Putin: "Stalin halusi rukata rajavirhettä Karjalan kannaksella"

[ … ajattelemattomasti kansallismielinen ja urhosisuuntunut suomalainen haluaa Karjalan takaisin – vaikka taloudellisesti olisi viisaampaa saada luovutettu Sallan kaistale, jossa sijaitsee Euroopan suurimmat uraanivarat kimberliittipiipuissa, joista löytyy myös timantteja … ]

Karjalaa, emmekä muitakaan menettämiämme alueita saa perinteellisin keinoin venäläisiltä takaisin – vaaditaan taloudellista - sekä kulttuurillista luovuutta, ja kykyä ymmärryksen avautumiseen muitakin kuin vain itseään kohtaan.

Suomen itsenäisyyden lähtölaukaus


Itsenäisyytemme kaukainen protostartti luotiin jo 1700 -luvun lopulla, kun Georg Magnus Sprengtporten *] osasi sukkuloida oivasti Tukholman ja Pietarin väliä – kauaskantoista toimintaa – toivoisi sitä myös nykyhallitukseltamme. Venäjän tsaari oivalsi myös, että perivihollisen Ruotsin ja Venäjän väliin tarvitaan vedenjakaja – ja siihen sopi hyvin ajatus - ”idästä ja lännestä” kotoisin olevat suomalaiset – omalle niemimaalleen!

*] G.M. Sprengtporten---   http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/602/   ---

Tukholma hylkäsi meidät – oman etunsa vuoksi

 

Ruotsi oivalsi saman ja ”hylkäsi” meidät, siis jukuripäisen itäosansa valtakunnastaan. Tsaari lisäsi löylyä ja halusi aitosuomalaiset vieraannuttaa ruotsinkielestä ja ”turkulaisuudesta”. Pääkaupungiksi tuli Helsinki ja tsaari, täysin vapaaehtoisesti liitti Suomen Suuriruhtinaskuntaansa omia Venäjän alueita, joita hävityssä 1808-1809 Suomen sodassa 1], Ruotsin itäisessä ”maakunnassa” ei ollut.

1] Suomen sota 1808 ---  http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sota   ---

Tsaari liitti yhdistämisajatuksensa eheäksi suomalaisuudeksi –


samalla silloisten sodankäyntimenetelmien vaateita huomioiden, kun ei ollut lähialuemerkitystä Pietariin nähden. Myöhemmin Stalin huomasi, että Leningrad piti suojata paremmin ja asetti suomalaisille pohdittavaa kuuluisilla maanvaihtoehdotuksillaan, jossa Leningradin puolustus oli paremmin huomioitu.


Maanvaihtoehdotukset eivät kantaneet hedelmää ja seuraukset olivat tunnetut ja veriset - niin meille kuin venäläisille – meidän verisuonet olivat vain ohuemmat!


Suomalaisten itsenäistymispyrkimyksiä 1800 -luvulla tuettiin passiivisella myötämielisyydellä Pietarista – tsaareille Suomi oli mieluinen paikka ja mieluinen kulttuuri – eroten vahvasti heidän omasta slaavilaisesta perinteestä – olimmehän myös sekoitus lännestä, joka koituu vielä tänäänkin meidän menestykseksi, kunhan vain oivallemme sen.

Lenin allekirjoitti Suomen itsenäisyyden


Sekasotkuinen vallankumous Venäjällä nopeutti meidän itsenäistymispyrkimyksiä – sinänsä niin Lenin kuin Stalinkin [!] olivat jo hahmottaneet Suomelle tien itsenäisyyteen, mutta vallankumouksen melskeet toivat siihen nopeuttavan lisämuuttujan – jota Saksan keisarikunta oivasti edesauttoi.


 

...

Venäläinen raha ja ostovoiman siirto näivettyvään kansantalouteemme


Tänään venäläiset rahtaavat meille 'niska limassa' ostovoimaansa – joka voimistaa erityisesti Itä-Suomea. Näin myös vahvistuu ajatus idän ja lännen vedejakajalla olevasta mielenkiintoisesta Suomesta – jota niin Kiina kuin USA:kin hyödyntävät venäjä-asiantuntijana – esimerkiksi Suomen Pankki/BOFIT 2].

2] BOFIT ---   http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/ennuste/Pages/default.aspx   ---

Putinin rajakirurgia


Pietarin suojavyöhyke on Karjalan kannas. Meille tarjottiin suurempia ja nyt jälkeenpäin ajatellen paljon hyödyllisempia Aunuksen Karjalan alueita – monin kerroin enemmän pinta-alallisesti kuin mitä venäläisten toive oli Karjalan kannakselta. Emme tarttuneet heti tosissamme Stalinin ehdotuksiin 1938 – vaikka itsenäisyytemme tukipylväät C.G.E. Mannerheim, Juho-Kusti Paasikivi ja Mannerheimin luottokenraali Rudolf Walden 3] voimakkaasti kannattivat Stalinin tarjouksen huolellista läpikäymistä.

3] Rudolf Walden ---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden   --- 

Korskuva Suomen sisu ja häkistään karannut leijona


Olimme tuolloin riehakkaalla 1930 -luvulla pontevia ja ensimmäisen kerran sisuuntuneita suomalaisia, ja kansalliskiihkossamme emme osanneet nähdä elämän realiteetteja. Myöhemmin edellä mainitut kolme herraa joutuivat sitten kansallismielisten virheiden korjaajiksi – hyväksyen tosiasiat elämän arkiviisaudeksi.


 

...

Putin selvitti asian nyt kerralla ja pulinat pois


Kuten todettua, emme saa perinteellisella meuhkaamisella mitään Karjalan tai Petsamon palautusta. Sen sijaan olemalla huomioitseva, älykäs ja terävä neuvottelija – voimme saada paljon suuremman voiton … tästä erilliset kirjoitukset linkkien alta:

-- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/37104-myohemmin-kokonain...    –

– http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60183-kokonainen-karjala...   –

 

Suomen sisu


Suo, kuokka ja jussi ovat sibeliuksen, saunan ja sisun ohella meidän lääkitsijät. Noista lääkkeistä muodostuu muun muassa yhteiselo velivenäläisen kanssa, joka on suurin kauppakumppanimme – jälleen, kuten se ollut ajoittain aina 1700 -luvulta lukien.


Meidän realiteetti on 1200 kilometriä rajaa itäisen naapurimme kanssa – ja sitä me puolustamme, kaikissa olosuhteissa. Tämä itäraja on sotilaallisesti Venäjän puolelta heikosti varustettu, koska Suomi ei hyökkää Venäjän kimppuun – kuten se teki Saksan kolmannen valtakunnan ajamana ”ajopuuna” kesällä 1941 – osana operaatio Barbarossaa 4].

4] ---  http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa   ---  


Suomalaista sisua ei johdatella kyvyttömillä johtajilla


Sisu Suomessa vaatii voimaa ja karismaa. Sitä ei sisuuntuneilla suomalaisilla toistaiseksi ole – ei niin Perussuomalaisissa kuin Suomen Sisussakaan. Nykyinen sisuttomuus ei tuo menestystä meille. Suomalaiset kaipaavat 'kekkosia' 5], joilla on munaa operoida – muun muassa Venäjällä. Presidentti Urho Kekkonen oli todella lähellä perinteellisessä Karjala-palautuksessa 1970 -luvun lopulla, mutta se tilanne meni ohi ja ei sellaisena enää palaa.

...

5] Kekkonen oli suuri valtiomies -- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-o... ---


Itäisen rajamme todellisuus


Itäinen raja on seilannut vuosisatojen aikana pitkin Itä-Suomea – se on ollut kuin veteen piirretty viiva. Ehkä saamelaisilla olisi eniten vaadittavaa, jos tarkkoja ollaan. Tarkkuutta vaaditaan tänään eri tavalla. Karjala on kokonaisuus ja sillä on elinkelpoiset mahdollisuudet myös täysin itsenäisenä – ja tuon Karjalan tasavallan rajat olisivatkin todella mielenkiintoiset! 

Ilkka Luoma

 

http://jontikka.blogspot.fi

http://ilkkaluoma.kuvat.fi

http://www.facebook.com/first.ilkka


 

EXTRA

Olemme osanneet elää hyödyllisesti meille itsellemme suuren itänaapurimme kanssa – tästä ominaisuudesta monet valtiot ovat kiinnostuneita, onhan Venäjän maapinta-alaltaan maailman suurin valtio ja on todennäköistä, että sen maa-uumenissa odottaa maailman suurimmat mineraali- yms. varat ...” --- [2006] LINK:

 

**
http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/suomi-on-osannut-el-muulle-eu... ** 

Sent

Lähetetty:

16. maaliskuuta 2013 15:44:07

Vast.ott.:

erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); pertti.salolainen@eduskunta.fi (pertti.salolainen@eduskunta.fi); presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi); jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); ilkka.kanerva@eduskunta.fi (ilkka.kanerva@eduskunta.fi); timo.soini@eduskunta.fi (timo.soini@eduskunta.fi)

Kopio:

heidi.hautala@formin.fi (heidi.hautala@formin.fi); carl.haglund@defmin.fi (carl.haglund@defmin.fi); jussi.halla-aho@eduskunta.fi (jussi.halla-aho@eduskunta.fi); jussi.niinisto@eduskunta.fi (jussi.niinisto@eduskunta.fi); eero.heinaluoma@eduskunta.fi (eero.heinaluoma@eduskunta.fi)


 

Putin -  ja Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset

(Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Talvisodan hyökkäyssyyksi 1917 rajojen kirurgiakorjauksen …) 

AL BLOG 15702 IL

---16032013---

Katselukerrat: 562

Neuvos kommentoi_ 16. maaliskuu 2013 15:40

Tilaisuus oli ja meni Manun kaudella. Olisko ollut hyvä ehkä ei ?

Karjalan tasavalta omanaan, mutta ei sekään enää sekin tilaisuus meni.

Nykyinen Suomi on hyvä eikä meillä ole varteenotettavia Kekkosiakaan.

Spammiro Botti kommentoi_ 16. maaliskuu 2013 15:57

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden

Linkissä ei sanota, että Walden olisi kannattanut alueiden vaihtoa ennen Talvisotaa. Mannerheim sitä kyllä kannatti, lähinnä siksi, että Suomella ei olsi ollut siinä mitään erityistä menetettävää. Puhe "voittamattomasta Mannerheim-linjasta" oli ainakin sellaisen rakentajien mielestä hölynpölyä. Sodan alkaessa errät komentajat kuten Pajari hyökkäsivät eteenpäin, että olisivat päässeet parempiin asemiin, vaikka se oli kiellettyä. Venäläiset saivat käsitryksen, että mannerheim olisi toimittanut Hitlerille v. 1938 Stalin tarjouksen etupiirijaosta Itämeren/Baltin alueella, mutta myömmin he muuttivat käsitystään, että se olisi ollut Walden, tai Tanner. Venäläiset (Liitotununeet, se oli viime kädessä Turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat, koska se asetettin YK-jäsenyyden ehdoksi) vaativat ehdottomasti Waldenin tuomittavaksi sotaan syyllisyydestä, mutta tämä ehti sairastua ja kuolla ennen prosessia.

Ilkka Luoma kommentoi_ 16. maaliskuu 2013 17:34

Vastavirta - Ydin-venäjä ei hajoa, mutta esimerkiksi Karjalan tasavalta saattaa itsenäistyä ...

Seppo Muurinen kommentoi_ 16. maaliskuu 2013 19:23

Oletetaan että Venäjällä tapahtuisi vakavia kriisejä maanlaajuisesti,niin mitähän se tietäisi koko eurooppaa ajatellen ja eritoten Suomelle ?

Voipi olla kuten Ilkka kirjoittaa että se ydin venäjä pysyy aina koossa mutta tuo Karjala itsenäistyisi omaksi valtiokseen tuottaa mielenkiintoisia ajatuksia.Aikoinaan Presidenttinä Koiviston ollessa peräsimessä toppuutteli "uhoamista" että Karjala takaisin Suomelle ajatusta,ettei karhun kämmen löisi vasten kasvojamme.

Karjala vain jotenkin pysyy suomalaisten huulilla kuin ajatuksissammekin,jos vaikka vielä kajahtaisi !

A.I. kommentoi_ 16. maaliskuu 2013 20:24

Mitä saattaisi tapahtua jos viisumipakko poistettaisiin Venäjän ja Suomen väliltä. Nyt Putinin ilmoitusta ihmetellessä tulee lähinnä mieleen, että Suomen valtaus sujuisi helposti. Pari miljoonaa venäläistä yht'aikaa Suomeen lomalle ja Suomi olisi sekaisin, ehkä pysyvästi.

Ilkka Luoma kommentoi_ 17. maaliskuu 2013 11:45

Seppo; saattaisi käydä niinkin, että osa Itä-Suomesta (Karjalasta) haluaa liittyä täysin itsenäiseen Karjalan tasavaltaan - jonka rajat olisivat sangen mielenkiintoiset Venäjän puolella!

Ilkka Luoma kommentoi_ 17. maaliskuu 2013 11:46

A.I. Rahaa tulisi rutkasti lisää Suomeen ... ja rikollisuutta, kuten kävi Viron avauduttua Schengeniin.

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot