Sote-kuntauudistusehdotus sisältää kiusallisia totuuksia

Kokoomuksen puheenjohtajan, Jyrki Kataisen sixpack hallitus ei kerää paljon suosiota ja oppositiostakin on helppo huudella, kun kansalaiset suosivat lopulta aika konservatiivisia uudistuksia, jos aina niitäkään. Meneillään oleva 'eipäs-juupas sotesotkuhimmeli' saattaa olla todellisuudessa suurin asia, mihin Kataisen sateenkaarihallitus yltää, yllättäen!

Kataiselle on annettava tunnustus piiiitkäjänteisestä ajatusmaailmasta johdattaa kansakuntamme uudelle ”vuosisadalle”; olemmehan ikäpyramidin, vähenevien verokertymien ja maailmanlaajuisen työn uudelleenjaon taistelussa hakeutumassa uusille, osin tuntemattomille vesille – joista tässäkin yllättäen Kataisen esikunnalla onkin täsmähaju nenän päässä!

On vaikeaa ohjata ja hallita noin eripuraista ja erimaailmaista hallitusta – lupaus ja himo pelkästä ”audin takapenkistä” ei riitä pitämään koalitiota kasassa – vaan johtaminen, näyttää siltä, että Katainen osaa tämän – tai sitten takana on muusa; arvellaan sen olevan Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen? 1]

Sotehimmeli on suurimpia rauhanajan uudistuksia, tai muutoksia - lopulta!

Sote koskee käytännössä kaikkia ja on menoreiältään suurin tulontasauksen käyttöalue. Ikääntyvä väestö, osin harhautunut nuoriso ja itsensä loppuun oravanpyörässä polttanut aktiiviväestö tarvitsee huolenpitoa ennakoivuudesta saattohoitoon.

Sote-suunnitelman takana on 50 kaupunkia – siis suuri kuntarunnomissuunnitelma

Hallitus haluaa muutattaa syrjäseutujen asukkaat, puolipakolla ohjaten palveluiden äärelle – näin ympäristöajattelijat saavat suuria määriä luonnonpuistoja ja suojelualueita tyhjenevältä maaseudulta.

Yllättäen huomisen talouden menestysalue, valikoiva maatalous luomuineen on eräs uusi ”nokia”, sillä jo nyt esimerkiksi kiinalaiset haluaisivat vuokrata/ ostaa peltojamme kymmeniätuhansia hehtaareja – meillä on kuulemma puhdasta ja turvallista.

Tyhjentyvä maaseutu ottaa lisäksi vastaan tuhansia uusia loppuun ajettuja kaupunkilaisia ympärivuotisille kesämökeilleen – lepäämään ja keräämään voimia, jotta jaksaa kasvaa, kasvaa … vaikka lopulta huomaamme, ettei loputonta kasvua ole 2].

Sote on yhdistetty kuntauudistukseen

Katainen on opastettu näkemään nuo 50 kaupunkia ja kuntaa – ja nuo tulevat olemaan ne kunnallista itsehallintoa omaavat kunnat, jotka itsessään keräävät kunnallisverot ja maksavat enenevästi omat kulunsa – asukkaiden elämisen ja toimeentulon osalta. Tässä piilee ”kataismuusan” ohjeet pääministerille. Pääministerinhän ei tarvitse itse hoksata mitään, vaan osata ohjastaa joukkoja määrätietoiseen päämäärään!

Katainen on jo ilmaisuut suoraan,

että ihmisten itsensä omaehtoinen huolehdinta 3] on ykkösasia, samoin kuin lähiomaisten omistaan huolehtiminen. Katainen on herännyt monilla Kiinan vierailuillaan sukulaisvastuuseen – meillähän on eletty laitoskulttuuria – kaikki vauvasta vaariin laitetaan laitoksiin. Omaehtoinen itsestä ja lähimmäisestä vastuu tulee pakosta lisääntymään.

Kataiselle on sittenkin annettu strategisesti kirkas päämäärä!

Näinkö Katainen onkin todellisuudessa ymmärtänyt ohjatusti näkemään tänään jo huominen todellisuus ja viemään se vaikka ”väkisin” läpi, vaikka se kuinka kirpeältä arkikansalaisista tuntuisi? On nimittäin täysin totta, että nykykaltaista sotehimmelisotkua ei ole saatu aiemmin aikaiseksi. Ei aiemmin ole saatu aikaiseksi juuri mitään – vaan ollaan oltu staattisessa kehitystilassa, joka on nyt ”illassaan” - jotain siis oli pakko tehdä. Nyt se on tehty ja lakiluonnos sotesta on kaikkien nähtävillä.

Sittenkin vain pahaa unta?

Oliko kaikki ylläoleva silmien avautuminen Kataisen johtaman hallituksen oikeista suunnista sittenkin vain pahaa unta, vai olemmeko me itse peruskansalaisina hukassa ja ummessa – näkemättä eilisen opeista tänään, mitä huomenna ja ylihuomenna todellisuudessa suurella varmuudella tapahtuu [fil.] … kuten todettua – oppositiosta 4] on niin helppo ”vastuuttomasti” huudella [?]

...

Vai käykö niin, että vasta historiankirjoitus, joskus myöhemmin antaa täyden arvon parjatulle six back hallituksellemme – jossa poikkeuksellinen aatteiden tai aatteettomuuksien laaja-alaisuus on pysynyt hämmästyttävästi kasassa – ja tämä ei onnistu ilman määrätietoista ja tehokasta johtamista!

...

VIITTEET

1] Onko Taru Tujunen muusa Kataisen takana? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111933-kansakunta-vaatii... - [US_P/il]

2] Kasvuhokeman huuto käy luonnon päälle! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kasvuhokeman-mahdottomuus-kay-luonnolle.html -

3] Vastuu omasta itsestäni– kuka maksaa hoivakuluni? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=989410 - [IL/il]

4] Pääministeri Juha Sipilä [Kesk.] ? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [IL/il]

...

EXTRA

Onko pääministeri Jyrki Katainen saanut jo kansalaisvaroituksen? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/onko-p-ministeri-jyrki-katainen-saanut-jo-kansalaisvaroituksen – [AL/il]

...

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL – USVf [301.] – IL

doc.: sotesotkuhimmeli_20122013.doc – OpenOffice Writer

---20122013---

BLOG 28144 | 00301 ALBLOG

560 | 5125

Katselukerrat: 273

Neuvos kommentoi_ 20. joulukuu 2013 16:39

On me onneton porukka valittu eduskuntaan ja vielä onnettomampi kokoomusjohtoinen hallitus on tuhoamassa yhteiskuntamme rakenteita. 

Suurta ihmetystä herättää miksi vasen laita on hyväksymässä ja mukana moisessa menossa.

Hyvinvoitivaltiota ollaan purkamassa ja kansaa jakamassa - menestyjille annetaan yhä lisää ottamalla heikoimmilta.

Manu teki elämänsä suurimman virheen antaen pressalta vallan, josko nyt Sauli olis viheltänyt poikki tämän eriarvoistamisen?

Risto Kalevi Moisio kommentoi_ 20. joulukuu 2013 18:10

Poliitikot, Katainen etunenässä, hokevat vastuun ottamista itsestään ja sukulaisistaankin. Vastuun ottaminen itsestä on itsestäänselvyys, ei sitä tarvitse hokea. Ja jos vielä kutsumme itseämme kristityiksi, lähimmäisenrakkaus velvoittaa ottamaan vastuuta lähimmäisistäkin, ainakin sukulaisista.

Mutta kuinka helppoa vastuun ottaminen toisista on nykyään? Ei ollenkaan helppoa. Perheet ja suvut eivät enää asu samassa kylässä tai kaupungissa. Vapaa liikkuvuus on vienyt työpaikat maalta ja pakottanut lapset muuttamaan mukana. Vanhemmat ja isovanhemmat ovat jääneet kotikonnuille. Työtehtävien vaativuus on lisääntynyt ja siksi kotikonnuilta joutuu lähtemään opiskelemaan muualle. Ja useimmille käy kuin minulle: työ löytyy opiskelupaikkakunnalta.

Ja miten ottaa vastuuta itsestään, jos ei ole työpaikkaa saatavilla kuten niin monilla nykyään, vaikka työhaluja olisi? Ja uuden työpaikan ottaminen vastaan uudelta paikkakunnalta voi olla taloudellisesti vaikeaa. Maalla voi olla omakotitalo, jota ei saa kaupaksi, kun paikkakunnalla ei ole työtä, ja silti pitäisi päästä vuokralle tai omistusasuntoon työpaikkakunnalla.

Minusta tuntuu, että poliitikot ovat vieraantuneet kansasta niin omaksi kastikseen, että latelevat kauniita periaatteita ymmärtämättä, että usein niiden toteuttaminen ei onnistu yrittämisestä huolimatta.

Neuvos kommentoi_ 20. joulukuu 2013 18:29

Maaseutu autioksi kuten Risto toteaa. 

Jo nyt on kylissä autioita mummonmökkejä, joita ei saa myydyksi edes pilkkahinnalla.

Minullakin on vanhempieni mökki tyhjillään, josta vain verottaja pitää huolen; kiinteistövero-, vakuutus-, tiemaksu-, sähköliittymän ylläpitomaksu-, vesiliittymän ylläpitomaksu-, jätehuollon pakkomaksu kun mökkiä on mahdollista käyttää- ja valvontakameran ylläpito.

Risto Kalevi Moisio kommentoi_ 20. joulukuu 2013 19:48

Näinhän se on Neuvos. Kovin jäävät maanviljelijät yksin puurtamaan maaseudulle vailla palveluja. Ja sitten muka kohkataan, että pitää saada puhdasta suomalaista ruokaa ja että maaseutu pidetään asuttuna. Kauppojakaan ei kannata pitää auki läpi vuoden, vain lomakuukausina mökkiläisille.

Ilkka Luoma kommentoi_ 21. joulukuu 2013 07:55
Lohduttavaa on se, että kaupunkilaiset ovat loplta oivaltaneet, että maito ja makkara ei tule vain Valintatalos kylmäaltaasta - vaan aivan supisuomalaisesta luonnosta ;-)
Risto Kalevi Moisio kommentoi_ 21. joulukuu 2013 12:49

Kyllähän lehdistä saa lukea, että kotimaista ruokaa arvostetaan. Toivottavasti riittää solidaarisuutta pitää maaseutu elinvoimaisena.

artti niemelä kommentoi_ 21. joulukuu 2013 16:58

Poijaat kirjoittavat täyttä asiaa!

Aikaisemmin kehoitettiin viimeistä lähtijää sammuttamaan valot, nyt lienee paikallaan kehottaa tätä tuikkaamaan jäämistö tuleen päästäkseen näistä rassaavista maksuista!

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot