Saammeko esitellä - Tiia, Antti ja Jukka

Tässä blogissa seurataan maanantaista alkaen, miten pomokolmikon Liikkujan viikko sujuu joukkoliikennettä käyttäen! Tässä he ovat.

Tiia Jyrkiäinen

Managing Director, Markkinointitoimisto Deeper

Koti Lempäälän Kuljussa, työpaikka Aleksanterinkadulla keskustassa

 

"Työpaikkani sijaitsee Tampereen keskustassa, ja lähimmälle bussipysäkille on matkaa sieltä 100 metriä. Kotona Lempäälässä bussipysäkki on vajaa 400 metrin päässä, joten joukkoliikenteen hyödyntäminen onnistuisi helposti. Olen onnekas, koska olemme saaneet mieheni kanssa kulkea työmatkat toistaiseksi yhdessä leppoisasti SuomiPoppia kuunnellen - autolla.

Mieheni työskentelee Finrailin palveluksessa ja on aina kannattanut joukkoliikennettä. Toisin kuin minä, joka olen mieltänyt joukkoliikenteen pääasiassa rasittavaksi. Kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat valmiita satsaamaan arjen sujuvuuteen ja mukavuuteen.

Sujuva arki tarkoittaa minulle nopeaa liikkumista paikasta toiseen, toisinaan ex tempore –lähtöjä ja riippumattomuutta. Koen mukavuusalueeni järisevän, kun kastun sateessa juostessani aamulla bussipysäkille mietittyäni ensin liian kauan kumisaappaat vai korkkikset."

 

Antti Eskelinen

Toimitusjohtaja, Tampereen kauppakamari

Koti Leinolassa, työpaikka Technopolis Yliopistonrinne

"Asun Kangasalalla, 11 km Tampereen keskustasta, nopean yhteyden päässä ja kuljen työmatkat pienellä Toyotalla. Perheeseemme kuuluvat vaimoni, poika ja tytär. Meillä on kaksi autoa ja kaksi mopoautoa.

Lapsemme ovat Tampereella lukiossa. Vaimoni työpaikka on pääsääntöisesti Hermiassa mutta hän myös matkustaa jonkin verran. Töittemme takia emme voi kulkea yhdellä autolla ja joukkoliikennekin on mahdoton.

Lasten urheiluharrastusten ja koulun käynnin yhteensovittaminen ja onnistuminen vaatii heille kulkuvälineet. Käytännössä emme käytä joukkoliikennettä lainkaan Tampereen kaupunkiseudulla mutta muualla kylläkin. Työmatkat Helsinkiin ja muualle Suomeen kuljemme (minä sekä vaimoni) lähes 99% junalla."

 

Jukka Alasentie

 

Aluekehitysjohtaja, Pirkanmaan liitto

Koti Muotialassa, työpaikka Nalkalankadulla Eteläpuistossa

 

"Kuljen noin neljän kilometrin työmatkan Muotialasta Eteläpuistoon etupäässä omalla autolla, mihin kuluu alle 10 minuuttia. Bussilla 15 pääsee Keskustorille ja matka-aika ovelta ovelle on noin puoli tuntia.

Työhön kuuluu jonkin verran kokouksia kaupungilla ja ympäristössä, niihin yleensä olen mennyt omalla autolla. Oma lukunsa ovat käynnit Helsingissä, noin kerran tai kaksi viikossa. Nämä kuljen junalla. Vapaa-aikana liikun paljon polkupyörällä, lähinnä kuntolenkkejä. 

Käytän bussia vapaa-aikana ja yhä enemmän myös työmatkoihin. Muutoin juna on yleisin julkinen kulkuvälineeni."

Tervetuloa matkaan!

Katselukerrat: 1048

Ala-Amurin Viki kommentoi_ 16. syyskuu 2013 13:42

Näistäkin kertomuksista hoksaa jo hidasälyisempikin, että Tampereella liikennerahat on upotettu vain autoilun edistämiseen, eikä sovittuja joukkoliikennehankkeita ole saatu edistettyä yhtään:

Ihmiset on pakotettu vain kalliiden kumipyörien varaan. Lähijunat eivät pysähdy Kuljussa (vaikka infra on jo olemassa), yksikään Kangasalan seudullinen runkobussi ei kulje Kalevantietä Hatanpään valtatielle asti (vaikka onnistuisi helpolla, jos haluttaisiin panostaa), eikä ratikalla pääse Muotialasta keskustaan (vaikka se puolittaisi matka-ajan ja nostaisi laatutasoa huimasti). Jne.

Ihmiset lisäävät juuri sen kulkumuodon käyttöä, jonka sujuvuuteen ja edellyttyksiin on eniten rahaa käytetty. Miten voisikaan kukaan käyttää ratikkaa tai lähijunaa, joita ei ole olemassa? Ja ei ole olemassa sen vuoksi, että umpiluisesti vuosikymmenestä toiseen kielletään mahdollisuus niiden käyttöön sillä foliohattuteorialla, että ei kaikki voi niitä käyttää. Huh huh. Tamperelaista liikennelogiikkaa...

Sakari Kestinen kommentoi_ 17. syyskuu 2013 00:39

Hieno juttu johtajilta lähteä viikon seikkailulle julkiseen liikenteeseen!

Annan pari vinkkiä, jotka parantavat matkustuskokemusta: ensinnäkin kannattaa ladata kännykkään jokin reittiopas-mobiilisovellus. Kattava lista Tampereen joukkoliikenteen sovelluksista tässä: http://joukkoliikenne.tampere.fi/fi/e-palvelut/mobiilisovellukset.html – itse käytän iPhonella Reitit-ohjelmaa, johon olen varsin tyytyväinen.

Toinen vinkki kullekin erikseen:

Tiia, Kuljusta keskustaan pääsee mukavimmin Valkeakosken liikenteen busseilla (linjat 52-53). Paunun seiskaykkönen on yleensä aina viimeistään Tampereen puolella tuulilasikuormassa, Valkeakosken linjan kyydissä pääsee käytännössä aina istumaan pehmeille ja leveille penkeille, jolloin matkustusmukavuus on henkilöauton etupenkin tasoa.

Antin asuinpaikkatieto oli vähintäänkin ristiriitainen, "Leinolassa Kangasalla". Siksipä annankin hyvän vinkin joukkoliikenteen ulkopuolelta: kokeilkaas hankkia käyttöönne taakkapyörä (laatikkopyörä, tavarafillari). Jopa kaksipyöräiseen, mutta varsinkin kolmipyöräiseen sellaiseen mahtuu hurja määrä tavaraa ja sellaisen saa sähköavusteisena, jolloin saa sopivasti liikuntaa ja vauhti pysyy riittävänä huolimatta kuormasta. Taakkapyörässä voi olla jopa enemmän tavaratilaa kuin mopoautossa, ja jos matkat eivät ole aivan poskettomia, saattaa taakkapyörä olla jopa mopoautoa parempi kulkuväline harrastusmatkoihin – ja kauppamatkoihin muutaman kilometrin päähän automarkettiin.

Jukalle vinkkinä olisi hyödyntää liityntäliikenteeseen Keskustorilta Eteläpuistoon kaupunkipyörää. Fillarilla matka torilta perille kestää viitisen minuuttia, ja menosuuntaan on yhtä alamäkeä. Bussista pyörään vaihto saattaisi kannattaa jo linja-autoasemalla, jossa on myös kaupunkipyöräteline. Pienenä muttana on toki se, ettei Nalkalassa ole kaupunkipyörätelinettä, mutta sellaisen pitäminen päivän ajan Pirkanmaan liiton sisätiloissa ei liene kovin vaikea neuvottelukysymys.

http://www.tamperecitybike.fi/

Cyclox kommentoi_ 17. syyskuu 2013 01:06

Hieno juttu, että kokeilevat vaihtoehtoja. Itsekin on tullut kokeiltua kaikenlaisia välineitä työmatkan taittamiseen. Kaikkein sujuvimmin ja turvallisimmin matka mielestäni taittuu omalla autolla. Tampere on mielestäni onnistunut hyvin pitämään liikenteen sujuvana ja pysäköintimahdollisuudet kätevinä.

Joukkoliikenne on hitaampaa ja vuorotiheydet kovin harvoja vähänkin syrjemmälle. Käytön pitäisi olla halvempaa, että itse hyväksyisin huonot puolet.

Fillari olisi kätevä, mutta sitä ei voi suositella kuin asiaan vihkiytyneille. Kokemattomille on aivan liian paljon vaaranpaikkoja ja reitit ovat aika kehnossa kunnossa. Polkupyörällä on myös liikkeellä ilman selkeää mahdollisuutta vakuutusturvaan (siis liikennevakuutuksen kattavuuteen rinnastettavaa) ja oikeusturvan kanssakin on vähän niin ja näin. Sen huomaa sitten, kun joutuu onnettomuuteen kevyen liikenteen väylällä.

Antin lapset ovat onnekkaita, koska pääsevät kulkemaan harrastuksiinsa ja kouluun turvallisesti mopoautoilla!

Aasla kommentoi_ 26. toukokuu 2017 09:34

Ei Leinolassa asuvan tarvitse omaa autoa käyttää ollenkaan. Se on laiskuutta jos ei viitsi kävellä bussipysäkille joka on Orimuskadun varrella. Leinola on Tampereen puolella eikä Kangasalla

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot