Aamulehti Blogit

Suomalaisille työttömille helppoja töitä Kiinasta!

Valkoihoiset, länsimaalaisen näköiset henkilöt ovat nyt kovaa huutoa kiinalaisyritysten keskuudessa. Kiinassa moni yritys maksaa sievoisia summia länsimaalaisille, jotta nämä esittäisivät firmojen tilaisuuksissa yhtiöiden työntekijöitä tai yhteistyökumppaneita.

Yritykset eivät vaadi palkkaamiltaan länsimaisilta työntekijöiltä minkäänlaista työkokemusta tai kiinan kielen taitoa: tärkeintä on se, että henkilö on valkoihoinen.
(MTV3)

Meillähän valkoihoisia työttömiä riittää, joten nyt valtion tuella pystyyn vientiyritys viemään työttömiä Kiinaan helppoihin ja mukaviin hommiin :)

Katselukerrat: 583

Tagit: Kiina, Suomi, talous, työttömyys

Pekka Puupää kommentoi_ 30. kesäkuu 2010 10:06
Todennäköisesti suomalainen ei pärjää sellaisissa työolosuhteissa, jossa pitäisi myös tehdä työtä.

Et vissiin lukenut juttua - pointtihan oli se, että "töitä" ei tarvitse tehdä - riittää kun näyttelee työntekijää... Tässäkin taas vinkkiä myös suomalaiseen koulutuspolitiikkaan - ei tarvitse kouluttaa kaiken osaavia ammattilaisia vaan hyviä bisnesnäyttelijöitä ;-)
Matti Mäkinen kommentoi_ 1. joulukuu 2010 09:16
Minäkin uskoisin että halukkaita löytyisi. Se että ei tarvitse tehdä mitään särähtää kyllä korvaan aika pahasti. Itse ainakin mielelläni siirtäisin myös tietotaitoa ja olisin valmis tekemään esim tekniikkapuolella laadun kehittämistyötä. Pitkä kokemus antaa kohtalaisen annoksen ns hiljaista tietoa joka aivopääoma menee täällä aivan hukkaan. Sen voisi samalla viedä Kiinaan mikäli hyväksyisivät palkan maksun lisäksi myös hiukan työpanosta. ;)

Mutta mistä on peräisin tämä tieto tällaisista mahdollisuuksista. Missä ovat ne yritykset ja kuinka niihin saa kontaktin?

Olisi ihan omasta takaa "valmiina" mahdollisuus "pitkään viisumiin" ja työtäkin saisi tehdä.
Sellaisen viisumin hankkiminen ei ole jokaiselle aivan mutkatonta!


Lisäpiirteenä voisi olla sekin että työttömänä saattaa myös olla monista syistä henkilöitä joilla on jonkun alan osaamista. Ikärasismi ja työmarkkinoiden rakennekysymyksistä johtuen tälaisia henkilöitä saattaisi olla jonkunkinlainen määrä vapaana. Myös sen aivokapasiteetin siirto Kiinaan voisi olla mielenkiintoista ja avata jonkin uudenlaisen näkökulman ja mahdollisuuden molempia hyödyttävään ratkaisuun.

Palkkataso Kiinassa on hyvä suhteuttaa kiinalaiseen hintatasoon, ei meikäläiseen!

Tässä on ideaa: "Jollekin olisi tästä varmaan kyllä iso business, kun ensin etsii työttömien joukosta halukkaat ja sitten kouluttaa heidät kiinalaiseen työkulttuuriin. "

Kuka alkaisi kerätä väkeä "tarjottimelle" ja tietokantaa kiinalaisista kyseeseen tulevista yrityksistä?

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2014   Perustanut: Aamulehti.

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot