Suomalainen ’sveitsittyminen’, ja keino pelastaa Venäjän kasvot?

( …EU- Eurooppa odottaa, mitä on, tässä epävirallisesti rauhanmahdollisuuksien tunnusteluksi tituleeratusta tapahtumasta odotettavissa – miksi presidenttimme valikoitui ja mitä kansalaisten taholta oli toivottu 1] … )

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkusti Sotshiin tapaamaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia. Samaan aikaan näyttää siltä, että Itä-Ukrainassa separatistit ovat jäämässä häviölle USA:n aseistamalle ja rahoittamalle Kiovan armeijalle.

Edelleen samaan aikaan Ukrainan rajan on ylittänyt venäläisen humanitäärisen avustuskolonnan etujoukot – varmistukseksi ja suojaksi, jottei kolonnaa ryöstetä tai pommiteta – jotta avustukset saadaan niitä tarvitseville eli Itä-Ukrainan siviiliväestölle, lähinnä venäläismielisille. Olihan Putin luvannut huolehtia ”omistaan” rajojen ulkopuolellakin.

 

Onko nyt tapahtumassa venäläisen ruletin viimeinen jakso – 2]

suuri bluffi, vai onko niin, että avustussaattue onkin oikeasti viljaa, juomaa, lääkkeitä, generaattoreita ja niin edelleen …? Jos näin, niin nyt ei ole aikaa jaaritteluneuvotteluille – ’juupas - eipäs’. Nyt ei ole aikaa pohtia ylpeyttä ja kostonhimoa – kostoa Kiovalta ja ylpeyttä Moskovasta. Siviilien hätä ei enää odota Luhanskissa ja Donetskissa!

 

Niinistö on pohtinut pitkään asemaansa maastamme käsin,

olemmehan idän ja lännen vedenjakajalla, olemme itää ja länttä 3] – olemme lisäksi niitä harvoja ei-natomaita EU:ssa, mutta ennen kaikkea olemme Venäjän rajanaapuri ja meillä on kunniakas kokemus myös venäläisestä voimasta ja erityisesti meidän omasta sisusta, kuinka omaa maata puolustetaan.

 

Putin on sanonut arvostavansa suomalaisten omaa päätöstä liittyen natokuvioihin

 … Putin tietää kansakuntamme suuren enemmistön olevan Natoa vastaan – vuodesta toiseen, jatkuvasti – ollen niin, että Natoa kannattaa vain lähinnä kokoomuslaiset – natokannattajien määrä on ollut 17-27 prosentin luokkaa.

Putin vaikutti aikanaan Suomen Turussa ja hänellä on erinomaisia kontakteja edelleen massaamme. Kokoomusta lähellä oleva taustavaikuttaja Anders Blom, oli muuten ainoa henkilö Putinin virkaanastujaisten yksityistilaisuudessa, meiltä Suomesta. Kansallemme ei ole luonnollisesti kerrottu kaikkea mitä taustalla tapahtuu.

 

Onko Suomella ja Niinistöllä nyt se kuuluisa tuhannen yksikön paikka?

Tiemme voisi aiemmin meitä pilkatun suomettumisen sijasta ”sveitsittyä” – hiljalleen ja rauhallisesti, kokemusta ja luottamusta hankkien ylivertaiseksi venäjäasiantuntijaksi lännen käyttöön. Tiedämme, että länsi joutuu kamppailemaan vahvasti talouskaavaa ”Kiina + Venäjä > USA + EU” 4] vastaan, peläten sen muuttuvan jopa sotilasvoimakaavaksi.

 

Voimme olla portti itään ja portti länteen –

 … niin kiinalaiselle kuin venäläiselle kulttuurille. Maailma ei ole vain läntistä kulttuuria, se on itse asiassa vähemmistö, vaikka sen maapalloyhteisten varantojen käyttö on ollut pitkään ylivertaisella tasolla. Maailma on astumassa nyt idän vuosisadalle ja erityisesti Kiina antaa hillintää liialliselle jenkki-maailmapoliisiroolille. Venäjä lyöttäytynee mieluusti Kiinan piiriin – he voivat ainakin antaa kiinalaisen rahoituksen reaalivakuudeksi Siperian ja Baikalin veden.

 

Sauli Niinistö on nyt elämänsä paikassa

Meillä suomalaisilla on oikeus kahden välisiin neuvotteluihin ja konsultaatioihin, niin tekevät myös Saksa ja Englantikin – molemmat EU valtioita, Saksa itään ja Englanti Atlantin yli isoveljeensä USA:han.

 

Meillä tiedonvälitys on osin jopa demonisoinut idän

Ulkopoliittinen instituutti on luvattoman heikosti antanut analyysia, puolueetonta pohdintaa ja riippumatonta asiatietoa, mitä merkitsee maailmanmuutos, joka alkanee niin Lähi-idästä, Irakista kuin Ukrainasta.

Erityisesti UPI-FIIA ohjelmajohtaja Mika Aaltola *] on joutunut kansalaisten hampaisiin puolisokeana jenkkifilosofistina, joskin tänään 15. elokuuta 2014, ääni muuttui kellossa ja Aaltolankin saamat isälliset ohjeet niin ulkopolitiikan johdon - kuin kansalaisten taholta ovat purreet.

*] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/siviilimatkustajat-ukrainan.html - Aaltolan arviointia.

Hyvä näin – pieni ohjaus ja ”kurinpalautus” on aina paikallaan ja se puhdistaa kansalaisten luottamusta parempaan suuntaan – onhan UPI-FIIA eduskunnan valvoma kansalaisvaroin ylläpidettävä ulkopolitiikan tutkimuslaitos, johon kansakunnan olisi voitava luottaa.

 

Inhorealistien ja russofobistienkin taholta on herännyt epäilys,

että nyt pelataan Ukrainan tilanteella venäläistä rulettia ja Sauli Niinistö on ”suden suussa”, ehkä – todennäköisesti ei. Niinistö on kasvamassa valtiomiesmittoihin, ymmärtäen meidän erikoisroolin idän ja lännen rajalla.

 

Meille on nyt todennäköisesti muotoutumassa ainoalaatuinen asemakorotus –

 … muistammehan, että jo Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimusyksikkö BOFIT´in myötä – erityisesti tohtori Pekka Sutelan aikana, yksikkö kohosi korkeaan arvostukseen Venäjän ja Kiinan kansantalouksien arvioitsijana.

Nyt tämä BOFIT kehitys voisi saada lisäkaikua meidän ”sveitsittymisen” myötä. Saman aikaisesti  veljeskansamme virolaiset – ”eestittyvät” jenkkivaikutteiden ihailuun – saaden nyt esimerkiksi amerikkalaiset taistelupanssarivaunut maaperälleen, virolaisten mielestä kohonneen venäjäuhan vuoksi 5] –

 … mitä muuten tapahtui, kun Kuubasta Fidel Castro pyysi muinoista Neuvostoliittoa apuun, kun USA käyttäytyi agressiivisesti 1960 – luvun alkutaipaleella Kuubaa kohtaan – jenkkipakotteet ovat jatkuneet jo 50 vuotta, ja Castro on edelleen kuubalaisten ruorissa 6]

 

Peitelläänkö nyt jotain vai onko Putin nurkassa?

Tiedämme kuitenkin sen, että alun alkaen väkivallan ja mellakoinnin alkaessa Kiovan  Maidan aukiolta, on noiden tapahtumien tutkimukset pahasti kesken. Odessa murhapolttoa ei ole enempää informoitu, eikä malesialaiskoneen alas ampumisesta edes USA julkista kaikkea satelliitti- ja vakoilutietoaan. Missä mättää, ketä suojellaan – niin tai näin, siviilien hätä kasvaa ja nyt rekat, niin idästä kuin lännestä kiiruhtavat Itä-Ukrainan suuntaan – kättä vääntäen tässäkin.

 

Paperitiikeri kiittää!

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkaroll... -

Voimme sanoa kuitenkin, että paperitiikeri EU Bryssel kiittää Niinistön oma-aloitteisuutta ja huojentuu, saihan nyt EU Suomena kasvot – henkilön, joka voi neuvotella[?]  Jo aikanaan oman sotansa saanut nuorempi George Bush oli ihmeissään, kun hän tapasi EU:n – parikymmentä johtajaa oli jonossa

 ”Puska” yksioikoisena jenkkinä ihmetteli, kun hän on ykkösjohtaja kotona omassa maassaan, niin kuka se täällä valkoisen rodun kehdossa oikein on – kun valtajärjestysnumeroitakin on ainakin 20:een saakka, eikä siitä järjestyksestä ole hajuakaan[?]

Venäläisten kanssa neuvotellaan kahden kesken – ei Venäjä mitään tällä pyri hajottamaan, vaan siellä tapa on tällainen. Meilläkin oli aika, jolloin kansallamme ja valtiollamme oli kasvot – yhdet kasvot, presidentti Urho Kaleva Kekkosen **] kasvot.

**] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-paras-kausi-elett... -

 

PS

Sveitsittymisellä’ tarkoitetaan kykyä ja halua olla puuttumatta suoralta kädeltä muiden sisäisiin asioihin ja ollen arvostelematta ainakaan ennen kuin puolueeton ja riippumaton tutkimus tapahtumien syistä on loppuun saatettu ja raportoitu uskottavalla tavalla.

Sveitsittymiseen kuuluu suvereenius olla omalla asialla – loukkaamatta muita osapuolia ja/tai kumppaneita. Sveitsittyminen on liittoutunutta puolueettomuutta ymmärtää monialaisesti tapahtumia ja nähdä erilaisten kulttuurien ja uskontojen kuin tapojenkin hankaukset, syntyvissä ristiriidoissa.

Hyvään sveitsittymiseen kuuluu korkea moraali omista asioista ja esimerkkinä olo oman kansallisen identiteetin vaalijana ja puolustajana. Kansakunta on identiteettinsä ja itsetuntonsa mittainen ja sieltä saadaan kestävä luottamus muiden käyttöön – hyväksymällä moniarvoisuus, kuitenkin kunnioittaen omaa perinnettä.

VIITTEET

1] Suomi sovittelijaksi? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suomi-sovittelijaks... -

2] Slaavilaista rulettia ~  http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166715-slaavilaista-rule... -  

3] Olemme niin idästä kuin lännestä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lan... -

4] Lännenmiehen kauhuskenaario? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -

5] Virolaista ’nato-eestittymistä’  ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-usan-aseturvaa-ku... -

6] Castrojen Kuuba loppusuoralla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/castrojen-kuuba-loppusuoralla... -

EXTRA

Valtaa mellakoinnilla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/valtaa-mellakoinnilla-tai.html -

Lännenmies yrittää luhistaa Putinin valtarakenteen ja Venäjän? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 – [2640]

Galitsian haamut Ukrainan yöstä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yos... -

 

 

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

Sent

Cc: ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; markku.kangaspuro@helsinki.fi ; markku.kivinen@helsinki.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; juha.sipila@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; hanna.smith@helsinki.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; carl.haglund@defmin.fi ; antti.rinne@vm.fi ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; pekka.haavisto@formin.fi ; olli.rehn@europarl.europa.eu ; jyrki.katainen@ec.europa.eu ; hannu.raikkonen@teliasonera.com ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; alexander.stubb@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi


Sent: Friday, August 15, 2014 12:51 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Kuinka voisimme 'sveitsittyä' venäläisasiantuntijoina ...lännelle eduksi?

AL   IL  BL   BLOG   40168

---15082014---

doc.: vedenjakaja_suomi_15082014 – Microsoft Word Starter

1001 sanaa

Katselukerrat: 536

Rexa von Ritter kommentoi_ 15. elokuu 2014 15:40

Hienoja vivahteita laajalta alalta.Kuuban tilanne on ja pysyy,ainakin yli seuraavien vaalien,ellei Obama riskeeraa viimeisiä tuntejaan värjäämällä hiuksensa entiselleen.Kahden ( yhden ) koneen katoaminen,sekä satelliittien puutteellisuus antaa vihiä pimeistä tempuista.Kiinan meriosuudet on kutistettu minimiin USAn toimesta,alueiden vapautus vidaan nähtävästi tehdä vain BICS talouden kautta,"ystävällisellä painostuksella" ? ISIS varasti etusivut mediassa,Ukraina jää pian unholaan talven kynsiin.Palkkiona Niinistölle,hallituksen olisi syytä lisätä presidentin arvovaltaa.

Neuvos kommentoi_ 15. elokuu 2014 16:14

Uutisoivat äsken osan avustusrekoista olevan tyhjiä, niin moni arvelikin.

Rekkojen turvin olisi saatu helppo nakki valloitukseen ja tyhjän avustuksen jakaminen olisi käynyt sutjakasti?

Se Natokanta kasvaa yhä sillä emme voi luottaa veljeen.

Jos Suomi välittäjäksi, mutta emme ole enää puolueeton maa - valitettavasti.

Ilkka Luoma kommentoi_ 15. elokuu 2014 18:37

Taitaa venäläisten rekkojen telipaino olla aika alhainen ;-)

Juhani Putkinen kommentoi_ 15. elokuu 2014 18:37

Mitä aseita USA on toimittanut Ukrainan asevoimille? Minun tietääkseni ei ensimmäistäkään asetta. Suosittelen pysymään totuudessa.

Ilkka Luoma kommentoi_ 15. elokuu 2014 18:38

Rexa - aivan oikein, pressalle lisää valtaa ... onhan hän suoraan kansan valitsema, toisin kuin pääministeri.

Rexa von Ritter kommentoi_ 15. elokuu 2014 18:49

Minkä maan tankkeja on NATO-maissa,ei varmastikkaan ainakaan venäläisiä ? Jos pysytään totuudessa.Tankit pitää tunnistaa muuten tulee amuttua omiaan ? Niinkuin jenkit tekevät usein,sitä kutsutaan "Friendly FIRE".

Ilkka Luoma kommentoi_ 15. elokuu 2014 18:49

Juhani, suosittelen tutkimaan mediaa monipuolisesti. USA:sta on jo 'Strelkovin' vastine - entisenä armeijaupseerina, joka muuten vaati koko Ukrainan liikekannallepanoa - USA:n Herculekset ovat tehneet useita kymmeniä lentoja Kiovaan - Obama itse sanoi suoraan, että aseita viedään  ... ja Greystonen ja ent. Blackwaterin yksityissotilaita on paljon Ukrainassa - ilmeisesti jo Maidanin ajoilta saakka (?), kuten oli jo Irakissakin. 

Rexa von Ritter kommentoi_ 15. elokuu 2014 19:06

Ilkka kiitos tuestasi.On hyvä olla puolueettomana,ja lisäksi oikeassa, ilman jatkuvaa propakandaa.Blackwater erikoistuneet aseiden käsittelijät on se porukka joka lentää ensimmäiseksi jokaiseen USAn osallistuneeseen rähjäämiseen.Syyntakeeton joukko,joka ei vastaa mistään,kenellekkään virallisesti.Hienosti suunniteltu "covert operation". Sanakirja avuksi,niin selviää ?

Ilkka Luoma kommentoi_ 16. elokuu 2014 19:52

Niinistö oli toiveikas matkaansa ja kertoi kotimaasta pyydetyn häneltä tämän tyyppistä operointia ... 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot