Siivooja oli kuolla - irtisanottiin

Näin uutisoi Aamulehti:

Siivooja oli oli menehtyä juututtuaan piirakkakoneeseen Valkeakoskella Saarioisen ruokatehtaalla helmikuussa, kertoo Valkeakosken Sanomat. Siivoojan hengen pelasti ilmeisesti viime hetkillä tullut laitevika.

Hetken kuluttua paikalle tulleet muut työtoverit leikkasivat siivoojan suojatakin halki saadakseen hänet irti koneesta. Loukkaantunut siivooja kuljetettiin hoitoon.

Siivooja selvisi hengenvaarallisesta tilanteesta vasemman käden ruhjevammoilla. Tapahtuneen jälkeen hänet myös irtisanottiin koeajalla.

Katselukerrat: 556

Reijo Kaleva kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 08:52

Mitä opimmekaan tästä? No ainakin sen, että kenenkään ei tule, ainakaan ilman potkuja, piirakkakoneeseen menemän!

Neuvos kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 09:06

Työnopastusko puutteellinen. 

Tsaimai kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 10:47

Ymmärrän koeajalla tapahtuneen työsuhteen päättämisen. Koeaika on juuri sitä varten sovittu, että voidaan molemmin puolin katsoa tehdyn työsopimuksen järkevyyttä.  Koneeseen juuttunut hygieenikko ei ollut tehtäviensä tasalla. Menihän hän hölmöyksissään, huolimattomuuttaan tai tahallaan piirakkakoneen kaapattavaksi.

Työnantajan edustajat ajattelivat ensisijaisesti työntekijäparkaa ja tulivat sellaiseen tulokseen, että päästäkseen  joskus eläkkeelle, hänen ei kannata kyseiseen tehtävään jäädä, koska työssä on riskejä, joiden välttämiseen ao. henkilön kyvyt eivät riitä. 

Luojalle kiitos koeajasta. Ilman sitä tästäkin irtisanomisesta olisi lehdissä kirjoitettu, työnantaja kelvottomaksi leimattu ja keskustelupalstoilla olisi asiaa räävitty ja paheksumista osoitettu.

Sitsimies kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 11:23
Koeajallakin irtisanomisen pitää olla perusteltu. Jos tässä on annettu potkut työtapaturman takia, asia ei ole niinkään selvä.
Uuno Tukala kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 13:32

Tämä on sitä moraalia ja mukana on parhaat eettiset periaatteet työntekijöiden kohtelusta???? meno on kuin AKT:ssa.

Vahingon kärsinyt erotetaan?

Lyätyä lyödään aina pikkiuisen lisää kun ei keralla toennut.

 

Asiaa mitenkään tultematta, tuntuu kyllä aikalailla erikoiselta toiminta ympäristöltä tuo Saaioisten työkultuuri ja henkilöstön kohtelu oli se sitten osto tai omaa työvoimaa.

K.Tuomari kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 14:32

Hätäkatkaisija ei ilmeisesti ollut käden ulottuvilla,ja paniikkiin joutunut ei sitä¨löydä kuitenkaan.Löysät vaatteet on ehdottomassa kiellossa koneiden lähistöllä,mutta siitä huolimatta vahinkoja tapahtuu.Vahinko ei tule kello kaulassa.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 14:42

Imagollisesti homma on ainakin helvetin surkea Saarioisille, vaikka faktat olisivatkin tasapainoisempia. Huono tapa hankkia julkisuutta.

Pitäisi ensin tutkia ja sitten hutkia.

K.Tuomari kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 18:45

Eikös suuressa maailmassa rasvata uhria rahalla ja sitten julkisuudessa syytetään häntä huolimattomuudesta niin pullan maku ei muutu happameksi.Osakkeiden omistajat voivat huokaista helpotuksesta.

Tsaimai kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 20:06

"Koeajan tarkoituksena on saada selville, soveltuuko työntekijä hänelle tarjottuun työhön tai haluaako hän tehdä tätä työtä. Koeaikana työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Työsopimuslain mukaan työsopimusta ei saa koeaikana purkaa laissa luetelluilla syrjivillä tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla." 

Tekö tiedätte purkamisen perusteet?

Jospa siivooja ei vaan sopinut tehtävään. Silloin purku on ihan asiallinen ja lakien mukainen.

Palstajankutuksessa kyseessä on taas iänikuinen "suuri ja paha työnantaja" ja pieni, helvetin ahkera, omistautunut ja innokas työntekijä, jota on ihan väärin kohdeltu. Näistä jutuista  kansansuussa kiertävissä versioissa syy on aina työnantajan. Sillä ei koskaan ole mahdollisuutta voittaa näitä mediassa käytäviä taivasteluita, olkoon miten oikeassa hyvänsä.

Ko. tapauksesta tiedän juuri sen verran kuin lehdessä on kerrottu, eli en siis mitään. Tiedättekö te enemmän?

Onko siivooja irtisanottu sukupuolen, etnisyyden, iän, vamman, seksuaalisensuuntautuneisuuden tai poliittisen mielipiteen vaiko uskonsa perusteella. Kenties raskauden takia? Ellei, niin minkä virheen työnantaja teki?


Kimmo kommentoi_ 24. maaliskuu 2012 20:51

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot