Katselen tuota huutotenttiä. Siellä puhutaan koulutuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta. Rinne vaatii lisää rahaa yrityksiin jotta he voivat "opettaa" nuoria. Kysymykset kuuluvatkin seuraavasti:

- oppiiko nuoremme kapea-alaisesti vain tietynlaisia töitä ?

- mistä löydämme työnantajat jotka ottavat opetuksessa myös kasvatusvastuun ?

- miksi me koulutamme opettajia (ja koulutukseen ei ole helppo päästä) jos kerran kuka tahansa voi yrityksissä opettaa ?

- miksi laadimme tutkinnon perusteita ammattitaitovaatimuksineen kun käytännön työ on hyvin yksipuolista ja kapea alaista nuorella joka ei vielä osaa mitään.

- miten on kerätty ja suodatettu tieto siitä että kentällä ollaan innoissaan uudistuksesta ?

- miten hoidamme yhä enenevän joukon nuoria joilla on suuret oppimisvaikeudet, elämänhallinnalliset vaikeudet, mielenterveysongelmat kun suuri osa oppilaitosten rahoituksesta perustuu suoritettuihin tutkinnonosiin.

- miten osoitat ammattitaitosi opettajana kun työkalut fuusioiden suurentamissa toimipisteissä viedään käsistä ?

Ja vielä kysyisin että miksiköhän toisen asteen leikkaukset on toteutettu juuri ammatillisessa koulutuksessa; ei niinkään lukioissa

Ihmettelen suuresti tämän reformin lopullista tarkoitusta ja pelkään lopputulosta. Puhutaan nuorista pojista,,,,,,tytötkin ovat aivan samoissa lähtökuopissa. Miksi kuvitellaan kaikkien alojen sopivan samaan lestiin ? Näenkö romahduksen vielä ennen eläkettä ?

Katselukerrat: 35

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot