Suojeluskunnat on perustettava uudelleen tällä hallituskaudella - nopeasti

Suojeluskuntien pitää olla Puolustusvoimain komentajan alainen puolustushaara, kuten ovat Ilmavoimat, Merivoimat ja Maavoimat.

Suojeluskunnilla pitää olla oma pääesikunta, kuten esimerkiksi Maavoimilla on oma Maavoimien esikunta.

Suojeluskuntien pääesikunnan alaisuudessa tulee toimimaan noin 30 Suojeluskuntapiiriä.

Jokaisella Suojeluskuntapiirillä on oma esikunta, koulutustilat, varastotilat, päivystäjä, asevarasto, jne.

Suojeluskuntapiirin alaisuudessa toimivat vapaaehtoiset aluepäälliköt, kouluttajat, varastonhoitajat, asemestarit, jne. Merkittävillä alueilla on omat asevarastot raskaita aseita (konekiväärit, kranaatinheittimet, singot, ilmatorjuntaohjukset, miinat, jne.)

Vapaaehtoisilla, tiukan seulan läpäisseillä, suojeluskuntalaisilla on henkilökohtainen ase ja patruunat kotonaan hyvässä asekaapissa.

Näin nykyisestä surkeasta maavoimien valmiustilanteesta päästään tilanteeseen, jossa erittäin nopeasti hälytyksestä saadaan aseistettuja miehiä suojaamaan tärkeitä kohteita ja joukkojen perustamista - koko valtakunnan alueella.

Vastaavasti Suojeluskuntapiirin esikunnassa on osastot S1...S8. Tärkeimmissä osastoissa palkalliset osastopäälliköt, muissa vapaaehtoiset.

Suojeluskunnan komentajan virka voisi olla kenraaliluutnantin virka. Suojeluskuntapiirin komentajan virka voisi olla everstin/everstiluutnantin virka.

Katselukerrat: 2751

Juha Porola kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 16:28

Tällä uudelleen perustettavalla Suojeluskunnalla ei tulisi olemaan mitään poliittista agendaa, ainoastaan sen tarkoitus olisi ennaltaehkäistä vihollisen yllätyshyökkäys Suomeen ja jos se ennaltaehkäisy ei onnistuisi niin sitten se olisi ensimmäinen joukko joka pystyisi nopeasti vastaamaan vihollisen yllättävään invaasioon. Suojeluskunta varmistaisi myös sen ettei täällä ala haahuilla tunnistamattomia vieraan vallan joukkoja kuten Ukrainassa kävi. 

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 16:53

Näin Juha.

Lisäksi Suojeluskunnat kouluttaisivat ja varustaisivat vihollisen selustassa toimivat sissijoukot. Paikalliset ihmiset taistelisivat vihollisen haltuun joutuneella kotiseudullaan.

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 16:59

Jo organisaatiokaavionikin näyttää, että Suojeluskunnat ovat puolustushaara Puolustusvoimain komentajan alaisuudessa aivan kuten Maavoimat, Ilmavoimat ja Merivoimat.

Suojeluskunnan komentaja, Suojeluskunnan pääesikunnan esikuntapäällikkö ja Suojeluskuntapiirien komentajat ammattiupseereita nykyisistä Puolustusvoimistamme.

Timo Lennart kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 16:59

Miten huolto hoidettaisiin?

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 17:04

Timo, kuten organisaatiokaaviosta näkyy, niin Suojeluskuntain pääesikunnassa on huolto-osasto G4 ja Suojeluskuntapiirien esikunnissa vastaavasti S4. Pääesikunnalla korkeimman tason varastot, suojeluskuntapiireillä omat varastonsa, tärkeimmillä suojeluskunta-alueillakin omat varastonsa. Suojeluskunnat luonnollisesti tekisivät myös varustekätköjä sissitoimintaa varten.

Juha Porola kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 17:05

Tepi, ei siitä tänä päivänä voisi enää tehdä samanlaista liikettä kuin se oli vuonna -18. Nyt on toinen aika. Voihan sitä sanoa  että kaikki ihmiset on poliittisia joilla on äänioikeus. Eikö tuossa Jussin kaaviossa ollut PV. komentaja ylimpänä.

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 17:05

Teuvolle tiedoksi, että nykyistenkin Puolustusvoimiemme kantahenkilökunnallakin on äänioikeus - ja niin pitääkin olla.

Juha Porola kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 17:23

 Jussi "Näin nykyisestä surkeasta maavoimien valmiustilanteesta päästään tilanteeseen, jossa erittäin nopeasti hälytyksestä saadaan aseistettuja miehiä suojaamaan tärkeitä kohteita ja joukkojen perustamista - koko valtakunnan alueella."

Vaikka tuo uusi Puolustusselonteko nostaakin sodan ajan vahvuuden 280 000 sotilaaseen  niin silti se tosiasiassa vain kikkailua; siihen entiseen reserviin lisätään varusmiehet ja rajajoukot joilla saadaan vahvuutta nousemaan.. miten ne on voitu rajata sodanajan joukkojen ulkopuolelle ennen?

Jos Suojeluskunta perustettaisiin niiin siihen liittyisi paljon semmoista porukkaa joille ei edes esitetty sijoitusta sodanajanjoukkoihin... se ei silti tarkoittaisi sitä ettei näistä n.50 nurkilla varusmieskoulutuksen käyneistä ja usein myöskin vapaaehtoisenmaanpuolustuksen saralla toimineista,  asiaansa uskovista taistelijoista, jotka monet ovat hoitaneet kuntoaan vapaaajallaan, olisi mitään hyötyä tositilanteessa.  Ne Suojeluskunnan joukotkothan eivät olisi pois  siitä sodanajan kokoonpanosta kun kerran niille ei olla sijoitustakaan annettu ja näin ollen lisäisivät, uskoisin n. vähintään 100 000 taistelijalla. sodan ajan kokoonpanoa, jos Sk joukot otettaisiin siihen mukaan.

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 17:48

Juha, sotien hujakoilla silloisiin Suojeluskuntiin kuului karkeasti 100 000 miestä, joista valtaosa lähti rintamalle perustettaviin sodanajan joukkoihin taistelemaan ase kädessä. Jatkosodan päättyessä aseissa oli 528 000 miestä.

Nyt väkiluku on melkein tuplat sen aikaisiin, mutta sodanajan joukkoihin kuuluu tällä hetkellä vain 230 000 miestä.

Ei Suojeluskuntiin saataisi aluksi sataatuhatta vapaaehtoista, mutta varmaankin pitkän päälle kun hyvä kello kuuluisi kauas. On runsaasti hyviä reserviläisiä joita keljuttaa kun ei ole sodanajan sijoitusta.

Juhani Putkinen kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 17:51

Virossa muuten varsinaiseen suojeluskunta-organisaatioon Kaitseliit kuuluu melkoinen määrä naisia, jotka ovat valmiita puolustamaan Viroa ase kädessä. Lisäksi Virossa on Suomen Lottajärjestöä vastaava Naiskodukaitse, jossa myös on tuhansia naisia.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot