Siittiöiden ahdinko - elämän juoksupojat ja -tytöt sairastavat?

Tunnettu asia kohahti pinnalle, kun HS julkaisi hätähuudon suomalaisten miesten kyvystä lisääntyä. Muutoinkin keinohedelmöityshoidot ovat lisääntyneet ja kasvavat 10 prosentin vuosivauhdilla. ”Se seiso ei” –lauloi jo muinoinen Sleepy Sleepers *] – no, nyt ei ole siitäkään välttämättä kysymys, vaan spermassa olevien siittiöiden määrästä ja laadusta.

*] Sleepy Sleepers klassikko ”Pihipoika”  ---   http://www.youtube.com/watch?v=d_U0irK3n28   ---

 

Elämän alku on kovan kilpailun tulos 1] – poikasiittiöt ovat nopsia uimaan, mutta punttijullin lailla lyhytkestoisia purskeessaan. Tyttösiittiöt ovat hitaampia, ”harkitsevampia”, mutta erityisesti kestävämpiä – näinkö naisten keskimääräisen eliniän pidempi kesto on saanut alkunsa jo täältä – uintikilpailusta?

1] Evoluutio loi kilpailun, mutta tasapainossa koko muun biosfäärin kanssa

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/04/kilpailussa-kohtaa-kyky-huomi...   ---

 

 

Me keskityimme materialistiseen kulutuskasvuun -  

halusimme lisää, lisää kaikenlaista sekä entistä suurempaa. Kohdensimme huomiomme yksilökeskeiseen näyttö- ja vertailutalouteen. Kehitimme runsaasti uusia tuotteita, aineita, lisäaineita sekä kemikalioita, jotka ovat levinneet yhä laajemmalle luontoon ja omaan ihmiskehoomme.

Business 2] oli tärkeää; ei sen arviointi mitä seuraa, kun ”myrkytämme” itseämme yhä tiiviimmäksi markkinatalouden mainoskohokkaaksi – ryhtyikö luonto nyt vastaiskuun? 3]

 

2] Business Plan erotti kasvuhuudon ihmisyydestä ja muiden huomioitsemisesta

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/business-plan-erottaa-ihmisyy...   ---

 

3] Virukset ohjautuvat voimista ja säännöistä, jotka ovat meille ihmisille tuntemattomia tekijöitä

--- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/virukset-kilpajuoksevat-kuten...   ---

 

 

 

Nyt esille tuotu uhka markkinamiehen lisääntymiskyvystä ei ole uusi – jo vuosia sitten aihe puhututti, pioneereina tanskalaiset ... kyvyttömyys miksi, sitä ei tiedetä vielä tänäänkään, voidaan vain epäillä esimerkiksi tuottamiamme ympäristömyrkkyjä tai eliöistömme pienimpien vastaiskusta – viruksien tasapainoittavasta voimasta, mutta mitä kirjoitimme vuonna 2005  ---

 

Siemennesteessä olevien siittiöiden lukumäärä hupenee länsimaissa, erityisesti Tanskassa ja myös Suomessa. Joskus liuokset ovat olleet väkevästi kyvykkäämpiä ja tutkitun tieteen aikana ollaan nyt ilmeisesti alavireisimmällä tasolla.

Syihin on monia selityksiä, mutta maallikkokin tajuaa ihmisten taloustuotantokoneiston synnyttäneen uuteen uljaaseen maailmaamme miljoonia uusia kemiallisia yhdisteitä viimeisten satojen vuosien aikana aikaansaamaan vääjäämätöntä muutosprosessia kiihdyttäen kehomme ja ilmaston muutoksia.

LINK ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/lnsimaalaisen-markkinamiehen-...   ---Vuorovaikutus on ilmiö, joka koskettelee lähes kaikkea

On perin selvää, että ihminen ei tiedä kaikkia vaikutustekijöitä kerrannaisilmiöineen, koska yksinkertaisesti havainnoimismahdollisuutemme kaikkiin eri vuorovaikutustilanteisiin on mahdotonta. Jo pelkästään sisäänhengittämämme ilma sisältää niin paljon kemiallisia yhdisteitä, että sen vaikutusta keuhkojen kautta verenkiertoomme ja perimäämme on mahdotonta arvioida.

Me emme yksinkertaisesti tiedä tarkoin mitä kehossamme tapahtuu.Evolutiivinen ”hitaus” ajaa nyt kiihdytyskaistalla?

Ennen ihmisen vaikutusta luonto on tehnyt omat muutoksensa keskimäärin sen verran hitaasti [hitaat muuttujat 4], että vallitseva eliöstö on sopeutunut muun muassa pienhiukkasmuutoksiin. Ihmisaikakautena kekseliäs mielemme on onnistunut kehittämään niin paljon elämäämme "helpottavia" ja fyysistä työtämme vähentäviä materiaaleja, prosesseja, kemiallisia - ja raaka-aineyhdisteitä, että kehomme ei osaa varautua ja muuntua vastaamaan uusia mm. pienhiukkasympäristöjä.

4] Hitaiden muuttujien voima –kiihtyy?

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/05/hitaat-muuttujat-voivat-kiiht...   ---

 

Olemme liian innokkaita keksimään kaikkea sitä, joka vähentää fyysistä työtä, - liikkumista ja lisäämään tuotannon tehostamista, saaden kehomme täysin uuteen ja ennakoimattomaan tilanteeseen mm. lihottaen meidät uusien sairauksien piiriin. 

Filosofia syistä ja seurauksista

--- http://fi.wikipedia.org/wiki/Kausaliteetti   ---

 

Evoluutio johtuu aina muutoksista ja muutosnopeus on mahdollisesti kiihtynyt ihmisen omista vaikutussyistä. Luonnollisessa tilanteessa ympäristö on tottunut muuntumaan harmoniassa. Ihmisen kekseliäs toimeliaisuus on joko sekin luonnollista muuntumista tai sitten se on keinotekoisen nopeaa ja luonnon reaktiot ovat ylilyöntejä esimerkiksi vähentäen siittiömäärää ja synnyttäen tukun aivan uusia sairauksia vähentämään muuntuneita ihmisen luomia "virhearviointeja".

Luonto hylkää epäkelvot prototyypit.Onko ihminen osa luonnon muuntumoa, eli siis hyväksyttävä tosiasia?

Voidaan myös sanoa ihmisen oman toiminnan olevan luonnon omaa harmoniaa, olemmehan itsekin samojen luonnonlakien alaisia kuin ympäristömme. Voimmekin hyväksyä suvunjatkannan vaikeutumisen länsimaissa olevan luonnonvastaus evolutiivisesti tasapainon siirtymisestä kehityskelpoisempiin elämän suuntiin.

 

Länsimainen "elämäntapahelpotuksemme" tapainen luonnoton ympäristömme ryöstö ja kehomme rääkkäys luonnottomilla elämäntavoilla vääjäämättömästi muuntaa meitä pois luonnolliselta kehitysuralta. Niin luonto vastaa kuin sinne huudetaan.

 

Suosittelen lämpimästi hyvin ajankohtaiseksi tullutta, jo kymmenen vuotta sitten julkaistua kirjaa syntymättömistä eurooppalaisista sukupolvista; ennakoivasti tämä kirja 5] käännettiin kiinaksi juuri tänä armon vuonna 2005.

 

5] Professori Eero Paloheimo – ”Syntymättömien sukupolvien Eurooppa”

---   http://www.eeropaloheimo.fi/eurooppa.html   ---

 

Olemme (-ko) nyt suurimman haasteemme edessä?

 

 

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.blogspot.com

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

 

 

 

US

Katselukerrat: 338

Reijo Kaleva kommentoi_ 27. tammikuu 2013 12:43

Ettei tässä nyt olisi taas vaihteeksi salaliittoteorian laatimisen paikka? Jospa onkin niin, että joku Euroopan ulkopuolinen taho on kehittänyt kemiallisen konstin kastroida eurooppalaiset jonkin tavoitteen saavuttamisen helpottamiseksi?

Mutta mikä taho on asialla, ja millä tämä kemikaali saadaan ujutettua kroppaamme, onkin sitten haasteellisempi asia hoksattavaksi. Nykymaailman ollessa sellainen mikä se on, perkeleellisen monisyinen, on mahdollisia väyliä lukematon määrä.

Itse olen salaliittoteorioiden vankkumaton fanittaja, mutta mielikuvitukseni ei yksinkertaisesti riitä teorian valmiiksi saattamiseen, jotenka ehdotankin, että porukalla rustataan se valmiiksi, työnimenä vaikka spermasalaliittoteoria.

Eli, mikä taho ja miksi, ja toteutuskeino? 

Itse olisin ensimmäisenä epäilemässä kiinalaisia , motiivina se, että hyvin tietävät myrkyttävänsä oman maansa elinkelvottomaksi, ja jos Euroopassa asustelee pelkästään huru-ukkoja ja -akkoja, on tänne helppo tulla ja panna taloksi. 

Mitä Sinä ensimmäisenä epäilet?

Ilkka Luoma kommentoi_ 27. tammikuu 2013 12:47

Hmmm ... niin kiinalaisethan toteuttavat jo itse väestön vähentämisohjelmaa - vapaaehtoisesti ainoana valtiona maailmassa. Voisihan sitä kuvitella, että kiinalaisia nyppii, kun he ovat ainoita, jotka kantavat vastuuta väestökehiyksestä ;-)

K.Tuomari kommentoi_ 27. tammikuu 2013 15:05

Kukapa haluaisi itsensä uhrata ensimmäisenä väestön kontrollissa.Syitä on varmasti monia, kyvyttömyyteen jatkaa sukua.Sukupuolitaudit varmasti etusijalla,ravintoaineisiin sotketut säilöntäaineet,muoti,varsinkin tiukat housut miehillä,on sanottu eiheuttavan "siementen laadun heikkenemisen".Tilastoja ei ole muslimi-kaapuihin pukeutuneiden "hedelmällisyydestä".Kemialliset syöpää aiheuttavat aineet,ja niitä on jopa keittiön kaapit täynnä.Rakennusmateriaaleista uhoavat kaasut.Niinsanottu ruoka-muovi jota ei ole olemassakaan.Kaikki keksitty on pahasta,ja myrkyllistä ihmiselle,suuressa viisaudessaan `?Hengitämme myöskin myrkkyjä.

Ilkka Luoma kommentoi_ 27. tammikuu 2013 16:44

" ... Ihminen on valloittanut koko maapallon. Meillä ei ole luontaista vihollista. Lisäksi me lisääntymishalussamme yritämme estää kaikin tutkimus- yms. menetelmin luontaisten vihollisten esiintuloa. Ihminen käy jatkuvaa taistelua mm. viruksia ja bakteereita kohtaan, jotka voisivat olla luontaisia vihollisiamme siltä osin kuin emme ole niitä eduntavoittelullamme epäsuorasti manipuloineet.

Aika näyttää, kuinka hyvin teknologiamme ja osaamisemme kykenee torjumaan viruksien ja bakteerien omien populalaumojen etenemisen. Onko luonto järjestämässä harvennusta toimenpiteistämme mutantoituneiden viruksien/ bakteerien mobilisoituessa laajaan yleishyökkäykseen epäluonnonmukaisena vihollisena ihmisen kimppuun?

Mikäli ihminen jostain syystä onnistuisi torjumaan loputtomassa kamppailussaan virukset ja bakteerit, jäisi meille ainoaksi luontaiseksi viholliseksi me itse; eri ihmispopulaatiot ovat kautta-aikojen vahtiessaan reviiriään, mielipidettään, uskontoaan ja suvunjatkantaansa tai muutoin kateudessaan tuhonneet toisiaan koettaen näin hillitä liiallista kokonaislisääntymistämme".

LINK

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/ihminen-ohjaa-populaatiotansa...

2006

Vanha Varis kommentoi_ 27. tammikuu 2013 16:48

Turhaa toivoa, että ihminen levittämillä myrkyillään tappaisi itsensä sukupuuttoon.
Se taitaa olla joidenkin hyönteislajien ja bakteerien, ehkä rottien, ohella viimeisimpiä lajeja , jotka tällä pallolla sinnittelee hengissä.
Millaisissa olosuhteissa en tahdo kuvitellakaan.
Kanadalainen kirjailija Margaret Atwood on kirjoittanut pari scifi-kauhukuvitelmaa, joita olen lukenut, pidän enemmän hänen muusta tuotannosta.

Ilkka Luoma kommentoi_ 27. tammikuu 2013 16:58

Ihminen on luonut kehitysvimmassaan kymmeniä tuhansia eri kemikaaliyhdisteitä - voimme vain kuvitella kun noita yhdisteitä ajautuu jätevesien myötä vesistöhin ja sekoittuvat ja aloittavat biosfäärin mutantoimisen ... huh hyh ...

Nykyiset "puhdistetut" jätevedet ovat kirkkaita, mutta tappavan myrkyllisiä - ja voimakkaasti bakterisoituneet ja viruspitoistuneet.

K.Tuomari kommentoi_ 27. tammikuu 2013 17:15

Lääkkeiden ansiosta pohjavesiinkin liuottuu aineita joista ei päästä eroon.Bakteerit muuttuvat vahvemmiksi ylilääkityksen johdosta.Muutamia pillereitä erillaisiin sairauksiin yhdistettynä samanaikaisesti nautittuna vesilasin kanssa saattaa aiheuttaa reaktioita joista ei selvitä hengissä.Vesistöjen kaloissa ilmenee muutoksia hormoonien johdosta.Alaikäisille tyttölapsille kehittyvät rinnat ennenaikaisesti hampurilaislihan hormoonien takia.Uusia kemiallisia aineta keksitään tuhansia,mutta niiden turvallista tuhoamista ei ole edes tutkittu.

Ilkka Luoma kommentoi_ 27. tammikuu 2013 17:26

K.Tuomari - tuossa piilee ehkä suurin vaara meille itsellemme - esimerkiksi psyyke- ja mielialalääkkeiden käyttömäärät ovat räjähtäneet käsiin, katukauppa rehottaa - täytyy saada yhä kovempia kiksejä. Kohta ei ole enää mitään luonnollisia kiksejä ;-)

K.Tuomari kommentoi_ 27. tammikuu 2013 17:37

Justiinsa niin,sanonta on olemassa,jos se tekee hyvää,niin tee sitä,seurauksista huolimatta.Seuraukset saattavat olla pahemmat kuin "krapula".

teuvomast kommentoi_ 27. tammikuu 2013 17:44

Tampereella muuten lasketaan mm ehkäsy pillerijäämiä surutta pyhäjärveen, koska meidän vanha vedenpuhdistamo ei niitä kykene erottamaan mitenkään terv tepivaari  

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot