Urjala on keskisuuri maalaiskunta Lounais Pirkanmaan rajoilla Forssan naapurissa. Aikanaan Hämeestä ryövätty outoon Pirkanmaahan. Asukkaita ei ole kauheasti, mutta pinta- alaa temmeltää sitäkin enemmän.

Ollaan kuitenkin Aamulehden levikkialueen laitamilla, joka täällä on päivälehdistä valtalehtenä. Vaikka harvoin se lehden sivuilla näkyy. Joskus, kun jotain suurta pahaa sattuu, vaikka joku ammutaan, tai oikein paha kolari tapahtuu, vaikka harvemminhan niitäkään ilmaantuu, siis harvoin päästään lehden sivuille. Tilausmaksu kyllä peritään ja aika moni sen maksaakin.

Ai niin, siitähän sitten tulikin mieleeni mikä maksoi. No tietysti se, että päästiin Aamulehden sivuille ja melkein koko aukeamalle uudella keskuskoululla, se kuittasi melkein 15miljoonaa.

En ole varma, toimiiko linkki maksulliseen näköislehteen, mutta koittakaa.

http://aamulehti.ap.richiefi.net/ada8b060-4ca6-49e8-9c5a-b7cec326c3...

Katselukerrat: 159

Neuvos kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 19:11

-Pääsy kielletty eli ei auennut. 15 milliä komea summa - onnea vaan ja ilman hometta jos oikein tekivät ilmastointia myöden.

Heikki Karjalainen kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 20:12
Pentti Tuominen kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 21:41
Heikki

Ei ollut tämä, mutta hyvä silti. Tämä on kaupallinen, kuten linkissä lukee, silti melkein parempi.
Mika Helasvuo kommentoi_ 22. huhtikuu 2017 22:15

Urjalassa vaikuttaa olevan hyvä henki päällä ja prioriteetit kunnossa, ei muuta kuin lykkyä tykö.

Kalle kommentoi_ 23. huhtikuu 2017 05:49

Teilläpäin hoideltiin nämä kouluasiat (kouluverkko ja uusrakentaminen), Tammelassa vuosien sotku ja Forssassa vielä sekavampaa.

Onneksi jossain päin kuntapoliitikot hoitavat hommansakkin.

Pentti Tuominen kommentoi_ 23. huhtikuu 2017 07:43
Kyllä se, Kalervo, koville otti meilläkin. Onneksi nyt näin ja kolmatta vuotta talous plussan puolella. Lisää oppilaita on tullut tuolta Akaan puolelta, jossa ihan kaikki koulut homeessa, vaikka yhteenkin tehtiin muistaakseni seitsemän miljoonan remontti.

Sitä teidän Tammelan tilannetta olen seurannut, josta on tehty valituksia vähän joka ilmansuuntaan. Ei hyvä juttu, liian paljon eletään tunteella laskevissa oppilasmäärissä.
Kalle kommentoi_ 23. huhtikuu 2017 12:16

Tosiasiahan on, että Urjalassa kuitenkin saatiin aikaiseksi päätös ja toteutus. Forssa ja Tammela ovat lillineet vähintäänkin yhtä kauan ja mitään päätöstä ei näköpiirissäkään. Valituksia valituksien perään.

Pentti Tuominen kommentoi_ 24. huhtikuu 2017 06:19
Tuo Heikin linkissä oleva kaupallinen tarkoittaa sitä, että se oli siis maksullinen, josta kunta maksoi, en tiedä paljonko.

Siinä vilahti myös Urjalan nykyinen slogan, eli "Koti Pohjantähden alla" Se tulee Väinö Linnan kirjoista ja hänen syntymäseudustaan "Pentinkulmasta", jonne Linna itse oli oppaana elinaikanaan. Siis Innasen "Taikayö" oli aikansa elähtänyt ja siitä revittiin täysi hyöty, mikä hiukankin oli mahdollista.

Nyt on kunnassa alkanut hiukan uudenlainen eteenvievä ajattelutapa, siitä kertoo myös tuo uusi koulu ja moni muu asia.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot