Näin otsikoi Talouselämä:

"Sdp:n uudelleenvalittu puheenjohtaja Antti Rinne piti viime sunnuntaina Lahden puoluekokouksessa linjapuheen, jossa hän luetteli tavoitteita vuoden 2019 hallitusneuvotteluihin. Puhe ei sisältänyt hintalappuja eikä rahoitusmallia, joten Talouselämä pyysi hinta-arvioita tutkimuslaitosten ja työmarkkinajärjestöjen ekonomisteilta.

Uudistusten suuruusluokka on miljardi euroa vuodessa, neljä miljardia vaalikaudessa.

Eniten epävarmuutta liittyy Sdp:n ”yleisturvamalliin”, joka olisi vaihtoehto hallituksen suunnittelemalle perustulolle. Malli ei ole valmis, mutta Sdp:n nuorisojärjestön luonnoksessa hinnaksi mainitaan ”useita miljardeja”.

Toinen suuren luokan uudistus olisi 3–5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus. Sen hinnaksi arvioidaan noin 300 miljoonaa vuodessa, ilman uusia investointeja."

jne.jne.

"”Ystävällisesti tulkittuna kokonaissumma ei ole mahdoton, mutta näissä taloudellisissa tilanteissa käytännössä erittäin hankala ilman melko roimaa veroremonttia, jolla verotuottoja lisättäisiin”, arvioi STTK:n pääekonomisti Ralf Sund."

Ellei paremmin tietäisi, niin saattaisi luulla Rinteen lupauksia populismiksi, mutta se ei liene mahdollista?

Katselukerrat: 186

PetrusK kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 09:08

Näyttää siltä, että SDP on tulossa hulluksi. 

Mika Helasvuo kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 09:14

On hyvä muistaa, että avauksessa mainittujen lisäksi SDP peruuttaa hallituksen leikkaukset ja SOTE:n. 

Kaipaa mallia ruotsalaisesta talouspolitiikasta, toki ilman omaa valuuttaa ja vahvalla työehtosopimusten yleissitovuudella.

Vogoni kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 09:52

Tulossa?

Seppo Muurinen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 10:36

Rinne - kuin tiettyjä hänen poliittisia ulostuloja on vaikeaa ottaa koppia nykyisessä tilanteessa että mitä lienee edesottamuksiensa vastuullisuuden laita. Tuntuu ihan hakuammunnalta kuin ? merkillä mikä on demareiden todellinen suunta kun viime hallituskaudelta jäi tietty tyhjiö käteen.

Onko aika että mahdollinen "uusjako" poliittisessa mielessä aivoriihen mietintämyssyssä ... oppositiossa on aikaa mutta siinäkin rajallista,mihin uskonsa perustaa päivänvalolla ?

Orwell kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 10:48

Demarit ovat aina olleet loistavia rahojen jakamisessa ilman tietoa, mistä ne otetaan.

Perinteisesti demarit ovat ajaneet kireää verotusta, missä heidän ihailemansa Ruotsin malli pääsi jopa 102% tuloveroon asti.

Hienoa Rinne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neuvos kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 11:06

Kuka eniten lupaa hän valtaa saa ja miten kävikään kokoomuksen hyvinvointivaltion jota nyt kepun voimin edelleen ajetaan hyvinvoiville.

Hapan Kaali kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 11:44

Pitäisi olla lihavammat vuodet takana ja maailmantalous hyvässä kurssissa ennenkuin voi päästää demarit toteuttamaan turvaverkkojen rakentelua. Hyväähän he tietysti tarkoittavat ja tuovat kauniit suunnitelmansa kursailematta esille varsinkin aina vaalien alla. Eikä se ole demareillekaan voitoksi jos huonoina aikoina valtaan pääsevät sillä edessä olisi ankara takinkääntö tai velan ja veronkannon nostatus.

whiic kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 12:10

Kaikki hyvä ja ilmaiseksi. Ei leikkauksia. Veroja voidaan yhä/aina korottaa. Populismi on paha. Populismi on Hitler.

PetrusK kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 12:27

Näyttää vähän siltä että Rinne pitää kannattajiaan täysin tyhminä ihmisinä. Ei kukaan järkevä poliitikko muuten menisi rahattomana lupaamaan kannattajilleen ummet ja lammet. 

Ismo Kaukonen kommentoi_ 13. helmikuuta 2017 16:17

SDP rahoittaa itse suunnitelmansa. Asuntojen vuokrat pilviin ja rahat hallitusohjelmansa toteuttamiseen. Kun asumistuet ym. on nostettu vaadittavalle tasolle voi demarit taas nostaa vuokria. Ajatelkaa otsikkoa: "SDP AUTTAA VAPAAEHTOISESTI RAHAVAIKEUKISSA OLEVIA". Valiolta pumpatuilla rahoilla, mutta kuimminkin.

 

Smoke

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot