Sipilä astui Orpon virittämään ansaan

Saiko ministeri Orpon esittämä uhkaus rasistileimasta pääministeri Sipilän nielemään pakolaisena esiintyvät partalapsen sadut totena viime lauantaina Oulussa? Omakotitalonsa pakolaisien käyttöön luovuttaneen Sipilän kansainvälinen kuuluisuus sai ikävän käänteen, kun 17-vuotiaana esiintynyt kansainvälinen seikkailija Fahad Firas sai Sipilän myötätunnon suomalaisessa mediassa.

Lähtölaukaus Sipilän maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen jytkähti viime lauantaina, kun Sipilä ilmoitti television aamulähetyksen välityksellä luovuttavansa Kempeleellä tyhjillään olevan omakotitalonsa pakolaisten käyttöön. Lupaus noteerattiin maapallon joka kolkassa. Yksi kommentoija oli Aljazeera, joka on yksi arabimaailman seuratuimpia julkaisuja:

http://www.aljazeera.com/news/2015/09/finnish-pm-offers-home-asylum-seekers-150905110149687.html

Partainen lapsipakolainen

Sipilän päivän huippukohta oli vierailu oululaisessa pakolaiskeskuksessa. Kamerat kävivät, ja toimittajat seurasivat tarkkana kun Sipilä jututti SPR:n hänelle tyypillisenä pakolaisena esittelemää lasta. Orvon Fahad Firasin tarina isän kuolemasta ja rosvojen sieppaamaksi joutumisesta herätti Sipilän myötätunnon ja hän lupasikin parantaa piltin elinoloja. Ministeri Orpon ohjeistus mielessään Sipilä ei antanut parrankasvun, eikä muiden merkkien hämätä, sillä pakolainen ei ministerikollega Orpon mukaan valehtele; Sipilä ei halunnut tässä vaiheessa rasismisyytöksiä sotkemaan hyvin alkanutta julkisuuskampanjassa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ao_7rxdsYL4

Tarkkaavaiset katsojat eivät olleet yhtä hyväuskoisia. Vaihtoehtoisessa mediassa alkoi nopeasti kiiriä viestejä, että lapsukainen ei ollutkaan ihan niin suuressa hädässä kuin antoi ymmärtää, eikä ikäkään oikein täsmännyt hänen itsensä aikaisemmin antamiin tietoihin. Hätää kärsivän Fahad Firasin iän, asenteen ja ulkonäön lisäksi hänen mielipiteensä kansaihmisistään huolestuttivat, ne eivät sovi pääministerin kaverille. Haastattelupätkä poistettiin nopeasti suomalaisen median jakelusta, ja vain Turun Sanomat on käsitellyt noloa tapahtumaa.

http://i.imgur.com/W11cdrv.jpg
 

Tappouhkauksia

Omilla FB-sivuillaan Fahadin uhkaa tappaa mm. bulgarialaisen Daniel Belchevin ja hänen kaverinsa. Belchev kysyy vinoilumielessä, että millä aseella herra Firas aikoo hänet surmata, johon Firas vastaa, että "sillä aseella, minkä vedän ulos äitisi vatsalaukusta". Belchov viesti tähän takaisin, että "odotan yhä vastausta". Ja herra Firas vastaa 7.5.2015:" olin nuorena poikana vankilassa, koska käsittelin erästä kaveria, joka oli niin kuin sinä. Hän päätyi viideksi kuukaudeksi sairaalaan, joten revi siitä."

Fahadin twitter-tilillä https://twitter.com/asdfahjkaw on yllättävän paljon sotimiseen ja kuolemaan liittyvää materiaalia. FB-sivuilta löytyy sen sijaan paljon postauksia, jotka kertovat viihtyisästä kiertolaiselämästä, johon kuuluivat hotellit, naiset, uima-altaat, rintahauiksien kehittäminen ja kieliopinnot Saksassa. Mies on elänyt elämää, jota suomalainen nuori voi vain kadehtia. Nyt hän täällä tänään ja kaipaa apuamme Oulussa. -Kaikkia pakolaisia on autettava, sanoo ministeri Orpo.

Kansainvälisestä maineestamme huolissaan olevat poliitikkomme haluavat pitää Suomen rajat auki. Heitä ei huoleta se, että osa tulijoista voi olla kiittämättömiä, vaikka tekisimme kaiken voitavamme heidän eteensä. Yksi tyytymättömistä voi olla ISIS:n toimia seuraava Sipilän uusi kaveri Fahed Firas, sillä hän on YouTuben palautesivulla ilmaissut tyytymättömyytensä mm. bulgarialaisiin. Hänen mukaansa "Bulgaria on pala paskaa, bulgarialaiset ovat paskaa ja kaikki muukin, mitä Bulgariasta löytyy on paskaa". Herra Firas toivoo samassa ketjussa kaikkien itäeurooppalaisten kuolevan nälkään. Sipilällä on melkoinen urakka pitää Firas tyytyväisenä.

Tahraako Sipilä Suomi-kuvan?

Me tehdään se aina itse. Ensin valehdeltiin maailmalle Perussuomalaisten olevan rasisteja, ministeri Orpon kielto epäillä tulijoiden motiiveja ja nyt tuli Sipilän ilmoitus oman kodin luovuttamisesta maahantulijoille, mikä on selkeä viesti ihmissalakuljettajille toimivista markkinoista. Hukkumiskuolemille ja inhimillisille kärsimyksille ei näy loppua. Viesti pahentaa entisestää oikeasti hädässä olevien asemaa, puhumattakaan siitä, että parhaassa iässä olevat nuoret miehet ovat pois puolustamasta ja rakentamasta isänmaataan.

Suomalaiset päättäjät voivottelevat, kuinka "ennalta arvaamaton" maahantunkeutujien tulva oli. Poliitikoille asia oli ehkä vaikea ymmärtää, mutta kaikille muille oli selvää, että Suomen takaamat ylivoimaiset edut olivat vetovoimatekijä, jota hyödynnettäisiin heti kun Shengen-alueen reunavaltiot laiminlöisivät tehtävänsä. Rajavalvontaa olisi pitänyt vahvistaa, eikä keskittyä ihmissalakuljettajien lastien noutopalveluun Libyan rannikolla.

Maaseudulla on tilaa uusille tulijoille

Muutaman viikon kuluttua päättäjät kertovat jälleen meille: "ei tätä voinut mitenkään ennustaa, että tulijoiden määrä jälleen lisääntyi". Normaalijärkinen käsittää, että Sipilän mainostempaus ei jää huomaamatta. Kaiken huipuksi partalapsen hyysäys on noussut otsikoihin myös maailmalla. Suomessa aiheeseen ei valtamedia ole uskaltanut/osannut koskea:

http://www.friatider.se/ljugande-flyktingbarn-v-cker-debatt-i-finland

Siirtolaisten määrän kasvu seuraavalle tasolle pakottaa miettimään uusia majoituskeinoja. Ääritilanteessa on harkittava myös maamiesseurojen tilojen ja karjakeittiöiden käyttömahdollisuuksia.

Siirtolaiskaaosta ei olisi, jos Suomen johto olisi toiminut ja toimisi nyt johdonmukaisesti ja kansalaisten etua ajatellen. Professori Timo Vihavainen kommentoi blogissaan tapahtumia näin:

...On aivan uskomatonta, että jopa hallituksen taholta suoranaisesti kielletään epäilemästä tulijoiden motiiveja. Itse kunkin on siis ilman muuta uskottava, että koko se valtava joukko, joka on ilmoittautunut vapaaehtoisiksi maahanmuuttajiksi Eurooppaan, on aivan varmasti hädässä ja suojelun tarpeessa.

Katselukerrat: 11325

Mika Helasvuo kommentoi_ 7. syyskuu 2015 09:20

Onhan tämä Irakilaisen sotalapsen kohtalo surullinen ja häntä nähtävästi bulgaarien toimesta Saksassa kohdannut vaino ilmenee katkeruutena erityisesti juuri bulgaareja ja muita itä-eurooppalaisia kohtaan.

PetrusK kommentoi_ 7. syyskuu 2015 09:34

Näissä kuvioissa ei nyt ole varaa enää sekunttiakaan olla lapsellisen sinisilmäinen. Pakko jo tunnustaa keiden kanssa oikeasti ollaan tekemisissä. 

PetrusK kommentoi_ 7. syyskuu 2015 09:40

Leo Meller viesti eilen radiossa BBCn toimittajan havainnoista noin 2000 hengen pakolaisporukasta. BBCn toimittaja oli kiinnittänyt huomiota noin 150 hengen erillään olevaan miesporukkaan, jota kaikki muut pakolaiset suorastaan pelkäsivät ja visusti karttoivat. Mistä johtui heidän pelkonsa? Olivatko nämä 150 ISISksen porukkaa? Onko noin 10% näistä nuorista miehistä ISISksen soluttautujia? Jos ovat niin on selvää, että myös vastapuoli eli shiajihadisteja ovat myös liikkeelle nyt länteen. Olisiko aika lännen vihdoin herätä Ruususen unestaan?

Mika Helasvuo kommentoi_ 7. syyskuu 2015 09:49

"Näissä kuvioissa ei nyt ole varaa enää sekunttiakaan olla lapsellisen sinisilmäinen. Pakko jo tunnustaa keiden kanssa oikeasti ollaan tekemisissä."

Täysin samaa mieltä, olemme tilanteessa jossa ovista ja ikkunoista puskee osaavaa, korkeastikoulutettua työvoimaa, lääkäreitä, farmaseutteja, hoitajia, insinöörejä, erilaisia tieteen ja tutkimuksen tekijöitä yms.

Jo pelkästään julkisen sektorin lääkäri ja hoitaja pula olisi paikattava aivan välittömästi jne....

Mikko Hamunen kommentoi_ 7. syyskuu 2015 10:04

Jotain eurooppalaisille varatusta kohtalosta kerrotaan kuulemma tässä ryhmässä:

https://www.facebook.com/groups/yaserabass85/search/?query=%D9%87%D...

Sisällöstä ei ole omakohtaista kokemusta, koska itse en ole naamakirjassa. Tiettävästi suosituksi kohdaksi muodostuu Adolfin viimeisten puheiden kohdat joissa puhutaan kansan vaihtamisesta:

11988669_800011456787059_731168794215811706_n

Se ei lupaa hyvää eurooppalaisille. Ensimmäisinä ongelmat kohtaavat naiset ja sukupuolivähemmistöt - juuri he jotka Suomessa näkyvimmin ajavat haittamaahanmuuton asiaa.

Venäjään turvaaminenkaan ei oikein auta jos on Dimitriin uskominen:

https://www.youtube.com/watch?v=1eyqd6ltqMA

Neuvos kommentoi_ 7. syyskuu 2015 10:26

Huh nyt nousee karvat pystyyn. Eikö media enää olekaan se joka paljastaa epäkohdat?

Onko tosiaan päättäjämme noin halpaan sinisilmäisyyteen meneviä?

Ovatko ajaneet Soinin nurkkaan?

Mika Helasvuo kommentoi_ 7. syyskuu 2015 10:30

"Eikö media enää olekaan se joka paljastaa epäkohdat?"

Ei missään nimessä.

Mikko Hamunen kommentoi_ 7. syyskuu 2015 11:04

Tilaajat maksavat saadakseen tietoa ja muodostaakseen käsityksen maailman menosta. Viikonvaihteen yksi erikoinen episodi mediassa oli Mainostelevision uutisten muokkaaminen jälkikäteen. On selvää ja oikein, että vääriä tietoja oiotaan, paitsi jos kysymyksessä on joku Perussuomalaisia koskeva virhe.

On erittäin poikkeuksellista journalistisilla pelisäännöillä tapahtuvassa tiedonvälityksessä, että uutinen poistetaan siksi, että se on kiusallinen jollekin. Mainostelevision uutisarkistoista on enää turha hakea Oulun pakoloislapsen haastattelua.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 7. syyskuu 2015 11:05

Eiköhän se kontrolli loppukädessä pelaa. Huijarit tulevat saamaan kyytiä aivan varmasti. Ja tähän on varauduttu, että porukassa on monenlaista "soluttautujaa".

Mika Helasvuo kommentoi_ 7. syyskuu 2015 11:10

"Eiköhän se kontrolli loppukädessä pelaa. Huijarit tulevat saamaan kyytiä aivan varmasti. Ja tähän on varauduttu, että porukassa on monenlaista "soluttautujaa"."

Tämä olisi toki vähintäänkin toivottavaa, mutta sokeaa uskoa asiaan on kovin vaikea osoittaa. 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot