Se on erittäin todennäköistä, mutta käytännössä mahdotonta

Tämä ainakin on mahdollista, mutta todennäköisesti epäsuotavaa ja erittäin epätodennäköistä, sekä täysin mahdotonta. Todennäköisesti jo arvannettekin, mitä tarkoitan, tai ainakin se on hyvin mahdollista.

Hallintarekisteri on kyseessä, eikä kukaan tiedä mitä se oikeastaan tarkoittaa. Tulkintoja on ihan yhtä paljon, kuin arvovaltaisia tulkitsijoitakin. On siis aivan mahdotonta ymmärtää, mitä hallintarekisteri tarkoittaa ja miksi ollaan menossa eri suuntaan, joka on vastoin EU;n suositusta ja jossa jo ollaankin, KAI.

Tuo iso kai, tarkoittaa samaa, kuin kysymysmerkki isona. Alla muutama mahdollista, tai mahdotonta vaihtoehtoa, viisaiden sanomana edellisestä uudistusyrityksestä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tassa-ovat-kiistellyn-hallinta...

Tässä  on sitten porsaanmentävä reikä, ison semmoisen.

http://www.hs.fi/talous/art-2000005186228.html

Katselukerrat: 94

Mika Helasvuo kommentoi_ 30. huhtikuu 2017 12:29

On aivan selvää, ettei hallintarekisteri aukea kovin helpolla, eikä sitä auta viime kyselyntunnin kaltainen sirkus, jossa kysytään kovaan ääneen, mutta vastauksia ei sitten enää kuunnella.

Linkeistä jälkimmäinen oli vähän "vanhentunut", nimittäin 27.4 hallitus antoi asiasta lisää tietoa ja jälkimmäinen oli hieman "toimituksen valinta", josta oli jätetty oleellisia asioita pois mm. talouvaliokunnassa sovitut ponnet, jotka valtionvarainministriön mukaan otetaan käyttöön välittömästi.

Sekoitan hieman pakkaa uudella linkillä:

https://www.suomenuutiset.fi/orpo-lupasi-talousvaliokunnan-vaatimat...

"Hallintarekisterisijoitus lähdeveron alaiseksi

Hallintarekisterit ovat EU:ssa sallittuja, mutta Suomessa ei. Suomi toimii asiassa poikkeuslailla. Laki ei kuitenkaan estä suomaisia sijoittamasta ulkomaiseen hallintarekisteriin.

Talousvaliokunnan vaatimuksen mukaan hallintarekisteriin sijoittaminen määrätään lähdeveron alaiseksi. Kansainvälisestä rekisteristä saadaan tieto, jos osakkeita omistama yritys on taustaltaan suomalainen – vaikka omistus olisi ketjutettu.

Tällöin rekisteri voidaan määrätä perimään osakkeiden saamista voitoista suomalainen lähdevero, joka voi olla korkea, vaikkapa 50 prosenttia. Jos omistaja ilmoittaa sijoituksestaan veroviranomaisille, peritään huomattavan paljon alhaisempi lähdevero. Tällä tavalla salainen sijoittaminen hallintarekisteriin tehtäisiin kannattamattomaksi.

Tämän Orpo lupasi toteuttaa lainsäädännössä viipymättä.

Suomen poikkeus on voimassa jatkossakin

– Suomen poikkeus on jatkossakin voimassa. Se on tarkistettu komissiosta ja se on valtiovarainministeriöstä vahvistettu, Turunen sanoi.

– Mutta varmaan jokaista kiinnostaa, miksi perussuomalaiset olivat tässä mukana. Juuri siksi, että täällä ovat nämä voimakkaat ponnet, joissa edellytetään kotimaista lainsäädäntöä siitä, että saataisiin ulkomailta nämä tiedot. Jos ei saada niin rankimman kautta verotetaan. Hallintarekisteriä ei ole hyväksytty Suomessa ja ulkomailla se on tehty nyt kannattamattomaksi, jos omistustiedot eivät ole käytettävissä. Tämä on ratkaisu, miksi me olemme tässä mukana. Kysynkin valtiovarainministeriltä, pannaanko heti tämä lainsäädäntö toimimaan, Turunen kysyi.

– Erinomainen puheenvuoro valiokunnan puheenjohtajalta, joka on hyvin perehtynyt tähän asiaan viime vuosien ja kuukausien aikana. Kyllä – nämä ponnet pannaan täytäntöön, Orpo lupasi."

Pentti Tuominen kommentoi_ 30. huhtikuu 2017 13:36
Mika

Jaa "vähän" vanha, miten se on mahdollista. Toinen oli tarkoituksella ja jälkimmäisen olen ottanut vahingossa väärän linkin, mutta kaikki on epäolennaisen todennäköistä.
Kalle kommentoi_ 1. toukokuu 2017 05:23

Kyllä minusta noista linkeistä asia selkiää ja kristallisoituu; veronkierto ja sisäpiiririkokset helpottuvat ja hallitus suosii selkeää rikollisuutta ja helpottaa ryhtymistä vilpillisiin keinoihin. Selkeätä.

Hallituksen kyselytunnit ovat poliittista sirkusta, jossa keräillään ainoastaan irtopisteitä.

Pentti Tuominen kommentoi_ 1. toukokuu 2017 07:18
Oleellista tässä avauksessa on noiden viisaiden vaihtoehtoisten sanojen sekoittaminen, eikä niinkään itse asia. Mielipiteitä on siis moneksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot