Poliittinen tilanne on karmiva, talous on kuralla, rantaväylän tunnelista löytyi lohikäärme eikä kukaan saa ohuen ohuita leikkeileitä pois markkinoilta. Hätä on toki juuri tuon näköinen, mutta siitä huolimatta tai sen ansiosta voivat tamperelaiset tänä viikonloppuna murehtia kaikista ym. ongelmista sekä monista muista vaihteeksi sarjakuvan keinoin. On vuorossa taas Tampere Kuplii.

Kohta tiedät lisää

Joten miksi ihmeessä suunnata Tampere-talolle lauantaina ja sunnuntaina, vaikka kalsarikännit ovat muodissa? Totta puhuen emme pysty hyvän fiiliksen sarjakuvafestareillakaan aivan sitä rimaa ylittämään, mutta tarjoamme ainakin erinomaisen korvikelääkkeen. Kas, tapahtumaamme kun on vapaa pääsy, joten kalsarikänni- tai kravattiteeiltabudjettisi ei kärsi tipankaan vertaa käynnistä tapahtumassamme. Lisäksi voit saada villejä ajatuksia lämmittämään päätäsi. Voit kuulla Fingerporin kymmenvuotiaasta historiasta. Voit muistella King Kong -sarjakuvia 70-luvulta tai Sarjakuva-Finlandia voittajaa 2017-luvulta (täh?). Saatat nähdä niitä joka lehtiotsikossa vaanivia värikkäitä nuoria, mutta mikä jottei myös harmaita senioreita. Tapahtumamme kävijöiden ikähaarukka kun on ihan aktuaalisesti, ei vain metaforisesti, vauvasta vaariin.

Nykyään on tärkeää vältellä voimakkaita tunteita herättäviä "trigger" mainintoja teksteissä joten toiminpa juuri päinvastoin. Cosplay! Näkymättömiä sukupuolia! Sovinismia Hopeanuolessa! Sotahistoriaa! Metallimusiikin ja sarjakuvan epäpyhää liittoa! Rocky Horror Show! Mauri Kunnas! Oletko nyt varmasti suuttunut tarpeeksi? Jos et, muista että Tampere Kuplii ry:n pyörittämä pääsymaksuton ja epäkaupallinen tapahtuma sisältää myös aimo pinon hirveää kapitalismia. Meiltä löytyy ehkä Suomen suurin sarjakuvatori, josta löydät mm. aivan kaiken. Sen rinnalla vaikuttaa pienkustantajien ja indie-artistien Pienlehtimarssi, sekin melkoisen kookas.

Nyt tiedät lisää

Ja jos et ole tarpeeksi vielä vajonnut epätoivoon, onpa sunnuntain aamupäivällä eräs Kyuu Eturauttikin puhumassa yleisötapahtumien muuttuvista tuulista ja villeistä ajatuksista. Toivon hartaasti saavani paikalle vähintään sadan hengen mielenosoittajajoukon kertomaan miten mm. kaikki on väärin.

Nyt kun olet vihastunut, olet valmis saapumaan la klo 10-18 ja su klo 11-17 Tampere-talolle. Tai lue vaikka lisää ensin. Sinua on varoitettu, mutta tosi oudolla tavalla.

Katselukerrat: 133

PetrusK kommentoi_ 17. maaliskuu 2017 22:07

Robin Hood, Korkiajännitys, Siivet, Pecos Bill, Akim  - - näissä sarjakuvaa riittämiin. Kun näihin olen joskus törmännyt, niin lapsuuden ajan mielikuvitus lähtee lentoon ja maan pinnalle paluu on joskus aikamoinen tömähdys :)

Kyllä sarjakuvissa on voimaa!

Kalle kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 06:40

Ei ole Asterixin voittanutta; siinä on koko nykyisenkin elämän kirjo, kun vain oivaltaa. Muita sarjakuvia en ole sitten viimeiseen kuuteenkymmeneen vuoteen lukenut.

Veera kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 22:39

Voi ei! En pääse, olen samaan aikaan maailman tylsimmässä paikassa, jossa parasta viihdettä on, kun istuu pesutuvassa lukemassa jotain samaan aikaan, kun pesukone hoitaa omaa tointaan. Viimeksi vietin pyykkikoneen pyöriessä laatuaikaa Mauri Sariolan seurassa.

Nyt kun sain muistutuksen siitä, että Tampereella olisi sarjakuvafestari tarjolla, niin täällä vihoviimeisessä rotanloukossa tuntuu entistäkin tylsemmältä.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 23:09

Noh, yksi päivä takana, näyttäisi siltä että rikomme kävijäennätyksemme massiivisilla kasvuluvuilla.

Huomenna sitten aamusta on se oma ohjelmani. Ehkäpä pitää nukkua sitä ennen.

Vaan Veera, voit aina tuijottaa taivasta. Se on jännä.

Kyuu Eturautti kommentoi_ 18. maaliskuu 2017 23:12

Ai niin ja P.S. Ellei taivas putoa niskaan, ensi vuonna muutaman päivän tarkkuudella samaan aikaan.

al1947 kommentoi_ 19. maaliskuu 2017 06:16

B Virtanen on paras ja puhuttelevin.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot