Meillä on siis kaksi ehdokasta jäljellä.

Toinen kertoo olevansa Suomella töissä, viimeksi jopa minulla töissä. Kun tuo jälkimmäinen ei ole totta, voin varmaan ilmoittaa ehdokkaalle seuraavaa. Mikäli olet minulla töissä, saat nyt saman tien potkut.

Varmaan hyvä ehdokas niille, jotka voivat ottaa hänet palvelukseensa.

Toinen ehdokas on Pekka, jolla on rinnallaan Antonio. Kumppani lupaa pysyä taustalla. Molempien ehdokkaiden kumppanit on kuitenkin vedetty julkisuuteen. Niinistöllä on monen mielestä liian nuori nainen vaimona. Moista ikäeroa eivät siis kaikki sulata. Iältään hän voisi olla tytär. Ei tuollainen suhde maailmalla ole mitenkään outo. Kaiken lisäksi kumppani on runollinen sielu. Sekin sallittaisiin maan äidille.

Pekka on ongelmallisempi. Hän on sivari, mutta hänestä tulisi armeijan ylipäällikkö. Tähän asti ei ole pahemmin ihmetelty sitä, että tuossa tehtävässä on ollut armeijan käymätön nainen. Sekään ei siis liene este.

Hankalampi asia on, että viimeisten uutisten mukaan Pekka on jäsen järjestössä nimeltä Svenska Finlands Folkting, jonka tehtävänä on vahvistaa ruotsin kielen asemaa Suomessa.

Pitäisiköhän minunkin liittyä siihen. Minulla on reseptitkin valmiina.

- Ruotsin vapaaehtoinen opetus aikaistetaan kouluissa. Kaikki pakolliset kurssit poistetaan.

- Suomi muutetaan virallisesti yksikieliseksi. Todellisuudessa se on jo harvinaisen yksikielinen.

- Ruotsinkieliset asettuvat viralliseksi vähemmistöksi.

- Kielilainsäädäntö korjataan. Kunnat ovat kaksikielisiä, jos asujamistosta 20% on ruotsinkielisiä. Luku 3000 poistetaan.

. Kaksikielisissä kunnissa ruotsin tarjontaa kouluissa lisätään, niin että kaikissa kouluissa sitä on tarjolla vähintään etäopetuksena. Ettei kukaan käsitä väärin, sen pitää olla sielläkin vapaaehtoista, siis aidosti tarjontaa.

Ruotsin kieli on kiva kieli. Suomessa se on suomenruotsia ja sitä käyttävilllä on mielenkiintoinen suomenruotsalainen kulttuuri. Molempiin kannattaa tutustua vapaaehtoisesti.

Pakko on pahasta, mikäli se suunnataan eri kieltä puhuville. Se tappaa kielen ja kulttuurin. Ruotsinkielisten tehtävä on suojella kieltään tuhoutumasta.

Katselukerrat: 148

A.I. kommentoi_ 28. tammikuu 2012 11:04

Tunnustan avoimesti; koska en ole rasisti enkä tunne minkäänlaista tarvetta  yhdenkään vähemmistön syrjintään, ilmoitan että näissä presidentin vaaleissa olen valitsemassa Suomen Tasavallan presidenttiä ainoastaan sillä perusteella, että Niinistön puoliso on aika hyvännäköinen ja kaikin puolin asiallisen oloinen ja miellyttävä nai henkilö..  

Marja Leena Lempinen kommentoi_ 28. tammikuu 2012 11:25

Olet täysin oikealla asialla tuossa syrjintäjutussa. Ei mitään vähemmistöä pidäkaan syrjiä. Toinen asia on, että mikään vähemmistö ei saa asettua enemmistön komentelijaksi. Ei enemmistön tarvitse opetella vähemmistön kieltä muuten kuin omasta halustaan, vapaaehtoisesti. Se ei ole ruotsinkielisten syrjintää, jos emme halua opetella ruotsia. Suomenkielisten nöyryyttämistä on vaatia koko kansa opettelemaan ruotsia ja pitää maa kaksikielisenä, kun ruotsiksi asioi vain viitisen prosenttia kansasta. Vain osalla se voi olla äidinkieli yksinkertaisen matematiikan mukaan. Yli kaksisataa puhuttua kieltä Suomessa, asiointikieliä kaksi. Ruotsinkielellä asioiviin mahtuu siis turkkilaisia, virolaisia ynnä muita. Voisivat yhtä hyvin opetella toiseksi kielekseen maan pääkielen. Aidosti ruotsinkielisille voisi valtio järjestää kielipalveluja ruotsia puhuvien joukosta.

Neuvos kommentoi_ 28. tammikuu 2012 12:33

Ruotsin kieli vapaaehtoseksi. Sehän on rasistista pakottaa enemmistö opiskelemaan kieltä jota ei tarvi.

Kaikki tekijät vaikuttavat valintaan.

Marja Leena Lempinen kommentoi_ 28. tammikuu 2012 14:43

Menkööt sinne vaan. Ei niitä bideen kannattajjia paljoa ole kumminkaan. Peukut pystyyn. Pekka voittaa. Sitten varmistetaan, että Pekka ei sorru vahvistamaan ruotsin kielen asemaa Suomessa.

A.I. kommentoi_ 28. tammikuu 2012 16:45

Myönnän. taidan olla vähän (?) rasisti, jos rasismia on perinteisten arvojen kunnioittaminen.

A.I. kommentoi_ 28. tammikuu 2012 17:35

Taidatkos sen selvemmin sanoa.

A.I. kommentoi_ 31. tammikuu 2012 09:28

Ruotsin pakko-opetusta kannattaa vähemmistö, RKP on hyvin pieni, mutta vaikutusvaltainen vähemmistö, Pekka Haavisto kuuluu erääseen vähemmistöön jne...Adolf Hitler sanoi: "Maailmanhistoriaa luovat vähemmistöt". Mikä se semmoinen vaskisti oikein on?

teuvomast kommentoi_ 31. tammikuu 2012 09:57

Tais tuo kuitenkin äänestää jo ja Haavistoa omien puheittensa mukaan sitähän ei kukaan tiedä vaikka oli itteään äänestänyt sen verran on itserakas 

Eikä sitten viitsi savolaisena opettaa edes tuota savon kieltä lapsilleen on siinä muka tasaarvoa ajaan mutta kenen tasaarvoa siinäpä se terv tepivaari 

Kommentoi

Sinun tulee olla Aamulehti Blogit -verkoston jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Aamulehti Blogit

© 2017   Perustanut: Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot