän ja syvän suomettumisen, sekä punavihreilyn jäljiltä Suomen päättäjät ovat täysin munatonta porukkaa. Tehdään pieniä kosmeettisia parannuksia ja taotaan rintaan Suomen korkeaa puolustuskykyä ja miten puolustamme koko Suomen aluetta.

Pieniä askelia oikeaan suuntaan kuitenkin - mutta toivottoman pieniä ja hitaasti.

Suomella on nyt periaatteessa porvarihallitus, eli voisi tehdä hyviä päätöksiä, mutta pääministeri taitaa olla suomettunut uskovainen, joka soutaa ja huopaa eikä edes tiedä mihin suuntaan.

Timo Gottlieb kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:29

pääministeri taitaa olla suomettunut uskovainen, joka soutaa ja huopaa eikä edes tiedä mihin suuntaan.

juurikin näin....

Poijjaat, we are in trouble and deep in that,,,,

Timo Gottlieb kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:37

Ainahan voidaan jatkaa säästötalkoita, kaivetaan vaikka vanhat Drakenit, Migit ja Myrskylennokit naftaliinista ja museoista, silkkaa säästöä, aiheuttaahan tuollaiset jo vihulaisessa pelkoa kun se yläpuolella lentää, tiedä milloin romu tulee niskaan kylväen tuhoa ;)

Timo Lennart kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:47

Me tehtiin kerran syyssotaharjoituksissa vale -ilmatorjuntatykkejä ja saatiin niillä hämättyä asemiimme hyökänneet panssarijoukot.

Timo Lennart kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:49

SAAB Draken oli aikoinaan luotettava ja hyvä kone.

Timo Gottlieb kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:53

Olihan näitä WWII sodassakin, valepanssareita, tai sitten kuvan jäppiset on teräsmiehiä :)

Suomen "kodinturvajoukot" voi askarrella paskarrella iltapuhdetöinään, puupyssyjä, puumiekkoja ja lumiukkoja talvisaikaan, niitä kun laittaa aukeelle ja peittelee hiilellä niin avot-harasoo, saadaan pataljoona lisää miehiä ;), taas silkkaa säästöä ;)

Juhani Putkinen kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:53

Tarttis herätä Ruususen unta ja antaa reilusti rahaa maanpuolustukseen, tai ei kohta ole maata mitä puolustaa. Jaa, että mistä sitä rahaa?

Kehitysavusta, mamuilusta, turhasta byrokratiasta, täysin tarpeettomien asioiden tutkimisesta, urheilun ja kulttuurin tukemisesta - ja vaikka lainaa maanpuolustuksen tehostamiseksi.

Laajamittaisia, tehokkaita ja pitkiä kertausharjoituksia - jatkuvasti ainakin prikaatin verran remmissä.

Stingereitä, NLAWeja, AMRAAMeja, jne. pikatilaukseen.

Kiirehtiä Leopard 2A6 vaunujen toimituksia Suomeen ja pikakoulutus rullaamaan.

Tilata heti eikä viidestoista päivä - ja pikatoimituksena - ne K9 Thunder telakanuunat.

Jne.

Toimeksi!

Timo Gottlieb kommentoi_ 16. helmikuuta 2017 20:59

SAAB Draken oli aikoinaan luotettava ja hyvä kone, näin oli Lennart, se oli aikansa edelläkävijä deltasiipinen hävittäjä, nyt se on metalliromua... :/

Kehitysavusta, mamuilusta, turhasta byrokratiasta, täysin tarpeettomien asioiden tutkimisesta, urheilun ja kulttuurin tukemisesta - ja vaikka lainaa maanpuolustuksen tehostamiseksi. Jussi, niin mutta kun pitää halailla puita ja kutsua ventovieraita maahamme eläteiksi, sekun on trendi, maanpuolustus ei ole.... ;/

Kuvassa : "puunhalaaja", taistelutilanteessa tälläinen otus ottaa koko puun juurineen ja pyyhkäisee yhdellä heilautuksella komppanian verran vihulaisia nurin ;)

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot