Sukulaiset lisääntyivät keskenään 1500-luvulla – syntyi 40 vaikeaa tautia - onko "rajat kiinni"-perussuomalaisten missio jatkaa Kustaa Vaasan viitoittamalla tiellä?

"Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa lupasi 1500-luvulla halukkaille maita Suomen asuttamattomilta seuduilta. Asutus oli tuolloin keskittynyt rannikkoseuduille ja kuningas halusi ottaa tyhjät alueet viljelyskäyttöön. Hän antoi maat ilmaiseksi. Samasta kylästä lähti alueille yksittäisiä perheitä, jotka rakensivat sinne aluksi vain muutaman talon.

Pienten joukkojen toimesta syrjäseuduille syntyi pieniä kyliä. Muutamien perustajajäsenten geenit saivat jatkoa kyläläisten perustaessa perheitä keskenään. Sen seuraukset näkyvät tänä päivänä lukuisina perinnöllisinä sairauksina eri puolilla maata.

...

Jos ei nyt ihan naapurintytön kanssa ole menty naimisiin, niin lähialueilta kuitenkin.

...

Lapissa ei ole samanlaista ilmiötä, sillä saamelaiset ovat liikkuneet paljon jopa valtakuntien rajojen yli ja hakeneet puolisoitaan kauempaa. Tautiperinnön tauteja ei ole näillä alueilla tullut esille samalla tavalla."

https://yle.fi/uutiset/3-9704625?origin=rss

Ajatuksia herättävät sisäsiittoisuudesta johtuvat vaikeat perinnölliset sairaudet.

Katselukerrat: 601

arvi matias marjamäki kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 07:33

al1947- blogiystäväni.

Olen sinultakin monensorttista avausta lukenut, mutta tämä oli kyllä pohjakosketus.

Neuvos kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 07:59

Asiassa perää ainakin siinä määrin ettei ennen jalan tehty pitkiä kosiomatkoja.

al1947 kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 08:53

Kun pidetään rajat tiukasti kiinni ja vieraat geenit loitolla, niin pahimmoillaan käy jopa näin,

Useita vakavasti epämuodostuneita lapsia on löytynyt syrjäiseltä maatilalta Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa Australiassa. Taustalla on sukupolvia jatkunut sukusiitos.

Viranomaiset ovat tehneet pienessä australialaiskylässä karmean löydön. Poliisit ovat löytäneet syrjäisellä maatilalta alkeellisista oloista epämuodostuneita lapsia. Epämuodostumien syyksi on selvinnyt ainakin neljän sukupolven ajan jatkunut sukusiitos.

...

Koko perheyhteisön uskotaan polveutuvan lasten isoisovanhemmista, jotka olivat sisko ja veli.

Kaikkien yhteisön jäsenten arvioidaan syntyneen pikkumökeistä, asuntovaunuista, vajoista ja teltoista koostuvalla tilalla. Mökeissä ei ollut sähköä, eikä niihin tullut juoksevaa vettä. Vajat sijaitsivat reilun 30 kilometrin päässä lähimmästä kaupungista 2 000 asukkaan kylässä

Lähde: http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/australiassa-paljastui...

PS. Suomessa esiintyy harvinaista APECED-oireyhtymää http://fi.wikipedia.org/wiki/APECED, jonka lähtökohtana tiedetään olevan geenien sekoittumattomuus.

"APECED on perinnöllinen, APECED-geenin poikkeavuudesta eli mutaatiosta johtuva, piilevästi periytyvä tauti. Tämä tarkoittaa, että APECED ilmaantuu vain henkilölle, joka on perinyt kaksi poikkeavaa APECED-geeniä, eli yhden kummaltakin vanhemmiltaan.

Tuhannesta suomalaisesta keskimäärin 5-10 (0,5 - 1%) on viallisen APECED-geenin kantajia. Yleisyys vaihtelee alueittain, suurin se on alueella, joka Karjalasta ja Keski-Uusimaalta vyömäisesti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle."

Orwell kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 10:48

Todella säälittävä yritys puolustaa turvispelleilyä.

Mika Helasvuo kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 10:59

Rotutohtori liene vakuuttunut siitä, että edelleen isolta osin 1500 luvulla elävistä Lähi-Idän ja Afrikan heimokulttureista tuleva geenipohja on tervettä ja vailla sisäsiittoisuudesta seuraavia ongelmia? 

Orwell kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 11:12

Sen on pakko olla näin Mika, koska Afrikassa ne morsiamet haettiin sujuvasti juosten toiselta puolelta mannerta.

Kari Rönkä kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 12:47

Nykymaailmassa vihervasemmiston taistolaishengessä harrastama älyllinen sisäsiittoisuus on paljon huolestuttavampaa.

al1947 kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 13:05

Karin kommentti oli melko ala-arvoinen. Liekö älyllisen sisäsiittoisuuden satoa?

al1947 kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 13:05

Älyllinen henkilö kyllä ymmärtää, että geenin poikkeavuudesta eli mutaatiosta johtuva, piilevästi periytyvä tauti ilmaantuu vain henkilölle, joka on perinyt kaksi poikkeavaa geeniä, eli yhden kummaltakin vanhemmaltaan.

On hyvin epätodennäköistä, että esim. APECED-oireyhtymän aikaansaava poikkeava geeni tulisi kummaltakin vanhemmalta, jos vanhemmat ovat kotoisin toisistaan tuhansien kilometrien takaa.

Kari Rönkä kommentoi_ 8. heinäkuu 2017 13:06

Älyllinen henkilö ymmärtää eron 1500-luvun ja nykypäivän välillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot