'Vihreä rauha' on saavuttanut täysi-ikäisyyden maallisen talousahneuden ja ympäristötuhon jarruttajana. Ilman Greenpeace järjestön voimaperäistä ja systemaattista työtä olisi Etelämannerkin jo todennäköisesti taloustilikirjojen kärkituotteita ja mantereen mineraali- ja energiavarat täydessä luontoa raiskaavassa ihmishyödynnöksessä.

Miksi ihminen ei ymmärrä rooliaan ja sopeumasuhdettaan maapallon biosfäärin biomassojen suhteutukseen? Miksi meille pitäisi kuulua kaikki hyödynnöskeinot – unohdammeko sen, että vuosimiljoonainen luonnonvalinta synnytti yhden viimeisistä, eli meidät niiden resurssien pohjalta, jotka jo miljoonia vuosia ennen meitä loivat otollisuuspohjat olemassaolollemme …?

YLE TV 1 esitti 1] erinomaisen koosteen täysi-ikäisestä puberteetin ohittaneesta maailmanlaajuisesta järjestöstä nimeltä Greenpeace. On merkittävää meidän omalle olemassaolollemme ymmärtää Greenpeacen tavoitteet ja toimintamallit. Ahneuden voittaminen vaatii suoraa, kovaakin toimintaa – ja uhreuksiltakaan ei enää vältytä. Posken kääntö ei auta – on otettava sellainen keinovalikoima, joka tuntuu ja näkyy …

Miten me koimme ja kirjoitimme Greenpaeace järjestöstä jo vuosia sitten, kun se taisteli jääkarhujen, valaiden ja uhanalaisen eläimstön puolesta ja arktista öljynporausta ja ydinjätteiden mereen ahutaamista vastaan ---

Uusin tuntematon uhkamme on hiilen katoaminen pelloistamme ja metsistämme - http://issuu.com/mttelo/docs/mtt_elo_1_2013?e=2189930/2161400 - [MTT/ELO 1_2013,sivut 10-11] – katso myös mielipidekirjoitus - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145665-elinehtomme-hiili... - [US_P/il]

...

[2007] Greenpeace – esitaistelija, joka yhdistää yhä enemmän ihmisiä

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/greenpeace-esitaistelija-joka... - [BLOG/il]

orig. 29. maaliskuuta 2007

[ … Uutisista rävähti kuva Greenpeace aktivistien kiivetessä Fortumin 1) torniin osoittamaan mieltään ydinvoimaa vastaan, jota Suomi ei tarvitse eikä Fortum ansaitse. Greenpeace iskee maailmalla suoraan kestämättömän kulutuksen ytimeen - puheiden aika on ohi, on aika tarttua suoraan toimintaan - on odotettavissa yhdistymisen laatua joukkovoimaksi ... ]

Näemme televisiosta, kuinka Greenpeace aktivistit altistavat henkensä taistelussa valaiden puolesta - ihminen ei tarvitse valaiden lihaa nykyelinmallissaan [huom! eskimoiden ikiaikaiset luontoa arvostavat tavat] - ryöstötappaminen on kuihduttanut valaskannat sukupuuton partaalle. Greenpeace iskee Lapin ikimetsiin varjellakseen sellaista, mitä me ihmiset emme enemmistönä ymmärrä osaksi luonnon ja elämän monimuotoisuutta.


Ihminen on ylittänyt kaikki omalle lajilleen harmoniset ja luontaiset elinalueensa

Olemme siirtäneet, kuluttaneet, saastuttaneet, tappaneet ja murhanneet lajeja kiihtyvällä vauhdilla sukupuuttoon. Ihminen on ottanut kirjaimellisesti Raamatun lauseen: "Menkään, lisääntykää ja täyttäkää maa".


Osa ihmisistä on herännyt näkemään metsää puilta

Ihminen ei ole suuresta kirjasta huolimatta maan herra. Ihminen ei ole luomakunnan keskipiste eikä kruunu. Ihminen on osa luontoa, sen tulisi olla tasa-arvoinen eliö muiden joukossa. Riita meidän oikeudesta käyttää koko eliökunnan varoja etuoikeutettuna, on vähintäänkin kyseenalainen. Ei ole mitään erityisestä syytä korottaa asemaamme muiden kustannuksella.


Greenpeace on huomisen vastuuta ryhtyä suoraan toimintaan -

onkin kannustettavaa innostaa ja aktivoida ihmiset ymmärryksen kautta liittymään joukkoon, jossa nähdään tämän päivän uhka meissä itsessämme. Aika ei ole käynyt vähiin, aika on loppunut. Ihmisen tulee palata omaan luonnolliseen asemaansa. Meidän kulutuskäyttäytyminen kuluttaa maapallon ekologisia varoja tuhatkertaisesti sen, mitä saman biomassan omaavat muurahaisyhteiskunnat käyttävät. Muurahaiset olivat ennen meitä ja jatkavat systemaattista elämäänsä myös meidän jälkeen. Selitys suuremmasta viisaudestamme ei koe tässä esimerkissä mitään etuoikeutta.


Ihmiskunta yhtenäistyy suurien uhkien edessä,

juuri nyt kun avaruudesta ei suoranaista vaaraa ole näkyvissä, herää ajatus vihollisista ykköseen, ihmiseen itseensä. Selitykselle oikeudestamme kaikkeen ja kaikella tavalla ei ole mitään perustetta. Ryhmäaktiivisuus käynnistyy julistuksesta, jossa asetetaan päämäärät ja tavat sekä keinot niiden saavuttamiseksi. Joukko kasvaa vastuiden heräämisen myötä. Ihminen ei ole maapallon kuningas.

...
Suomen 150 sutta ja 200 karhua ovat liikaa Suomen 5,3 miljoonalle ihmiselle

Suomen hirvet ovat uhka autoillemme ja hengellemme. Tapamme liikenteessä 2-5 miljoonaa lintua vuosittain, kuinka paljon muita eläimiä kuolee heinäladon kokoisten citynäyttömaastureiden alle - ei tiedä kukaan [lasketaan, että autoilun mekassa USA:ssa kuolee miljoona eläintä joka päivä autojen alle].

Ihminen levittää asfalttiaan, levittää teitään, levittää parkkipaikkojaan, raivaa metsää paperiksi ja syyllistää luonnonsuojelijoita terroristeiksi, koska he häiritsevät metsän kaatoa, häiritsevät kaatopaikkoja, häiritsevät luonnontuhoamista ja kiipeävät Fortumin konttoritorniin. Ihminen häiritsee kokonaisuutena koko muuta eliökuntaa.


Yhtenäisyys lähtee yhteenkuuluvuudesta

Päämäärän kirkastuessa, lisää se taistelutahtoa tavoitteen saavuttamiseksi. Uhka yhdistää - on yhdistymisen aika. Nyt on aika ryhtyä toimeen - on toiminnan, ei puheiden aika. Aktiivinen kansalaistottelemattomuus sallittavuuden puitteissa tervettä järkeä ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen on paras tae huomisen elinvoimaisille sukupolville. Ihminen elää luonnosta, luonto ei elä ihmisestä. Ihminen on vain pieni osa kokonaisuutta, ja meille kuuluu vain se osa, mikä on juuri ja juuri riittävä populaation ylläpitämiseksi.


Luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta,

raiskausta, tuhoamista ja silmitöntä tappamista, jossa elämän valtikka on otettu ansiotta ja väärällä luulolla vääriin käsiin. Olemme ylittäneet rajamme. Tasapainoisen elämäntavan tavoittelu, asemansa harmoninen hyväksyntä ja olo osana luontojärjestelmää on juuri nyt viimeinen tae koettaa tehdä viimeisellä hetkellä se, mikä piti tehdä jo kauan sitten. Poltimme noin sadassa vuodessa sen määrän eloperäistä muinaista kasvustoa polttoaineina ilmaan mm. hiilidioksidiksi, minkä tekemiseen luonnolla meni 10 miljoonaa vuotta.


Taistelu luonnon suojelemisesta on alkanut -

ja siihen on kannustettavaa liittyä. Parempi pienempi elintaso luonnossa, joka elää, lisääntyy ja kokonaisvaltaistuu eliökunnaksi, jossa kaikilla on osansa kuin tuhottu ympäristö, missä elottoman kuiva aavikko sateettomuutena tappaa hiljalleen kaiken kuumetessaan.


...
Juuri tätä kirjoitettaessa [29.3.2007, klo 21:45 YLE 1, A-talk] keskustelijat kiivaasti riitelevät Greenpeace vastaan ihmisen itsekäs mahtielon perustelu. Toteamuksena voisi sanoa, että lajimme on liiaksi levinnyt muiden varannoilla. Puheiden aika on ohi, suora kansalaistoiminta on astumassa tilalle.

1] YLE TV 1 – Dokumentti Greenpeace´sta ~ Sateenkaarisoturit ~ http://areena.yle.fi/tv/1435159 - [YLE/TV 1]

Ilkka Luoma

http://jontikka.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

Kuvasarja Greenpeacen edellisestä lippulaivasta M/s Rainbow Warrior´sta – Sateenkaarisoturi ~

http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Rainbow+Warrior/ - [KUVAT.fi/il]

AL – FbUS

BLOG 21 424 | 1 791 - IL

---31072013---

doc.: greenpeace_31072013.doc – OpenOffice Writer

834 | 7280

Katselukerrat: 533

Orwell kommentoi_ 31. heinäkuu 2013 21:55

GP on ahne rahansaalistaja ja huijari

Kyuu Eturautti kommentoi_ 1. elokuu 2013 05:47

Itse käytän heistä yksinkertaista termiä terroristijärjestö.

Alkuun oli heillä hyvät tavoitteet, nykyään he lähinnä toimivat luonnonsuojelua vastaan minkä kerkiävät. Joka kerta kun joku pyrkii kasvattamaan uusiutuvaa energiaa, GP hyökkää vastaan, suojellen ennen muuta perinteisiä öljyjättejä.

GP on paras asia mitä arabien öljypohatoille on koskaan tapahtunut.

Ilkka Luoma kommentoi_ 1. elokuu 2013 07:03

Bioenergiankäytön ympäristövaikutuksia ei olla tutkittu kuin muutamia vuosikymmeniä - vaikka luonnolta mwni biosfäärin rakentamiseen muutama sata miljoonaa vuotta - emme siis tiedä käytännössä mitään bioenergian käytön haittavaikutuksista! On nk. purkautuvan monimuotoisuuden  uhkamahdollisuus ... ?

Ilkka Luoma kommentoi_ 1. elokuu 2013 08:02

Orwell - millä kohtaa ovat huijanneet?

pekka korpela kommentoi_ 1. elokuu 2013 09:36

GP touhu Lapissa oli lähinnä leikkimistä, mutta luonnon kuluttamista voi monella tapaa harjoittaa ja laittaa syy muitten niskoille.  Säälittävää toimintaa mm nokkamiehen maastururiajelu välillä Lappi-Helsinki luonnonsuojelun nimissä!!!

Ilkka Luoma kommentoi_ 1. elokuu 2013 12:28

Aikaanaan ecocity_professori Eero Paloheimoa kyydittiin Kiinassa paikasta toiseen Hummerilla ;-)

Orwell kommentoi_ 1. elokuu 2013 15:55

Mm. surullisenkuuluisia hylkeenpoikasen elävältänylky oli tekijän mukaan GPn maksama teko.

Ilkka Luoma kommentoi_ 1. elokuu 2013 18:30

Ydinjätetynnyrien pudotus GP:n kumiveneen päälle näytti aidolta ...

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot